به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه و به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان، نیلوفر اختیاری رکن اساسی
توانبخشی مبتنی بر جامعه را مشتمل بر معلول و خانواده دانست و گفت: علاوه بر روستاها، ۱۴ شهرستان در استان کرمانشاه از نظارت ۱۵ نفر از کارشناسان آموزش دیده سازمان بهزیستی و ۱۳۱ نفر تسهیل گر محلی تحصیل کرده همکار با سازمان بهزیستی استان برخوردار است.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲ دهه از فعالیت برنامه توانبخشی مبتنی برجامعه در ایران میگذرد، اظهار داشت: استان کرمانشاه نیز با دستور کار شناسایی افراد معلول و ارائه آموزشهای مربوطه در سال ۸۳ در بخش کوزران کار خود را آغاز کرده است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان افزود: تاکنون خدمات ارزندهای به معلولان و مددجویان روستایی زیر پوشش سازمان بهزیستی در راستای توسعه سلامت، گسترش آموزش، ارتقا ظرفیتهای اجتماعی و توانمندسازی گروههای هدف انجام شده است.
اختیاری گفت: توانبخشی مبتنی بر جامعه (cbr) راهبردی است که به دنبال توانمندسازی و تلفیق اجتماعی تمام افراد معلول با هدف ارتقای کیفیت زندگی این افراد و خانوادههای آنان و همچنین حصول اطمینان از مشارکت اجتماعی آنان است.
وی در خصوص هدف از اجرای برنامه توانبخشی مبتنی برجامعه به ارائه خدمات توانبخشی به افراد معلول، کاهش فقر، برابرسازی فرصتها و فراگیرسازی اجتماعی این افراد اشاره کرد.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اظهار داشت: خانوادههای افراد معلول به دلیل فقدان اطلاعات در ارتباط با راههای پیشگیری و کاهش آثار معلولیت و توانائی اندک مالی، کمتر به مراکز درمانی و توانبخشی مراجعه میکنند، بنابراین شدت معلولیت در آنها افزایش مییابد.
اختیاری خاطرنشان کرد: خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه شامل ارزیابی تشخیصی ارجاعات پزشکی، توانبخشی، اعمال جراحی، فیزیوتراپی، کار درمانی، گفتاردرمانی، بینایی و شنوایی سنجی، ارتوپدی فنی، خدمات مشاوره و روانشناسی و ارائه وسایل توانبخشی نظیر ویلچر، تشک مواج، عصا، سمعک، لوازم مخصوص نابینایان ارتزو پروتز کفش طبی است.
وی تصریح کرد: همچنین مناسب سازی محیط زندگی معلولان، اشتغال، توانمندی و حمایتهای اجتماعی و آموزشهای درون خانواده برای معلول و خانواده وی و آموزشهای مهارت آموزی و حرفه آموزی خارج از خانواده از دیگر اهداف است.