به دنبال تضعيف آنروا از سوي آمريکا؛
نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی از تقویت حماس
مقامات رژیم صهیونیستی نگران هستند تلاش های آمریکا برای کاهش بودجه «آنروا» باعث تقویت حماس شود.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از
تایمز آو اسرائیل، مقامات دفاعی رژیم صهیونیستی نگران هستند که تلاش های آمریکا برای کاهش بودجه آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی «آنروا» و قطع کمک 200 میلیون دلاری به فلسطینی ها ممکن است باعث تقویت حماس شود.
پایگاه اینترنتی این روزنامه صهیونیستی در گزارش امروز خود نوشت: طبق گزارش ها، منابع نظامی اسرائیل نگران هستند که تلاش های آشکار واشنگتن برای تضعیف آژانس سازمان ملل که با آوارگان فلسطینی سر و کار دارد ممکن است باعث تقویت گروه حماس در غزه شود.
این منابع به روزنامه هاآرتص گفتند، کاهش شدید بودجه آنروا باعث ایجاد خلاء در ارائه خدمات اساسی در نوار غزه خواهد شد که اکثریت ساکنان آن به این سازمان وابسته هستند. این امر به طور خاص در کمبود مواد غذایی و درهم شکستن سیستم آموزشی احساس خواهد شد که حماس می تواند از آن برای تقویت قدرت خود در این منطقه ساحلی استفاده کند.
این نگرانی مقامات اسرائیلی در پی اعلام روز جمعه مبنی بر اینکه آمریکا تصمیم به کاهش بودجه آنروا و قطع بیش از 200 میلیون دلار از میزان کمکهای خود به فلسطینی ها گرفته، مطرح شده است.
براساس گزارش هاداشات تی وی اسرائیل، آمریکا در حال برنامه ریزی برای به چالش کشیدن تعداد آوارگان فلسطینی سازمان آنروا است و فرزندان و نسل های آوارگان را به عنوان آوارگان این سازمان قبول ندارد. همچنین گزارش می شود که از اسرائیل خواسته است تا درخصوص مجوز اعطایی به سازمان آنروا برای کار در کرانه باختری «بازنگری» کند. براساس این گزارش تلویزیونی، هدف از چنین تغییری، جلوگیری کشورهای عربی از تبدیل شدن به کانال قانونی کمک به آنروا در کرانه باختری است.
علاوه بر این همچنین گزارش شده است که دولت ترامپ (دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا) در چند روز آینده اعلام خواهد کرد که با درخواست طولانی مدت فلسطینی ها برای «حق بازگشت» یک میلیون آواره فلسطینی و فرزندان آنها به اسرائیل (فلسطین اشغالی) موافقت نخواهد کرد. براساس این گزارش، آمریکا سیاستی را اعلام خواهد کرد که از دیدگاه آن، اساسا حق بازگشت را لغو کند. «حق بازگشت» یکی از کلیدی ترین مسایل مورد اختلاف در درگیری بین فلسطینی ها و اسرائیلی هاست.
فلسطینی ها مي گويند 5 میلیون نفر- دهها هزار آواره اصلی از آنچه که امروز اسرائیل خوانده می شود و میلیونها نفر از نوادگان و نسل های آنها- حق بازگشت دارند. اسرائیل این تقاضا را رد کرده است و می گوید که این امر در واقع نوعی پیشنهاد فلسطینی ها برای نابودی اسرائیل از نظر تعداد جمعیتی است. پذیرفتن میلیونها نفر به این معنا خواهد بود که اسرائیل دیگر نمی تواند سرزمینی با اکثریت یهودی باشد. براساس این گزارش، آمریکا در اوایل ماه سپتامبر این سیاست را تبیین خواهد کرد.
در این گزارش همچنین آمده است که این اقدام آمریکا به فاصله چند ماه بعد از آنکه دولت آمریکا قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس منتقل کرد، نشان دهنده حمایت بیشتر از موضع اسرائیل است. مقامات سازمان امنیت ملی دولت ترامپ از اظهار نظر در این باره خودداری می کنند اما همین مقامات گفته اند که دولت سیاست خود درباره آنروا را در موقعیت مناسب اعلام خواهد کرد.
نشریه فارن پالسی اوایل این ماه گزارش داد که جارد کوشنر مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا و داماد وی به عنوان بخشی از تلاش های آشکار برای تضعیف آنروا، برای از بین بردن وضعیت پناهندگی میلیون ها فلسطینی گام برداشته است. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در گذشته خواستار تعطیلی آنروا شده بود. وی در ژوئیه گذشته این سازمان را به تحریک علیه اسرائیل متهم کرد. روز جمعه رئیس آنروا اعلام کرد که آمریکا برای تنبیه کردن فلسطینی ها بخاطر انتقاد آنها از به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، بودجه این سازمان را کاهش داده است. وی گفت کاهش بودجه این آژانس هرگز به مسئله پناهجویان فلسطینی پایان نخواهد داد.
پییر کرینبول، کمیسر عالی آژانس آنروا در این باره گفت: نمیتوان رویاهای پنج میلیون انسان را به همین سادگی نابود کرد.
همچنین وزارت خارجه آمریکا نیز روز جمعه اعلام کرد که آمریکا بیش از 200 میلیون دلار از کمکهای خود را به فلسطینی ها قطع کرده است. وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که این مبالغ که از مالیات مردمی پرداخت می شوند، دیگر در راستای منافع آمریکایی ها نیستند. تشکیلات خودگردان فلسطین نيز این اقدام را باج خواهی آمریکا توصيف کرده است.