به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، محققان علوم پزشکی در دانشگاه سوانزا SWANSEA در انگلیس اعلام کردند با استفاده از نانو ذرات موجود در برگ گیاه چای میتوان سلولهای سرطان ریه را از بین برد.
محققان این دانشگاه همراه با گروهی از محققان هندی دریافتند نانوذرات گرفته شده از برگ گیاه چای قادر است از رشد و نمو سلولهای سرطان ریه جلوگیری کند و بیش از هشتاد درصد آنها را از بین ببرد. این گروه هنگام آزمایش روش جدید تولید نوعی نانوذره به نام ذرات کوانتوم به چنین نتیجهای رسیدند.
این نانوذرات بسیار ریزند و کمتر از ده نانومتر قطر دارند؛ برای مقایسه بهتر میتوان گفت که قطر یک تار موی انسان حدود چهل هزار نانومتر است. نانوذارت کوانتوم را میتوان با فرمولهای شیمیایی ساخت، ولی این روش، پیچیده و بسیار گران است و عوارض جانبی سمی دارد. به همین علت، محققان دانشگاه سوانزی تلاش کردند نانوذره کوانتوم را از برگ گیاه چای استخراج کنند. برگ گیاه چای مقادیر بسیار زیادی از این ترکیب دارد که شامل پولی فنول ها، آمینو اسیدها، ویتامینها و آنتی اکسیدان هاست.
محققان انگلیسی عصاره برگ گیاه چای را با سولفات کادمیوم CdSO۴ و سولفید سدیم Na۲S ترکیب کردند و محلول را در حالت آزاد قرار دادند تا ته نشین شود و در این حالت ذرات کوانتوم تشکیل شد. سپس از آنها برای مقابله با سلولهای سرطان ریه استفاده کردند. دانشمندان میگویند در مقایسه با روشهای شیمیایی، برگ گیاه چای ساده تر، ارزانتر و دارای مقادیر بسیار اندکی مواد سمی در تولید ذرات کوانتوم است. محققان امیدوارند با استفاده از ذرات کوانتوم، بتوان روش موثری برای درمان سرطان ریه ابداع کرد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است، ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند. احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد، ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳ ٪ مرگها است بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان مردهاند.
سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند. سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد. در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است، اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد. سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیام رسانهای سلولی، کنترل میشود. جهشهایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، میشود باعث به هم خوردن نظم دقیق موجود در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلولها شده و ممکن است منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند. در سلولهای سرطانی بیان پروتئینهای سلولی تغییر کرده و برخی از آنها که نباید بیان شوند بیان شده و یا بیان برخی دیگر از ژنها متوقف میشوند.