به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام نوروزی در گفتگوی زنده اخبار نیمروزی شبکه یک سیما در خصوص اینکه مردم در برخورد با اخلالگران اقتصادی چه انتظاری از قوه قضائیه می توانند داشته باشند؟ افزود: وظیفه ما مسئولان در قوه قضائیه، مجلس و دولت این است که به صورت شبانه روزی تلاش کنیم و جلوی کار این مفسدان فی الارض را بگیریم.
وی با بیان اینکه اخلال در نظام اقتصادی مربوط به تحریم و خارج از کشور نیست، گفت: این موارد مربوط به داخل است و باید جلوی آن گرفته شود.
حجت الاسلام نوروزی با اشاره به اینکه ما در خصوص مبارزه با مفسدان اقتصادی قانون کم نداریم ، افزود : قوانینی در این خصوص در مجلس تصویب شده است و قوه قضائیه هر قانون دیگری که بخواهد ما حاضریم با طرح سه فوریتی تصویب کنیم.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اضافه کرد: قوه قضائیه هر چه بخواهد ما در اختیارش قرار می دهیم و از سوی دیگر دستگاه قضا پشتوانه ملت، نظام و رهبر انقلاب را در برخورد با مفسدان اقتصادی دارد.
وی از رئیس دستگاه قضایی خواست با استفاده از قضات دست پاک و مقتدر و با محاکمه اخلالگران در نظام اقتصادی، آنان را سر جای خود بنشاند.
حجت الاسلام نوروزی گفت: تا کی باید تحمل کرد و اجازه داد افرادی هر کاری که می خواهند بکنند و یک شبه دارای سرمایه های باد آورده و چند میلیاردی شوند؟
وی در خصوص ضرورت علنی برگزار شدن این دادگاه ها نیز افزود: اصول مسلم قانون اساسی و اصل 165 اشاره دارد که اصل بر علنی بودن دادگاه ها در نظام جمهوری اسلامی ایران است.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: در قانون دادرسی کیفری نیز این مورد تصریح شده است ،مگر در مواردی ازجمله مسائل منافی عفت و شکایت خصوصی که دادگاه غیرعلنی است.
حجت الاسلام نوروزی با بیان اینکه رویه در طول این مدت به این صورت بود که دادگاه ها مگر در موارد ضروری غیرعلنی باشد ، افزود: اخلالگران اقتصادی وضعیتی بر کشور حاکم کرده اند که اقتضا می کرد رئیس قوه قضائیه از رهبر انقلاب در خصوص تغییر در نحوه رسیدگی به مفسدان اقتصادی و اخلالگران نظر بخواهد و درخواست علنی بودن و انتشار اسامی را کرد.
وی گفت: درخواست کوتاه کردن مدت اعتراض، درخواست قطعیت آراء، همچنین رسیدگی به قانون که در سال 69 در خصوص مبارزه با اخلال گران و مفسدان اقتصادی به تصویب رسیده بود و نیز اصلاحیه این قانون در سال 84 و همچنین قانون سلب الحیات و افساد فی الارض که در قانون مجازات اسلامی آمده است، ازجمله مواردی بود که رئیس دستگاه قضا از رهبر معظم انقلاب درخواست کرد و ایشان اجازه فرمودند.
حجت الاسلام نوروزی در خصوص تعریف اخلالگر اقتصادی گفت: در قانون اخلال در نظام پولی و ارزی کشور یعنی همین وضعیتی که افرادی بتوانند طوری اخلال ایجاد کنند که یک مرتبه قیمت ارز سرسام آور شود و نظام بازار به هم بریزد، این بخشی از اخلال در نظام اقتصادی است.
وی تصریح کرد : اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی از طریق گران فروشی و احتکار، اخلال در نظام تولیدی کشور از طریق سوء استفاده عمده با فروش غیرمجاز تجهیزات فنی و مواد اولیه در بازار آزاد و تخلف از تعهدات مربوط در مورد آن، رشاء یا ارتشاء عمده در امر تولید، اخذ مجوزهای تولیدی در مواردی که موجب اختلال در سیاست های تولیدی کشور می شود و یا امثال آن و هر گونه اقدامی به قصد خارج کردن میراث فرهنگی یا ثروت های ملی اگرچه به خارج کردن آن نینجامد از جمله مصداق های اخلالگر اقتصادی است.