پخش زنده
امروز: -
ضیافت افطاری به میزبانی شورای خلیفه گری ارامنه تهران و شمال کشور با حضور ملاوردی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی و کواکبیان نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی در باشگاه آرارات تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس شورای خلیفه گری ارامنه تهران و شمال کشور در حاشیه این مراسم گفت : این مراسم هر سال از طرف این شورا با دستور و نظارت بی واسطه اسقف اعظم سیبوه سرکسیان پیشوای دینی ارامنه تهران و شمال برگزار میشود .
روبرت بگلریان ادامه داد: اسقف اعظم از ۲۰ سال پیش که به ایران آمد یکی از سیاستگذاری هایش ارتباط و همدلی و یکدلی آحاد جامعه ایران به ویژه جامعه مسیحیان ارمنی و مسلمانان و تحکیم این روابط بوده است، زیرا با توجه به باورهای ادیان الهی، این امر واجب است.
وی با بیان اینکه همه جوامع ایران به ویژه اقلیتها بدون همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف نمیتوانند به اهدف اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و امور خیریه خود برسند، افزود: این مراسم فرصتی است تا ادای دین و قدردانی از این همکاری داشته باشیم در عین حال که به مبانی دینی آنها احترام میگذاریم.
بگلریان اضافه کرد:در این مراسم کسانی از شورای شهر، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ریاست جمهوری، وزارتخانهها و نهادهای آموزشی، مدیران مدارس، بنیاد شهید و ایثارگران، شهرداریها و نیروی انتظامی حضور داشته اند.
اسقف اعظم خلیفه گری ارامنه تهران و شمال کشور هم در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه زندگی انسان حقیقتی در جهان است و دنیای امروز مانند ده کوچک است، گفت: مردم ادیان مختلف در جهان با هم در ارتباطند و باور داریم دینهای مختلف موجب همبستگی مردم میشوند.
سیبوه سرکسیان با اشاره به اینکه تفاوتی میان مسلمانان و مسیحیان وجود ندارد و آنها میتوانند مانند برادر در کنار هم زندگی کنند، افزود: این افطار فقط یک سنت نیست بلکه با اعتقاد قلبی و به عنوان مسیحی آن را انجام میدهیم.
وی اضافه کرد: خوش شانس هستیم که در کشوری مانند ایران زندگی میکنیم که در آن ادیان مختلف مانند مسیحی، زرتشی و کلیمی با اعتقاد به خداوند در کنار هم زندگی میکنند.
اسقف اعظم خلیفه گری ارمنه تهران و شمال کشور همچنین با اشاره به نزدیکی مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: با احترامی که نسبت به ایشان داریم همیشه با احترام به مرقد مطهر ایشان میرویم.
سرکسیان افزود: حضرت امام خمینی (ره) با اعتقاد و بزرگی خود توانست ایران را متحول کند و بر روی کشورهای اسلامی دیگر هم تاثیرگذار باشد.
شهیندخت ملاوری دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی هم در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: پیروان ادیان توحیدی به عنوان شهروند ایرانی جایگاه ویژهای را در منشور حقوق شهروندی دارند و همه حقوقی که در این منشور به رسمیت شناخته شده است شامل آنها هم میشود.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم بتوانیم در تحقق مطالبات و پاسخ به نیاز و احقاق حقها قدمهای جدی را برداریم.
مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این مراسم در سخنانی کوتاه گفت: همه کسانی که در ایران زندگی میکنیم از جمله مسیحیان و مسلمانان، ایرانی هستیم و از منافع کشورمان دفاع میکنیم.
اسقف اعظم خلیفه گری ارامنه تهران و شمال کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه روزه داری از اصول زیبا، آموزنده، روحیه بخش و نورانی دین اسلام است، گفت: رمضان ماه مبارکی است، زیرا خداوند قرآن کریم را در این ماه نازل کرد.
سرکسیان افزود: در قرن ۲۱، ادیان با چالشهایی مانند خوف، تزویر، همجنس گرایی، بی اعتنایی جوانان نسبت به دین و سنتها مواجه هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استمرار جنگ در کشورهای مختلف توسط کشورهای استعمارگر، گفت: این واقعیت، ملتهای خداجو را به سمت همزیستی مسالمت آمیز سوق داده است.
اسقف اعظم خلیفه گری ارامنه تهران و شمال کشور ادامه داد:کشورهای استعمارگر با پایمال کردن ابتداییترین حقوق بشر، موجبات بیداری ملتها را فراهم کنند.
سرکسیان با بیان اینکه در این روزها شاهد رویدادهای خونین و پایمال شدن حقوق ملتها هستیم، افزود: اقدام نابخردانه رئیس جمهور آمریکا در انتقال سفارت این کشور از تل آویو به بیت المقدس موج جدیدی از خون ریزی و آوارگی را در پی داشته است که این اقدام را به شدت محکوم میکنیم و از رهبران جهان میخواهیم تا برای برقراری عدالت و صلح، تلاش کنند.
سرکسیان اضافه کرد: عمیقا باور داریم رسالت رهبران ادیان این است که با گفتگوی صمیمانه، بشر را سرشار از الطاف الهی کنند و این عامل امیدبخش در زندگی بوده است.
وی با اشاره به ضیافت افطاری خلیفه گری ارامنه تهران و شمال کشور گفت: این سفره افطار، گواه این است که مسیحیان و مسلمانان و پیروان ادیان الهی در سایه جمهوری اسلامی در کنار یکدیگر زندگی میکنند و از حقوق شهروندی برخوردارند.