به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع کشف ۳۷۰ تن مواد مخدر در ۵ ماهه نخست سال جاری و با حضور دکتر پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به روی آنتن شد.
پرویز افشار با اشاره به کشف ۳۷۰ تن مواد مخدر در ۵ ماهه نخست سال جاری یک آمار خام مطرح کرد و گفت: آمار تحلیلی چهار ماهه، نشان دهنده افزایش ۴ درصدی کشفیات نسبت به مدت مشابه سال قبل بود ولی در یک ماهه اخیر، همکاران ما در حوزه مقابله با عرضه که شامل دستگاه هایی مثل پلیس مبارزه با مواد مخدر، وزارت اطلاعات، نیروی مقاومت بسیج و گمرک، همت کردند و میزان کشفیات افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. این موضوع باعث شده تا نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد رشد داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه تمرکز ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاه های عضو کمیته مقابله روی استان های مرزی کشور، شامل استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و هرمزگان است، خبر داد : حدود ۵۰ درصد از مجموع این کشفیات حدود ۳۷۰ تنی در این چند استان اتفاق افتاده و بیشترین سهم هم مربوط به مواد مخدر سنتی مثل تریاک و هروئین با منشا افغانستان است که متاسفانه افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر سنتی در دنیا، حدود ۸۰ درصد از مواد مخدر دنیا را تولید می کند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزایش میزان کشت مواد مخدر در افغانستان را یکی از عوامل در افزایش کشفیات دانست و در رادیو گفت وگو اظهار داشت: بر اساس تحلیل های بین المللی سازمان ملل و ارزیابی های اطلاعاتی که از افغانستان داریم، میزان تولید مواد مخدر در افغانستان امسال نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته و بر اساس گزارش های رسمی سال گذشته، حدود ۴۶۰۰ تن تولید مواد مخدر در افغانستان را داشتیم که امسال این رقم به بیش از ۹ هزار تن رسیده است.
وی با اظهار به اینکه با وجود افزایش تولید اما تمامی آن صادر نمی شود، گفت: بخشی از این تولیدات برای سال های بعد دپو می شود یا به مواد دیگری مثل هروئین و مشتقات تریاک تبدیل می شود چون اگر اینها را به هروئین و مرفین تبدیل کنند، حجم آن کاهش پیدا می کند و انتقال اش آسان تر خواهد شد و ریسک اش پایین تر می آید.
افشار متذکر شد: اگر بخواهند همه مواد تولیدی را صادر کنند قیمت تریاک و مشتقات آن به شدت پایین خواهد آمد اما کاهش قیمت را زیاد نداریم؛ لذا تحلیل ما این است که بخشی از این تریاک در افغانستان برای سال های بعدی دپو می شود چون هرسال این افزایش تولید وجود ندارد.
وی به رویکرد افغانستان در تولید مواد مخدر صنعتی و همچنین گل اشاره کرد و گفت: اطلاعات کاملا تایید شده ای را داریم که افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر سنتی دنیا، فقط به این موضوع بسنده نکرده و اخیرا بحث تولید گل و مشتقات ماری جوانا و همچنین تولید مواد صنعتی مثل امفتامین و شیشه هم در افغانستان برجسته شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان شد: همه اینها در کانون توجه جدی ماست. تغییر نگاه هم در ابعاد ملی و هم در ابعاد بین المللی و رفتن از سمت و سوی مقابله صرف با عرضه به سمت و سوی همه جانبه نگری با اولویت کاهش تقاضا و به ویژه پیشگیری است.
وی افزود: ما باید این باور را در خودمان ایجاد کنیم که مهمترین اتفاقی که بیافتد، پیشگیری است و راهکار پیشگیری هم آموزش و تغییر نگاه، تغییر باورها و همچنین یاد دادن سبک زندگی سالم به مردم و جوانان است و باید این مهم حتما در سنین پایین تر شروع شود.