پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از طرح تحول سلامت به عنوان یکی از موفقترین برنامههای دولت یازدهم یاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ حسینعلی شهریاری در نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف، از طرح تحول سلامت به عنوان یکی از موفقترین برنامههای دولت یازدهم یاد کرد و افزود: ۲۵ سال پیش خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان فرمودند که وقتی فردی بیمار شد نباید دغدغهای غیر از بیماری داشته باشد و این توصیه ارزشمند ایشان بعد از گذشت سالها در دولت یازدهم محقق شد.
وی گفت: از دیدگاه بسیاری از افراد، طرح تحول سلامت موفقترین طرح دولت یازدهم بوده است، چون خدمات و برکات آن برای مردم به ویژه اقشار محروم و مستضعف جامعه، ملموس است و آنها توانسته اند با هزینههای کم، خدمات درمانی مناسبی را دریافت کنند.
شهریاری افزود: متأسفانه به علت کارشکنی تیم اقتصادی دولت، طرح تحول سلامت با مشکلاتی روبرو شده است و منابع مالی بیمهها کافی نیست و به همین دلیل، محدودیتهایی را برای بیمارستانها به وجود آورده است که این امر زیبنده طرحی که افتخار دولت به حساب میآید و مورد اقبال مسؤولان و مردم قرار گرفته، نیست.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دکتر علی لاریجانی همواره از حامیان جدی طرح تحول سلامت بوده و از هیچ کوششی دریغ نکرده است، گفت: نگرانیهای بسیاری به ویژه در حوزه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد و جلسات زیادی در این باره برگزار کرده ایم و من از رئیس مجلس درخواست کرده ام تا جلسهای با حضور مسؤولان وزارت بهداشت، صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی، گمرک، سازمان تأمین اجتماعی، کمیسیون بهداشت و درمان و سازمان برنامه و بودجه برگزار شود و ایشان، دغدغههای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی را به این دستگاه ها، یادآوری کنند.
وی افزود: رئیس مجلس میتواند هماهنگی بیشتری بین دستگاههای اجرایی برای رفع دغدغههای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد کند و مجلس نیز در مقابل وزرای کم کار، کوتاه نمیآید.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه ارز مورد نیاز برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، به موقع اختصاص پیدا نمیکند و تأمین آنها، یکی از نگرانیهای موجود است.
دکتر شهریاری افزود: اگر برخی تجهیزات پزشکی با ارز آزاد به کشور وارد شود، برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نیست، چون قیمت یک دستگاه ام آر آی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حدود ۹ میلیارد تومان و با ارز آزاد حدود ۲۴ میلیارد تومان است و در این صورت، بخش خصوصی دچار مشکل میشود که با سیاست خصوصی سازی و برون سپاری خدمات، در تضاد است و تقاضای ما این است که کل تجهیزات پزشکی در اولویت اول اختصاص ارز قرار بگیرند.
وی ضمن تأکید بر لزوم اجرای قانون برنامه ششم توسعه، گفت: اجرای سیستم ارجاع، نزدیکترین راه به عدالت در سلامت است، اما به علت محدودیتهایی که ایجاد میکند، رضایت مندی مردم را به همراه نخواهد داشت، اما به دلیل محدودیت منابع، راهی غیر از استقرار نظام ارجاع، پزشک خانواده و اجرای سطح بندی نداریم.
دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور ضمن قدردانی از رؤسای بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور، افزود: رؤسای بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در شرایط کنونی، تحت فشارهای جدی هستند.
وی گفت: از وزیر بهداشت به دلیل حضور میدانی در بین مردم و بازدید از مراکز بهداشتی و درمانی کشور تشکر میکنم، چون همواره بین گزارشهای ارائه شده و واقعیت، فاصله وجود دارد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم پرهیز پزشکان از تجویز داروهای خارج از فهرست دارویی کشور، افزود: پزشکان باید داروهای فهرست دارویی کشور را برای بیماران تجویز کنند تا بیماران دچار سردرگمی و دردسر نشوند و به آنها دسترسی داشته باشند، اما این فهرست باید توسط معاونت غذا و داروی دانشگاهها و سازمان نظام پزشکی در اختیار پزشکان قرار گیرد.