پخش زنده
امروز: -
با توجه به اینکه بسیاری از منابع آبی استان قزوین در بیرون از استان قرار دارد، احداث سد در استانهای همجوار حقابه قزوینیها را کاهش داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علی فرخزاد، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در جلسه هماندیشی با انجمنها و سازمانهای مردم نهاد حافظ دشت قزوین گفت: احداث سدها و آبگیرها در بالادست و خارج از حوزههای آبگیر استان یکی از چالشهای جدی تامین آب و احیای منابع زیرزمینی آب در دشت قزوین است.
وی افزود : با توجه به اینکه بسیاری از منابع آبی استان قزوین در بیرون از استان قرار دارد، احداث سد در استانهای همجوار حقابه قزوینیها را کاهش داده است که این موضوع را ۳ هفته قبل در جلسه ستاد سازگاری با کمآبی که با حضور وزیر نیرو برپا شد، به عنوان یکی از چالشهای اصلی احیای منابع آب زیرزمینی در دشت زرخیز قزوین مطرح کردیم.
فرخزاد تغییر اقلیم و الگوی نزولات جوی را یکی دیگر از چالشهای حفظ و احیای منابع زیرزمینی آب استان دانست و افزود : همین تغییر الگوی بارش باران و برف منجر به کاهش شدید منابع آب زیرزمینی ما شده که کنترل و مدیریت این حوزه یکی از چالشهایی است که هر ساله در فصل بارندگی برای استان قزوین وجود دارد.
مهمترین راه حفظ دشت قزوین صرفهجویی در بخش کشاورزی است
معاون استاندار قزوین با یادآوری اینکه دشت قزوین یکی از ۵ دشت بزرگ کشور است، گفت: در حال حاضر ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در سطح استان و دشت قزوین داریم که از این مقدار ۲۸۰ هزار هکتار به کشت محصولات کشاورزی و ۲۲۰ هزار هکتار هم به کشت محصولات باغی اختصاص دارد.
فرخزاد با بیان اینکه ۹۱ درصد آبهای استان قزوین در بخش کشاورزی مصرف میشود، افزود: بنابراین مهمترین راهکار برای حفظ دشت قزوین و احیای منابع آب زیرزمینی این دشت مدیریت و صرفهجویی در مصرف آب بخش کشاورزی استان است که البته با توجه به اینکه معیشت ۴۰ درصد مردم استان قزوین مربوط به بخش کشاورزی است، هر گونه تصمیمگیری در این حوزه خطر بروز موضوعات اجتماعی را دارد که باید با در نظر گرفتن آنها در این بخش تصمیمگیری شود.
وی گفت : البته با اجرای سیاستهای مبارزه با کمآبی و مسدود کردن چاههای غیرمجاز سطح آبهای زیرزمینی را به مثبت ۳۰ سانتیمتر رساندیم که خبر خوبی در زمینه احیای دشت قزوین است؛ در حالیکه تا سال ۱۳۹۴ میزان افت آبهای زیرزمینی در سال یک متر و ۹۰ سانتیمتر بود.