پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صمت: ۵ محصول راهبردی و صادراتی ایران در سازمان جهانی مالکیت فکری ثبت جهانی شد.
سید مهدی میرصالحی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این محصولات شامل شامل خاویار، پسته دامغان، پسته رفسنجان، گچ سمنان و سنگ مرمر کردستان ابتدا به ثبت ملی و سپس بر اساس معاهده لیسبون که در سال 83 در ایران تصویب شد و عضویت در سازمان مالکیت فکری (که از سازمانهای تابعه سازمان ملل است) به ثبت این سازمان می رسد.
وی ادامه داد: از مزیت های ثبت جهانی؛ حفظ اصالت و جایگاه اقتصادی و تجاری محصولات ایران در بازارهای بین المللی و در نهایت مصرف کننده که همواره به دنبال این هستند که محصولات اصلی را استفاده کنند با ثبت جهانی این محصول و درج کد بین المللی می توانند مطمئن شوند که محصول اصلی را استفاده می کنند.
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزیر صمت گفت: خاویار ایران جزو بهترین خاویار در دنیاست و ثبت جهانی این محصول و درج کد بین المللی روی بسته بندی آن باعث می شود مصرف کننده مطمئن شود که محصول ایرانی را مصرف می کند و هیچ کشوری در این شرایط نمی تواند از برند ایران سوء استفاده کند.
وی افزود: این محصول جایگاه تجاری خود را حفظ می کند و ارزش افزوده بسیار بالایی را در بازارهای بین المللی ایجاد می کند.
وی در خصوص محصول بعدی یعنی پسته گفت: در دنیا دو کشور ایران و امریکا تأمین کننده پسته می باشند و میزان تولید و تجارت جهانی پسته در جهان چیزی حدود 3700 تن به ارزش دو میلیارد و 800 میلیون دلار است که امریکا با تولید 130 هزار تن پسته به ارزش یک میلیارد و 300 میلیون دلار جایگاه اول و ایران با تولید 114 هزار تن به ارزش 970 میلیون دلار جایگاه بعدی را دارد و همچنین چین و هنگ کنگ در رده های بعدی قرار دارند.
میرصالحی گفت: پسته ایران به خصوص پسته دامغان از طعم و مزه بهتری برخوردار است و همیشه در جهان حرف اول را زده و مشتری های خاص خود را دارد.
وی ادامه داد: پسته دامغان بین 30 تا 40 هزار تن تولید می شود که ارزشی حدود 750 تا هزار میلیارد تومان را دارا می باشد و از نظر کیفی حرف اول را در ایران و جهان می زند؛ به لحاظ کمی پسته رفسنجان بیشترین تولید را داشته و رقمی حدود 35 تا 45 هزار تن تولید به ارزش 700 تا 900 میلیارد تومان را دارد.
میرصالحی درباره گچ سمنان گفت: چین با تولید 45 میلیون تن در سال بیشترین تولید گچ را در جهان دارد و ایران با تولید 13 میلیون تن رتبه دوم را در جهان در اختیار دارد.
وی ادامه داد: گچ سمنان با 9 و نیم میلیون تن تولید 80 درصد گچ ایران را تأمین می کند و می توانیم بگوییم که شش درصد تولید گچ جهان در سمنان تولید می شود.
صالحی درباره سنگ مرمر کردستان گفت: تولید این سنگ 18 هزار تن در سال است و از بهترین و زیباترین سنگ های ایران که مشتریان خاص خود را در داخل و خارج کشور دارد.
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صمت خاطر نشان کرد: دفتر مالکیت صنعتی با احتساب 29 منطقه 47 محصول راهبردی و صادراتی ایران را در سازمان جهانی مالکیت فکری به ثبت جهانی رسانده و در حال امکان سنجی است که سایر محصولات صادراتی حتی نفت و محصولات مهم دیگر را در این سازمان به ثبت برساند.