پخش زنده
امروز: -
نمایندگان موافق و مخالف طرح اصلاح قانون انتخابات، امروز در صحن علنی مجلس نظرات خود را مطرح کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات فراتر از موضوع برگزاری انتخابات است.
علیرضا محجوب در زمان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بهتر است قانون اساسی را با این طرح مقایسه کنیم افزود : در این طرح در واقع شبیهسازی مجلس و کمیسیون با انتخابات مجلس شورای اسلامی است .
وی اضافه کرد: طبق قانون در اصل نامزدهای ریاستجمهوری باید قبل از شروع انتخابات، آمادگی خود را اعلام کنند، بنابراین هیچ شرط یا قانون یا مقرراتی گذاشته نشده است .
محجوب اضافه کرد : در بخش دوم راجع به نحوه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری نیز گفته است که قانون آن را معین میکند و چیزی که ما حق داریم درخصوص آن قانون بنویسیم فقط درباره نحوه برگزاری انتخابات است و ما مانند اصل 62 قانون اساسی راجع به انتخابات نظر میدهیم.
لاریجانی در پاسخ به محجوب گفت: تبصره 4 این ماده در باره نحوه برگزاری انتخابات است.
محجوب نیز گفت: این موضوع و سایر موضوعاتی که راجع به آن بحث میکنیم به نظرم فراتر از موضوع برگزاری انتخابات است.
توکلی : انتخابات امری اجرایی است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری، هیئت اجرایی مرکزی انتخابات بالادست وزیر کشور درنظر گرفته شده است درحالیکه انتخابات امری اجرایی است. به گزارش خبرنگار ما ، آقای توکلی در جریان بررسی طرح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در اخطاری افزود:طبق قانون اعمال قوه مجریه جز در اموری که مستقیماً برعهده رهبری گذاشته شده، برعهده رئیسجمهور و وزراست.
وی با بیان اینکه اجرای انتخابات امری اجرایی است گفت: در طول تاریخ پارلمان ایران، وزیر کشور گزارش انجام انتخابات را ارائه میدهد و همه اختیارات هم در وزارت کشور متمرکز است، جز نظارت استصوابی که به عهده شورای نگهبان است.
توکلی ادامه داد: آنجا که گفته می شود در شهرستانها هیئت اجرایی انتخابات را برگزار میکند، اختیارات فرماندار در جای خود محکم باقی است و فرماندار وقتی میخواهد هیئت اجرایی را انتخاب کند، فقط نظارت استصوابی شورای نگهبان، اعمال میشود .
لاریجانی در پاسخ به توکلی گفت : هیئتهایی که سر صندوقها حضور دارند، با انتخاب هیئت اجرایی است .
توکلی نیز پاسخ داد: انتخاب اعضای هیئت اجرایی به پیشنهاد فرماندار و اعمال نظارت که طبق قانون اساسی به شورای نگهبان داده شده است؛بنابراین فرق این موضوع با طرح مذکور این است که هیئت اجرایی بالادست است و هیئت اجرایی قرار است این کار را انجام دهد.
وی اضافه کرد: وزیر کشور هیئت اجرایی را معرفی میکند، در انتخابات مجلس شورای اسلامی قانون اساسی به شما این اختیار را داده است که شما تعیین کنید اما اینجا شما در بالادست وزیر کشور، که مجری اصلی اجرای انتخابات است و قانون اساسی نیز تأکید دارد، هیئتی را تعیین کردهاید. لاریجانی در پایان با وارد ندانستن اخطار توکلی گفت: نحوه برگزاری انتخابات رئیسجمهور را قانون مشخص میکند و در اینجا هیچ تفاوتی با انتخابات مجلس شورای اسلامی ندارد، فقط در انتخابات مجلس شرایط انتخابشوندگان را قانون مشخص میکند اما در اصل قانون اساسی، برای رئیسجمهور قانون اساسی مشخص کرده است اما در نحوه اجرا هر دو انتخابات مجلس یا ریاستجمهوری یکی است.
وی افزود: در این طرح گفته شده که وزیر کشور رئیس هیئت اجرایی انتخابات است و رئیس هیئت اجرایی نیز خودش معتمدین را به هیئت نظارت معرفی میکند و تأیید دادستان نیز حذف شد و وقتی خودش معرفی میکند، خارج از اختیار او نیست، بنابراین اشکالی از این منظر ندارد.