پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مواد اولیه برای تولید پوشک با همکاری وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت تأمین میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری امروز افزود: استفاده از پوشک برای افراد مسن تأثیر بهداشتی و سلامتی دارد و در کودکان نیز به سبب تغییر سبک زندگی مورد نیاز خانواده هاست.
وی گفت: وزارت بهداشت به عنوان ناظر بر سلامت مردم پیگیریهای لازم را به منظور تأمین مواد اولیه برای تولید پوشک در کشور میکند و جلسهای نیز با سازمان غذا و دارو در این زمینه داشته ایم که مقرر شد براساس تفاهم نامههای وزارت بهداشت با وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین با وزارت صنعت، معدن و تجارت این مشکل برطرف شود.
حریرچی در بخش دیگری از سخنانش درباره فعالیت بهداشت کاران دهان و دندان افزود: تا پیش از اجرای طرح تحول سلامت ۴۰ درصد از مردم به خدمات سلامت دهان و دندان دسترسی نداشتند و فقط دندان هایشان را میکشیدند.
وی گفت: اکنون افراد زیر ۱۴ سال و کودکان و زنان باردار، رایگان از خدمات سلامت دهان و دندان بهره مند میشوند.
حریرچی افزود: استفاه از بهداشت کاران در سراسر دنیا برای ارائه خدمات عمومی و غیرتخصصی به منظور افزایش دسترسی به خدمات سلامت صورت میگیرد.
وی درباره طب سنتی نیز گفت: طب مکمل در جهان که در کشورمان با نام طب ایرانی شناخته میشود پذیرفته شده است و در زمینه درمان بیماریهای متداول همچون سرماخوردگی و برخی اقدامهای پیشگیرانه و همچنین ترویج سبک زندگی سالم قابل استفاده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه طب ایرانی ارزانتر و در دسترستر است، افزود: متأسفانه برخی با استفاده از نام دین از این طب سوء استفاده میکنند و با گرانفروشی داروها و گیاهان ارزان قیمت و همچنین ارائه خدمات ارزان در قبال هزینه گران، سوء استفاده میکنند.
حریرچی گفت: اگر ابوعلی سینا نیز که با آزمایشها و تحقیقات و تجربیاتش چند قرن در اروپا از طب آن استفاده میشد هم اکنون زنده بود، هیچگاه براساس کتاب خود درمان نمیکرد و از دستاوردهای روز پزشکی بهره میبرد.
وی با بیان اینکه ما در زمینه طب ایرانی از افراط و تفریط پرهیز میکنیم، افزود: نباید این طب را کنار گذاشت و نباید در زمینههایی که صلاح نیست از آن بهره برد.
حریرچی بر نظارت دقیق و برخورد با متخلفان در این زمینه تاکید کرد و گفت: در برخی موارد طب سنتی بیماران را به بی توجهی به دستورات پزشکشان ترغیب میکنند که حتی موجب مرگ برخی از آنها میشود.
وی افزود: یکی از شایعترین عوامل مسمومیت دارویی در کشور استفاده از داروهای گیاهی است و نباید تصور کرد گیاهان مسمومیت ایجاد نمیکنند.
حریرچی گفت: یکی از شایعترین عوامل نارسایی کبد استفاده بیش از اندازه از داروهای گیاهی به ویژه داروهای تقلبی است.