پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه کفاشان تبریز: چین و آمریکا خواهان کفشهای دست دوز تبریزند و ماهانه ۴۰ هزار جفت سفارش میدهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا جباریان فام میگوید:هم اکنون در همه دنیا کفش دست دوز تبریز خواهان دارد و فقط از آمریکا و چین ماهانه ۴۰ هزار جفت سفارش داریم، اما با کاهش هنرمندان این حوزه مواجهیم و توان تولید این حجم سفارش وجود ندارد.
او امروز در جمع خبرنگاران به هزینه بالای تولید کفش در اروپا اشاره میکند و میگوید: هم اکنون بسیاری از کشورها درصدد تامین این کالا از تولید کنندگان معتبری همانند ایران هستند و ما میتوانیم با تعامل، توسعه کارگاههای تولیدی، آموزش نحوه صادرات به تولید کنندگان و همچنین اعطای کارت بازرگانی به صادرکنندگان فعال کفش، در بازارهای کشورهای متقاضی، حضوری فعال داشته باشیم.
او به تشکیل کنسرسیوم صادراتی در خوشه کفش تبریز هم که در شرکت شهرکهای صنتعی فعالیت میکند، اشاره میکند و میگوید: این کنسرسیوم، حل مشکل کاهش ۸۰ درصدی صادرات کفش تبریز و تولید مشترک و صادرات تضمین شده با برندهای بین المللی را در اولویت دارد.
رئیس اتحادیه کفاشان تبریز به اعزام هیئت تجاری ایران با محوریت صنعت کفش به سرپرستی تبریز، به آ. لمان هم اشاره میکند و میگوید: این هیئت به منظور انعقاد قراردادهای فروش کفش و انتقال فناوری تولید کفش، مهر امسال عازم آلمان میشود.
جباریان فام در ادامه از راه اندازی موزه کفش در یکی از خانههای قدیمی مرکز تبریز خبر داده و میگوید: در این موزه بهترین کفشهای تولید تبریز عرضه خواهد شد.
ثبت ملی کفش دست دوز تبریز
رئیس اتحادیه کفاشان تبریز: کفش دست دوز تبریز در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد.
علیرضا جباریان میگوید: با توجه به قدمت بالای صنعت چرم و کفش در تبریز و عنوان پایتختی آن در این صنعت به همت استادکاران مجرب، از ۳ سال پیش اقدامات لازم برای ثبت ملی کفش دست دوز تمام چرم تبریز آغاز شد.
به گفته او، بالاخره پس از این ۳ سال و با همکاری سازمان میراث فرهنگی کشور و آذربایجان شرقی، کفش دست دوز تبریز در ۱۸ دی ۱۳۹۶ به شماره ۱۴۸۰ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت و پس از طی مراحل قانونی به اتحادیه کفاشان تبریز ابلاغ شد.
رئیس اتحادیه کفاشان تبریز یادآور شد: در مراسمی ویژه، ثبت ملی کفش دست دوز تمام چرمی تبریز رونمایی خواهد شد و امیدواریم این رویداد مهم، در معرفی هر چه بیشتر صنعت کفش تبریز و یافتن بازارهای جدید جهانی موثر و نقش آفرین باشد.
شهر تبریز به عنوان نخستین شهر جهان که تولید کفش دست دوز تمام چرمی در آن آغاز شده، شناخته میشود.
هم اکنون بیش از ۹۰ درصد کفش دست دوز تمام چرمی کشور در تبریز تولید میشود.
هر چند در سالهای اخیر صنعت کفش تبریز با مشکلات متعدد و رکود مواجه شده و حتی کفشهای چرمی دست دوز تبریز با نام برندهای خارجی دیگر کشورها با چندین برابر قیمت اصلی، به فروش میرسد، اما به یقین این ها، چیزی از ارزشهای هنرِ دست استادکاران مجرب کفش تبریز کم نکرده است.
کافی است مسئولان مربوط با تدبیر لازم، برنامه ریزی درست و تبلیغات و بازاریابی مناسب، هنرِ کم نظیر کفش دست دوز تبریز را هر چه بهتر به جهانیان بشناسانند و آن را به رونق و جایگاه واقعی خود بازگردانند.