پخش زنده
امروز: -
نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد سیاست های تجاری خصمانه ترامپ در کاهش اعتماد ژاپنی ها به آمریکا نقش دارد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری رویترز ؛ نتایج یک نظرسنجی که روز چهارشنبه در ژاپن منتشر شد نشان می دهد امسال نظر عمومی مردم این کشور درباره روابط با آمریکا به صورت قابل توجهی رو به وخامت گذاشته است که آسیب های وارد شده به سبب سیاست های تجاری خصمانه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در این نقش زیادی دارد.
این نظرسنجی که توسط موسسه گالوپ و روزنامه یومیوری ژاپن صورت گرفت نشان می دهد که نسبت آندسته از مردم ژاپن که روابط میان اولین و سومین قدرت اقتصادی بزرگ دنیا را خوب ارزیابی می کنند به پایین ترین سطح آن از سال دو هزار میلادی رسیده است. ترامپ از زمان دوره تبلیغات انتخاباتی در سال 2016 همواره درباره مازاد تجاری 69 میلیارد دلاری ژاپن با آمریکا گلایه کرده است. قسمت اعظم این مازاد تجاری به بخش خودروسازی مربوط می شود که 75 درصد این عدم توازن را به خود اختصاص می دهد.
واشنگتن و توکیو قرار است سال آینده گفتگوهای جدیدی را در زمینه مسائل تجاری آغاز کنند. این نظرسنجی که بین 26 نوامبر و 3 دسامبر امسال انجام شد، نشان می دهد 39 درصد پاسخ دهندگان ژاپنی رابطه میان ژاپن و آمریکا را خوب ارزیابی می کنند و این در حالی است که این رقم در سال قبل 56 درصد بود. این بیشترین میزان کاهش از سال 2000 میلادی به شمار می رود. 39 درصد ژاپنی ها نیز معتقدند روابط دو جانبه بد است؛ این در حالی است که این رقم قبلا 23 درصد بود.
در آمریکا 50 درصد پاسخ دهندگان آمریکایی معتقدند روابط ژاپن و آمریکا خوب است که نسبت به نظرسنجی قبلی تغییری نیافته است. تعداد آمریکایی هایی که روابط دوجانبه را بد توصیف می کنند 11 درصد است که نسبت به رقم پیشین تغییر چندانی نشان نمی دهد. 30 درصد ژاپنی ها گفتند به آمریکا اعتماد دارند که نسبت به نظرسنجی قبلی که 39 درصد بود کاهش نشان می دهد. این بیشترین میزان کاهش از سال 2000 میلادی به شمار می رود. ولی این نظرسنجی نشان می دهد که 70 درصد آمریکایی ها به ژاپن اعتماد دارند.
کاهش نگرش مثبت ژاپنی ها به آمریکا با افزایش اختلافات درباره سیاست های حمایتگرانه تجاری ترامپ همزمان شده است. این نظرسنجی نشان داد 75 درصد ژاپنی ها معتقدند درخواست ترامپ از ژاپن برای کاهش مازاد تجاری این کشور با آمریکا خواسته ای غیرمنطقی است. 64 درصد ژاپنی ها و 70 درصد آمریکایی ها معتقدند اتحاد امنیتی میان دو کشور برای امنیت در منطقه آسیا و اقیانوس آرام مفید است.
ساخت پایگاه نظامی آمریکا در اوکیناوا احترام به اصول دموکراسی را در ژاپن زیر سؤال می برد
دولت ژاپن تصمیم گرفته است روند ساخت یک پایگاه نظامی آمریکایی در خلیج اوکیناوا را بدون توجه به مخالفت مردم و فرماندار این منطقه از سر بگیرد.
این اقدام دولت ژاپن در واقع نادیده گرفتن اصول دموکراسی در این کشور است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک ، جینشیرو موتو یاما از گروه اقدام حامی برگزاری همه پرسی درباره ایجاد پایگاه نظامی در هونوکو می گوید هر چند که در 30 سپتامبر در انتخابات تعیین فرماندار استان اوکیناوا، آتسوشی ساکیما نامزد مورد حمایت دولت شینزو آبه توسط دنی تاماکی که از مخالفان سرسخت ایجاد پایگاه نظامی آمریکا در این منطقه است شکست خورد اما کارهای ایجاد سد به منظور راه اندازی پایگاه نظامی آغاز شد.
جینشیرو موتو یاما افزود بسیار جای تاسف است که با وجود نتایج انتخابات 14 دسامبر کار ایجاد سد و پایگاه نظامی در هنوکو آغاز شده است. این نشان می دهد اصول دموکراسی در ژاپن زیر سئوال رفته است.
لازم است به این واقعیت نیز اشاره شود که دولت ژاپن برای این کار به نظر و دیدگاه مردم کوچکترین توجهی نکرده است. علاوه بر این پارلمان های شهرهای گینووان و میاکوجیما قطعنامه ای علیه برگزاری این همه پرسی تصویب کردند. جینشیرو موتو یاما افزود البته ما توقع نداشتیم که پارلمان های این شهر با ایجاد چنین پایگاه نظامی در هنوکو مخالفت کنند. همچنان آنها اعلام کردند بودجه برگزاری چنین همه پرسی را تامین نخواهند کرد. این در نوع خود بسیار جای تاسف دارد. اما با وجود این من فکر می کنم که اولویت در کشور ما باید به دموکراسی مستقیم داده شود. یعنی درباره هر مسئله ای باید مردم بتوانند به طور مستقیم نظر خود را اعلام کنند و نه اینکه یک گروه منتخب نظر خود درباره همه امور اعلام کند.
به عنوان یادآوری ، بدون برگزاری همه پرسی، اصلاح قانون اساسی کشور غیر ممکن است هر چند که همه اعضای پارلمان کشور با آن موافق باشند. در این گونه مسائل که مسائل مهمی است نظرخواهی از مردم منطقه ضروری است . درباره ایجاد پایگاه نظامی آمریکایی ها در اوکیناوا نیز باید همه پرسی برگزار شود.
هنگامی که نمایندگان پارلمان کشور حاضر نیستند برای امر مهمی مانند ایجاد پایگاه نظامی خارجی در یک منطقه از ژاپن همه پرسی در میان مردم منطقه برگزار کنند و برعکس همه حق و حقوق مرتبط با آن را انکار می کنند معلوم است شرایط متناقضی در کشور ایجاد می شود. یعنی به جای آنکه به وظایف مستقیم خود عمل کنند وظایف که در راس آن حمایت از حقوق مردم قرار دارد ، برعکس آن عمل می کنند و همه حقوق مربوط به مردم را نادیده می گیرند. چنین رفتاری از سوی نمایندگان مردم در پارلمان ژاپن ، فلسفه وجودی آنها را زیر سئوال می برد.
مجلس قانونگذاری استان بندری اوکیناوا در 26 اکتبر گذشته طرحی را درخصوص برگزاری همه پرسی مرتبط با جابجایی پایگاه نظامی آمریکایی ها در فوتنما تصویب کردند. در ماه سپتامبر ساکنان این استان 100 هزار امضا را برای برگزاری همه پرسی در این باره جمع آوری کردند اما دولت ژاپن حاضر نشد به آن ترتیب اثر دهد.
جزیره اوکیناوا که بعد از جنگ جهانی دوم توسط آمریکایی ها اشغال شد و در سال هزار و نهصد و هفتاد و دو کنترل آن را دوباره به ژاپنی ها واگذار شد در مجموع کمتر از یک درصد از کل خاک ژاپن را تشکیل می دهد . اما این منطقه از موقعیت راهبردی خیلی خوبی برخوردار است . به گونه ای که بیش از نیمی از 47 هزار نظامی آمریکایی مستقر در ژاپن در همین جزیره هستند.