پخش زنده
امروز: -
نشست هم اندیشی مقابله با آفت جوانه خوار جنگل های بلوط در چهارمحال و بختیاری برگزار شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در پی طغیان آفت جوانه خوار بلوط در برخی از استان های زاگرس نشین، مسئولان و کارشناسان بر آن شدند تا برای مقابله بیولوژیک با این آفت، تازه ترین دستاوردهای ملی و بین المللی مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط را در خدمت بگیرند.
علی محمدی مقدم افزود: در این گردهمایی که به مدت دو روز در منطقه گردشگری تالاب چغاخور شهرستان بروجن برگزار شد، مسئولان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیرداری، حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی استانهای زاگرس نشین، محققان شرکت های علمی و تحقیقاتی، پژوهشگران و مخترعان حوزه مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط به مدت دو روز به بحث و تبادل نظر پرداختند.
وی گفت: در این گردهمایی استفاده از سامانه های نوین کنترل آفات از جمله بهره گیری از پهبادها اجرایی شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: به علت نقش تأثیرگذار جنگل های منطقه زاگرس در ذخیره آب منطقه مرکزی ایران، حمایت از گونه بلوط برای استان ها اولویت اساسی است.
آقای محمدی مقدم با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری در پیشگیری، پیش آگاهی و مبارزه بیولوژیک با آفت جوانه خوار بلوط یکی از استانهای پیش رو در کشور است، افزود: 15هزار هکتار از جنگل های این استان درگیر آفت جوانه خوار بلوط شده که این استان اقدامات به موقعی برای کنترل این آفت انجام داده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری چهارمحال و بختیاری گفت: آفت جوانه خوار بلوط دارای یک نسل و پنج سن لاروی است و خسارت آن همزمان با خروج لاروها از اواخر اسفند شروع می شود و لاروهای سن آخر در اواسط اردیبهشت با لوله کردن انتهای بـرگ ها، در همان محل وارد مرحله شفیرگی می شوند.
آقای محمدی مقدم افزود: برهم خوردن زیست بوم، دستکاری طبیعت، تغییر اقلیم، کمبود بارش ها و کاهش سرمای زمستان و یخبندان و از بین رفتن دشمنان طبیعی آفت، باعث طغیان آفت جوانه خوار بلوط در چهارمحال و بختیاری و حتی بیشتر جنگل های زاگرس شده است.
وی گفت: میزان خسارت این آفت به گونه ای است که باعث بی برگی درختان بلوط می شود و لاروهای این آفت از همان ابتدا و همزمان با رویش جوانه درخت شروع به تغذیه و در مراحل بعد از برگ های رشد یافته تغذیه می کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، تک نسلی بودن را یکی از مزیت های کنترل آفت جوانه خوار بلوط دانست و گفت: می توان با کنترل این آفت در ماه های نخست سال، از خسارت جدی آن جلوگیری کرد.
آقای محمدی مقدم افزود: هم اکنون این آفت در جنگل های بلوط شهرستان های لردگان، کیار و اردل طغیان کرده است.
وی گفت: این آفت برای جنگل های بلوط تهدیدی جدی است و با توجه به سخت گذر بودن این مناطق، سمپاشی جنگل های لردگان به صورت هوایی انجام می شود.
استان چهارمحال و بختیاری با 16 هزار و 533 کیلومتر مربع مساحت دارای 307 هزار هکتار جنگل بلوط است.