پخش زنده
امروز: -
بیست و یکمین جشنواره قصه گویی با شعار «قصه زندگی من» در شب یلدای امسال برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جشنواره قصه گویی گفت: این دوره از جشنواره، مشارکت قشرهای مختلف مردم را بدنبال دارد و آنها میتوانند قصههای ۹۰ ثانیهای خود را با تلفن همراه خود ضبط کنند و به دبیرخانه این جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir بفرستند.
محمدرضا زمردیان افزود: جشنواره قصه گویی شامل بخشهای عمومی، عکس، آثار هنری، قصه گویی سنتی و مقاله نویسی است.
وی درباره بخش بین الملل جشنواره گفت: امسال هم مانند دورههای قبل، فراخوانی را از طریق رایزنیهای فرهنگی ارسال و قصه گویان خارجی را به جشنواره دعوت کرده ایم.
رئیس جشنواره قصه گویی درباره شعار این دوره جشنواره افزود: امسال با رویکرد سبک زندگی این شعارها را انتخاب کردیم تا پیام قصه ها، پیام زندگی باشد.
زمردیان گفت: در بخشهای استانی قرار است قصه گویان برتر به جشنواره راه پیدا کنند و اولویت ما با افرادی است که به صورت حرفهای زیر نظر استادان آموزش دیده اند و به این ترتیب در جشنواره بخش آموزشی و ترویجی را تقویت میکنیم.
وی افزود: در بخش بین الملل هم اولویت حضور با کسانی است که رتبههای اول تا سوم را کسب کرده اند.
رئیس جشنواره قصه گویی افزود: اجرای برنامههای قصه گویی در سطح شهر تهران از بخشهای جنبی جشنواره است.
زمردیان گفت: کتاب «قصه زندگی من» برگرفته از روایتهای این جشنواره توسط یکی از نویسندگان نوشته و در کانون منتشر میشود.
دبیر هنری جشنواره قصه گویی نیز در این نشست گفت: قصه گویی به تمرین نیاز دارد و ما برای این منظور سعی کرده ایم از مخاطبان بخواهیم قصههای خود را به جشنواره ارسال کنند.
سروش صحت افزود: ما برای داوری آثار به سه ملاک توجه کرده ایم یکی اینکه داوران قصه را بشناسند، همچنین با نمایش آشنا باشند و سپس عضو کانون باشند.
وی اضافه کرد: امسال حامیان رسانهای مانند برنامه کتاب باز و شبکه نسیم به پخش برنامههای قصه گویی میپردازند.
قصهها باید روایتی مستندگونه از غمها، شادیها و لحظات پندآموز زندگی قصهگویان باشد که در قالب فیلم ۹۰ ثانیهای در اختیار جشنواره قرار میگیرد.
عنوان و محور اصلی جشنواره در همه بخشها و بخش عمومی (قصه ۹۰ ثانیهای) «قصه زندگی من (زندگی بهتر، غم و شادی)» است.
در این میان «روایت قصه از زبان یک راوی»، «مدت زمان قصه در حداکثر ۹۰ ثانیه»، «ارسال فیلم در قالب mp۴ (حجم تا ۴۰۰ مگابایت)» «تصویربرداری با استفاده از دوربین، موبایل و...»، «برخورداری تصاویر از کیفیت صدای مطلوب و قاب افقی»، «رعایت پوشش مناسب با محتوای قصه و منطبق با شئونات اسلامی» از شرایط شرکت در بیست و یکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون عنوان شده است.
همچنین استفاده از نمادهای فرهنگی و ویژگیهای بومی و سنتی هر استان در تولید فیلمهای ۹۰ ثانیهای میتواند بر غنای فرهنگی آن بیافزاید.
علاوه بر داوری و انتخاب آثار برگزیده، قصههای برتر در کتاب «قصه زندگی من» با نام خود قصهگو چاپ و آثار برگزیده از طریق رسانههای دیداری نیز منتشر میشود.
علاقهمندان تا ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ فرصت دارند تا در سامانه جشنواره قصهگویی به نشانی www.kanoonfest.ir ثبتنام و آثار خود را ارسال کنند.
جوایز شرکت کنندگان در هر بخش جشنواره شامل برگـزیده اول: لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰
میلیون ریال، برگزیده دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مـبلغ ۲۰ مـیلیون ریــال و برگزیده سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مـبلغ ۱۰ میلیون ریـال است.
دبیرخانه مرکزی بیستویکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در تهران، خیابان دکتر فاطمی، خیابان حجاب، معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع شده است.