پخش زنده
امروز: -
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: این اعتبار از محل اعتبارات ملی است و کار در حوزه مطالعاتی، عملیاتی، اجرایی، تثبیت مرز تالاب، ایجاد بوته کاری، درختکاری و پایشگاه محیطزیست در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, حسن پسندیده گفت: تالاب اللهآباد و صالحیه پهنه و عرصهای است که بهصورت مشترک در استانهای قزوین و البرز قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه خشک شدن تالابها یکی از دغدغههای محیطزیستی در سالهای اخیر است، افزود : کاهش بارندگی و افزایش دما منجر شده حجم تبخیر آب در تالابها افزایش پیدا کرده و همین امر موجب خشکسالی تالابها شده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان با اشاره به اینکه در گذشته حقآبههایی برای تالابهای اللهآباد و صالحیه وجود داشته است، گفت : در گذشته آب رودخانهها وارد اکوسیستم تالاب میشد اما در حال حاضر این آب وارد تالابها نمیشود و منبع تغذیه تالابها به حداقل خود رسیده است.
پسندیده بیان کرد: سازمان حفاظت محیطزیست برنامهای برای 2 استان قزوین و البرز پیشبینی کرده است که در آن مطالعه کلیه منابع آبی برای احیای تالاب شناسایی خواهد شد.
وی افزود : آبهای سطحی، رودخانهای , حقابههای رودخانهها و حتی پسابهای تصفیهشده شهری و صنعتی ازجمله مواردی است که اگر استاندارهای محیطزیستی را رعایت کرده باشند در احیای این تالابها استفاده می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: ساخت پایشگاه محیطزیست، بمنظور حفاظت و نظارت بر عرصههای تالابی, اقدام دیگری است که بهصورت عملیاتی در اللهآباد انجام شده است و در مراحل نهایی قرار دارد.
پسندیده گفت : این اکوسیستم در فصول پاییز و زمستان به سبب بارشهایی که اتفاق میافتد آبگیری میشود.
وی تصریح کرد: بخش عمدهای از پرندگان در مسیر مهاجرت مدتی را در تالاب اللهآباد و صالحیه سپری میکنند که حفاظت ازاینگونهها جزو وظایفی است که بر عهده ماست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت : چرای بیرویه شترها یکی از عوامل تهدیدکننده این تالاب است چراکه تعداد گلههای شترهای رهاشده در تالاب اللهآباد بیش از ظرفیت تعادلی مرتع است و غالباً بهصورت غیرمجاز حضور دارند.
پسندیده افزود : به همین منظور برای ساماندهی گلهها باید مطالعه و نظارت لازم صورت گیرد.
وی گفت : اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بهمنظور تثبیت خاک و جلوگیری از بیابانزایی اقدامات خوبی از قبیل درختکاری انجام داده اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت : مدیریت شترها و ساماندهی آنها، تأمین نیاز آبی تالابها از سوی دیگر و تثبیت خاک و همچنین جلوگیری از بیابانزایی طرحیهایی است که بهصورت مستقیم مورد پیگیری و اجرا قرار میگیرد.