پخش زنده
امروز: -
برخی از خصوصیات ظاهری قارچهای سمی کدامند؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، یکی از گستردهترین و محبوبترین فعالیتها در فصل بهار در سراسر کشور وبه ویژه در مناطق روستایی، جمع آوری قارچ و دمبل کوهی به عنوان یک ماده غذایی است.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: مسمومیت با قارچهای سمی با تشخیص و مصرف اشتباه قارچهای وحشی به دلیل شباهت ظاهری آنها با قارچهای خوراکی ایجاد میشود که در برخی موارد ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
زکیه آصف جاه افزود: انواع مختلفی از قارچهای سمی از نظر نوع محتوای سم و تظاهرات بالینی ناشی از سموم آنها وجود دارد که بیشتر بر اساس شروع نشانههای مسمومیت به دو گروه زوداثر (۱۸۰-۳۰ دقیقه پس از خوردن) و طولانی اثر (۲۴-۶ ساعت پس از خوردن) طبقه بندی میشوند.
او از نشانههای مسمومیتهای قارچی به تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، اسهال، تعریق، گُر گرفتگی، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، ضعف، سرگیجه، غش، تاری دید، مشکلات تنفسی، تشنگی بیش از اندازه، توهم، هذیان، تشنج، کما و در موارد شدیدتر آسیبهای کبدی، کلیوی، مغزی و حتی مرگ، اشاره کرد.
این دکتر داروساز، با اشاره به برخی از تصورات اشتباه در زمینه شناسایی و مصرف قارچ ها، توضیح داد: به عنوان مثال، این نکته که اگر حیوانات قارچها را میخورند پس برای مصرف انسان نیز مشکلی ندارند، نادرست است؛ زیرا بسیاری از حیوانات میتوانند قارچهای سمی را بدون هیچ گونه عارضه جانبی مصرف کنند.