پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: عرضه داروهای تولید داخل با مشکل جدی مواجه نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی در نشست خبری امروز گفت: کمبود یک تا ۲ و نیم درصدی دارو در بازارهای جهانی اجتناب ناپذیر است هرچند قابل قبول نیست، اما متداول است.
وی با بیان اینکه تا پیش از اجرای طرح تحول سلامت بازار دارو تا کمبود ۸ درصد نیز مواجه شده بود، افزود: پس از اجرای طرح تحول سلامت، کمبود دارو به یک تا یک و ۳ دهم درصد که در جهان متداول است رسید.
وی کفت: پس از تغییرات اخیر در فروردین و اردیبهشت امسال و نگرانیهای تورمی ایجاد شده که بیشتر جنگ روانی دشمن است و دامن زدن به آن موجب نگرانی مردم میشود با برخی کمبودها مواجه شدیم.
حریرچی با بیان اینکه اگر برای مصرف ۸ ماه کشور دارو وجود داشته باشد کمبود محسوب نمیشود، افزود: اگر مصرف ۴ ماه دارو را داشته باشیم توزیع را کنترل میکنیم و در داروخانههای دولتی توزیع میشود که کمبود نیست، اما باعث میشود دسترسی دیرتر صورت گیرد و متأسفانه برخی از ساکنان شهرهای کوچک برای تهیه دارو مجبور به سفر به دیگر شهرها برای تأمین اقلام خاص دارویی میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بعضی وقتها برخی عناصر تولید و پخش دارو همانند صنایع دیگر تخلفاتی دارند که با آنها برخورد میشود.
وی با بیان اینکه کمبود داروهای تولید داخل بسیار کم است، افزود: برخی اقلام داروهای وارداتی کم است که با همکاری پزشکان، داروسازان و دیگر کارکنان گروه پزشکی از تجویز آنها کاسته شده است.
حریرچی گفت: برخی پزشکان و داروسازان که بیشتر اهداف اقتصادی دارند برای استفاده از داروهای خارجی تبلیغ میکنند، اما از نظر قانونی و استانداردهای دارویی، داروهای داخلی کیفیت لازم را دارند.
وی افزود: از نظر قانون برنامه ششم توسعه و همچنین قانون بودجه سال ۹۷ که مصوب مجلس است، وزارت بهداشت موظف به تولید داروهای داخلی و داروهای ژنریک است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برخی میگویند از نظر مولکولی و سلولی، داروهای داخلی ابهام دارند، اما باید گفت داروهایی که براساس طرح ژنریک تولید میشوند مراحل اولیه تولید دارو را ندارند و از مشابه خارجی تولید میشوند.
حریرچی در بخش دیگری از سخنانش درباره کنترل بیماریهای حجاج نیز افزود: امسال با همکاری وزارت بهداشت و هلال احمر حج خوبی برگزار شد و طرف عربستانی نیز در زمینه امور حج همکاریهای خوبی داشت.
وی گفت: بیماریهای عفونی و بیماریهای مزمن در حج برای حجاج ایرانی مشکل چندانی ایجاد نکرد.
حریرچی افزود: به سبب ازدحام ۳ و نیم میلیون نفری در زمان کوتاه حج و در یک منطقه کوچک جغرافیایی امکان انتقال ویروس از کشورهای مختلف جهان وجود دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به سبب دشواری اعمال حج برای بیشتر حجاج که سالمند هستند ضعف بدنی ایجاد میشود که موجب سرماخوردگی و آنفلوانزا است که این امر طبیعی است.
وی افزود: آموزشهای لازم پیش از اعزام به حج و همچنین واکسیناسیون و آزمایشهای لازم برای حجاج نیز داشته ایم و پس از بازگشتشان نیز تب آنان در فرودگاه اندازه گیری میشود و در صورت لزوم آموزشهای لازم به آنان ارائه میشود.
حریرچی گفت: افراد باید ابتدا آموزش ببینند که مراقب سلامت خود باشند و از ابتلا به بیماری پیشگیری کنند، اما پس از ابتلا به بیماری نیز براساس یک رفتار اجتماعی درست باید از انتقال آن به دیگران خودداری کنند.
وی افزود: حجاجی که سرما خورده یا به آنفلوانزا مبتلا شده اند نباید روبوسی کنند و با کسی دست بدهند چرا که این ویروسها ۴۰ تا ۵۰ درصد احتمال انتقال به دیگران را دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سؤالی درباره بازنشستگی مسئولان سازمان نظام پزشکی نیز گفت: بازنشستگی کارکنان مربوط به بخشهایی است که بودجه دولتی دریافت میکنند و به نظر نمیرسد در رابطه با سازمانهای غیردولتی نیز شاغلان بازنشسته ممنوع باشد.