پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از اسوشیتدپرس ، در شرایطی که توکیو وعده داده است به منظور برطرف کردن نگرانی های واشنگتن برای کاستن از ذخایر پلوتونیوم تلاش خواهد کرد، ژاپن و آمریکا پیمان هسته ای خود را تمدید کردند.
این پیمان 30 ساله که سال 1988 مورد توافق قرار گرفت، به ژاپن امکان داده است برای اهداف صلح آمیز، پلوتونیوم استخراج و اورانیوم غنی سازی کند هرچند که از این فناوری می توان برای ساخت بمب اتمی استفاده کرد.با توجه به این که هیچ یک از طرفین خواستار بازنگری در این پیمان نشدند، این توافقنامه روز سه شنبه با گزینه ای تمدید شد که بر اساس آن هر یک از طرفین می تواند با مطلع کردن طرف دیگر از شش ماه قبل، آن را لغو کند.با این حال شرط جدید ، برنامه هسته ای ژاپن را در مقابل سیاست آمریکا آسیب پذیرتر می کند.
تارو کُنو وزیر امور خارجه ژاپن در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد این کشور باید ذخایر خود را کاهش دهد تا این پیمان را حفظ کند. وی گفت این پیمان، بنیان صنعت هسته ای ژاپن است و این کشور باید تلاش های عینی برای «کاهش مقدار زیادی پلوتونیوم» به منظور رفع هر گونه شک و نگرانی درباره برنامه پلوتونیوم خود انجام دهد.
ژاپن همواره هر گونه سوءاستفاده احتمالی از این مواد و فناوری بازفرآوری را تکذیب کرده است ولی قصور این کشور در کاستن از ذخایر پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی خود، در حال وادار کردن توکیو است تا نشان دهد اقدامات ملموسی برای انجام این کار انجام می دهد به ویژه با توجه به این که آمریکا می خواهد که کره شمالی تسلیحات هسته ای خود را کنار بگذارد.
سازمان سیاست گذاری هسته ای ژاپن در حال تهیه خطوط مشی جدیدی به منظور مدیریت بهتر و کاهش ذخایر پلوتونیوم است. ژاپن هم اکنون 47 تن پلوتونیوم دارد که بیشتر آن در فرانسه و انگلیس بازفرآوری و انبار شده است.این میزان برای ساخت شش هزار بمب اتمی کافی است ولی مقامات می گویند تدابیر امنیتی سختگیرانه و نظارت دقیق هرگونه خطر اشاعه را از بین می برد. به رغم نگرانی های بین المللی، این مقدار هنوز کاهش نیافته است.