پخش زنده
امروز: -
خانم ۷۵ ساله در روستایی درخمین با همت خود هنر سفالگری بدون چرخ گرد را احیا کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت : این هنر صنعت قدیمی به همت خاله عذرا از زنان کهنسال روستای برجک بخش کمره خمین احیا شد که می تواند بدون چرخ ظروف سفالی درست کند و اکنون دارای بیش از 35 شاگرد نیز هست .
کاظمی افزود: در این روش خاص با کمک یک خانم ۷۵ ساله، دانش و روش ساخت سفال بدون چرخ گَرد در منطقه گسترش داده شد و اهالی فعالیت خود را در این رشته آغاز کردند.
وی اضافه کرد: در راستای اهداف سازمان میراث فرهنگی مبنی بر حمایت از کارگاهها و به طور خاص رشتههای رو به فراموشی همانند سفالگری روستای برجک بخش کمره شهرستان خمین با همکاری دهیاری و بخشداری و هنرمند بومی آن منطقه وارد عمل شده و موفق به گسترش دوباره این هنر بین اهالی منطقه شده است.
معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با بیان اینکه در ساخت این سفالها روش ساخت به همان روش سنتی و بومی در پیش گرفته شده به طوری که صفر تا ۱۰۰ این رشته همانند گذشته در همین روستا انجام میشود، اظهار کرد: برای استحکام این ظروف با استفاده از موی بز و بدون استفاده از چرخ گرد سفالگری بدست هنرمند شکل گرفته و بعد از پخت در کوره برای استفاده در طبخ غذا و پخت نان، تهیه ماست و نگهداری ترشیجات و همچنین دیگر موارد مصرفی به کار گرفته میشود.
کاظمی با بیان اینکه با این هنر ارزش افزوده خاک 10 برابر می شود ، افزود: بدون شک صنایع بومی و دستی هر منطقه، یکی از افتخارات اهالی آن منطقه است و نوع و روش آفرینش این آثار ریشه در آداب و عادات، رسوم و سنن و اعتقادات مردم منطقه دارد.
وی رشته های فعال صنایع دستی استان را 110 رشته دانست و در ادامه تصریح کرد: میراثهای فرهنگی و هنری که در طول سالها به نسلهای آتی منتقل شده دارای ارزش والای معنوی با تکیه بر هنر و خلاقیت نسلها بنا شده است و این سازمان در تلاش برای احیای این هنرها به خصوص در مناطق روستایی برای توسعه اشتغال در روستاهاست .
با توجه به گرایش های مردم برای داشتن ظروف سفالی پیش از تاریخ ،کاظمی خوش بین است بازار این ظروف نیز رونق بگیرد .
معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از تلاش برای ثبت ملی این هنر در سازمان میراث فرهنگی کشور نیز خبر داد.
اکنون بیش از شش هزار هنرمند صنایع دستی در استان فعالیت می کنند و ارزش ریالی کار آنها پارسال به بیش از 200 میلیارد تومان رسید .