به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرگروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بر اساس گزارشها از ابتدای امسال تاکنون تنها یک مورد تب کریمه کنگو گزارش و درمان شده است.
حسین فرامرزی افزود: در این خصوص هیچ گونه نگرانی وجود ندارد و شهروندان میتوانند با مراجعه به مراکز رسمی فرآوردههای پروتیئنی خود را تهیه و استفاده کنند.
وی تصریح کرد: بیماری ویروسی تب خونریزیدهنده کریمه کنگو با گزش یک کنه از طریق حیوان منتقل میشود .
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه ضروری است مصرفکنندگان برای قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده کنند، افزود: برای اطمینان بیشتر شهروندان باید فرآوردههای خام دامی را از مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنند.
مدیرگروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری تب کریمه کنگو، بر روی لاشه دام هیچگونه نشانهای ندارد به همین منظور گوشت باید به مدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس به مصرف برسد.
فرامرزی بیان کرد: دل و جگر (آلایش خوراکی) باید به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس به مصرف برسد.
وی افزود: تب خونریزیدهنده کریمه کنگو بیشتر در آفریقا، بالکان، خاورمیانه و کشورهای آسیای جنوبی دیده میشود و طیف وسیعی از حیوانات وحشی و حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و بز ناقل اصلی این ویروس هستند.
فرامرزی با بیان اینکه پرندگان اغلب نسبت به ویروس مقاوم هستند، اظهارداشت: شیوع این بیماری در شترمرغ و کشتارگاههای مرغ در آفریقا نیز دیده شده است.
مدیرگروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: دوره نهفته بیماری بسته به عمق نیش کنه متفاوت است و در صورت گزش عمیق، دوره نهفته بین یک تا سه روز و حداکثر ۹ روز طول میکشد.
وی، داروهای ضد ویروسی را تنها راه درمان این بیماری اعلام کرد که به صورت خوراکی و وریدی استفاده میشوند .