پخش زنده
امروز: -
به مناسبت روز سعدي مراسم بزرگداشت شيخ اجل سعدي شيرازي در مرکز تحقيقات زبان فارسي رايزني فرهنگي ايران در دهلي نو برگزار شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از دهلي نو؛ مراسم بزرگداشت شيخ اجل سعدي شيرازي، با حضور اساتيد و دانشجويان هندي و ايراني در مرکز تحقيقات زبان فارسي رايزني فرهنگي ايران در دهلي نو برگزار شد. سخنرانان درباره آثار سعدي و مضامين اخلاقي ، عرفاني و تربيتي که در مهمترين آثار او گلستان و بوستان سخنراني کردند.
پروفسور «شريف حسين قاسمي» استاد بازنشسته دانشگاه دهلي گفت: سعدي معروفترين شاعر ايراني در هند است و در هند هر کس بخواهد زبان فارسي را بياموزد بايد گلستان سعدي را ياد بگيرد و بخواند.
دکتر «احسان الله شکراللهي» رييس مرکز تحقيقات زبان فارسي رايزني فرهنگي ايران در دهلي نو از نفوذ سعدي در شبه قاره مي گويد: زبان سعدي زبان معيار است و زبان فعلي ما از کلام و زبان سعدي شيرازي الگوبرداري شده است. وي با اشاره به اينکه زبان فارسي نزديک به يکهزار سال در قلمرو شبه قاره حضور داشته است ، گفت: در اين مدت هيچ متن فارسي به اندازه آثار سعدي در اين منطقه تاثير نداشته است .وي افزود: گلستان سعدي نخستين متن آموزشي زبان فارسي در شبه قاره بوده است و همچنان در اين منطقه از محبوبيت زيادي برخوردار است .
پروفسور «فاطمه بلقيس حسيني» استاد بازنشسته زبان فارسي دانشگاه دهلي که از 8 سالگي همزمان با يادگيري زبان فارسي ، گلستان سعدي را خوانده است درباره او چنين مي گويد: سعدي قرآن را در سينه داشته و تاثيرگذاري کلام او به علت تاثيرپذيري از قرآن کريم است.وي گفت: سعدي شاعري بزرگ ، مصلح اجتماعي ، عارف و رندي بشردوست بوده است که بشردوستي او سبب شده نام سعدي براي هميشه جاودان و زنده باشد.
سعدي به روايتي در سال 606 هجري قمري متولد شد در نظاميه بغداد درس خواند و بعد از مدتي به شيراز زادگاه خود برگشت و تا پايان عمر سال 690 در آنجا ماند. از سال 1381 در ايران اول ارديبهشت روز آغاز نگارش کتاب گستان به نام روز سعدي نامگذاري شده است.
باصداها:
1- دکتر شريف حسين قاسمي استاد بازنشسته دانشگاه دهلي
2- دکتر احسان الله شکراللهي رييس مرکز تحقيقات زبان فراسي ايران
3- دکتر فاطمه بلقيس حسيني بازنشسته زبان فارسي دانشگاه دهلي