یدسنجی نمک مصرفی خانوارها در آباده طشک
پايش اختلالات ناشي از كمبود يد در نی ریز
یدسنجی نمکهای مصرفی خانوارها در بخش آباده طشک با هدف سنجش میزان مصرف استفاده از نمک ید دار، اجرا میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان آباده طشک، گفت: با توجه به برنامه یدسنجی نمکهای مصرفی خانوارهای شهری و روستایی در استان فارس ، در آباده طشک نیز، این طرح در حال اجراست.
مریم نجفی افزود: تاکنون نمک مصرفی ۸۰۰ خانوار روستایی در خانههای بهداشت یدسنجی شده و این طرح برای خانوارهای شهری نیز، در حال انجام است.
وی با بیان اینکه «ید» ماده ای مغذی و موردنیاز برای زندگی است که باید به طور روزانه مصرف شود، تاکید کرد: مهمترین نقش ید در بدن، شرکت در ساختمان هورمونهای تیروئید در رشد تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز است.
نجفی با اشاره به اینکه هر فرد سالم روزانه ۱۵۰ میکروگرم به اندازه سر سوزن، ید نیاز دارد، هشدار داد: کمبود ید در دوران بارداری سبب سقط جنین، زایمان زودرس، تولد نوزاد مرده، اختلال رشد مغزی جنین، تولد نوزاد با عقب ماندگی ذهنی، جسمی، کری و لالی میشود.
این کارشناس واحد تغذیه ادامه داد: کاهش بهره هوشی و عقب ماندگی ذهنی، تاخیر و یا توقف رشد، کم کاری تیروئید و تاخیر در رشد اندام حرکتی، خستگی زودرس و کاهش کارایی از پیامدهای کمبود ید است.
نجفی توضیح داد: بهترین منابع غذایی ید، غذاهای دریایی هستند، اما به علت مصرف کم آنها در رژیم غذایی ایرانی اغلب ید موردنیاز بدن تامین نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه باید در هنگام خرید نمک دقت کنیم که بر روی بسته، عنوان «نمک خوراکی تصفیه شده یددار» درج شده باشد، در پایان توصیه کرد: نمکهای غیرتصفیه ناخالصی دارد که مصرف آن در درازمدت سبب ایجاد بیماریهای گوارشی، کلیوی و حتی برخی از سرطانها میشود.