به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، محمدجواد آذری جهرمی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 26 فروردین) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نمایندگان مبنی بر دلیل جایگزین شدن قرارداد نگهداری 6 ماه زودتر از موعد و حجمی شدن قراردادها افزود: مسأله فناوری اطلاعات و فضای مجازی طی سال های اخیر مربوط به یکی از اولویت های مردم، نخبگان و به خصوص وکلای مردم در مجلس شورای اسلامی شده که موجب دلگرمی است تا با جدیت امور را پیگیری کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم اظهار کرد: سؤال طرح شده مربوط به قرارداد آلکاتل در سال 90 و همچنین قرارداد نگهداری شرکت زیرساخت ها در سال 94 است، اما طبق وظیفه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
وی افزود: دراین خصوص دو محور اصلی وجود دارد که موضوع وضع آلکاتل یکی از آنهاست و بخش دوم مورد نظر نمایندگان این است که چرا قرارداد تحت عنوان تطمیع بسته شده است.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه باید برای پاسخ به این سوالات باید به تکالیف برنامه پنجم توسعه توجه شود، اظهار کرد: بر این اساس موظف بودیم به ایجاد و توسعه ظرفیت های لازم برای شبکه ملی اطلاعات به طوری که در پایان سال دوم همه دستگاه های اجرایی و واحدهای وابسته 60 درصد خانوارها را پوشش دهند و همچنین در حوزه ترانزیت نیز به شرایط مناسبی دست یابیم تا شاخص دوم منطقه شویم.
این عضو کابینه دولت گفت: قرارداد آلکاتل در برنامه چهارم توسعه مورد توجه قرار گرفت و همچنین براساس اصول پدافندی قرار بود ظرفیت ترانزیت ارتباطات کشور که بایستی با شاخص های برنامه پنجم توسعه 8 ترابیت بر ثانیه افزایش می یافت، 3.2 ترابیت بر ثانیه را در خود جای دهد.
وی تصریح کرد: هدف از قرارداد آلکاتل، نوسازی تجهیزاتی بوده که در سابق بر شبکه با 400 گیگابیت در شبکه بوده است، همچنین بر شبکه انتقال 2.4 ترابیت بر ثانیه باید ظرفیت برای شبکه داخلی ایجاد می شد و البته 3.2 ترابیت بر ثانیه نیز باید ظرفیت برای شبکه ترانزیت ایجاد می شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعالت افزود:در برنامه پنجم توسعه مطابق با ماتریس ترافیکی باید 34 ترابیت ظرفیت ایجاد می شد و همچنین بنا بر اهداف ماتریس ترافیکی 8 ترابیت ظرفیت ترانزیتی ایجاد می شد.
وی بیان کرد: بنابراین مشخص است قرارداد گذشته مکمل قرارداد آلکاتل بوده است، بر این اساس قرارداد تکمیل در دستور کار قرار گرفته است. البته تاخیراتی در حوزه اجرای قرارداد آلکاتل بوده است که دلیل آن به بهانه تحریم در سال 90 مربوط می شود.
آذری جهرمی گفت: بعد از گشایش هایی که به واسطه برجام در کشور رخ داد، طبیعتاً هزینه های قرارداد باید اصلاح می شد، همچنین پیمانکار به دلیل تحریم نتوانسته بود تجهیزات را به کشور منتقل کند، باید اذعان کرد سال گذشته از وقتی موضوع آلکاتل در دستور کار قرار گرفت، 3 سال از نهایی سازی مشخصات فنی شبکه گذشته بود، همچنین تجهیزات نیز نوسازی شده بود و نیاز بود تجهیزات روزآوری شده تا آخرین نسخه خریداری شود.
این عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: با توجه به اینکه موضوعات تحریم، این موضوع را تحت تاثیر برجام قرار داده بود، شرایط مهیاتر شد و هزینه ها نیز باید منطقی تر می شد؛ لذا اصلاح قرارداد مد نظر قرارگرفت که براساس قرارداد 247.5 میلیون یورو به 145 میلیون یورو تغییر یافت، همچنین تجهیزات در قرارداد جدید به روزآوری شد و اکنون نیز در حال نصب و راه اندازی هستند.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: درخصوص قرارداد نگهداری نیز باید اذعان کرد که زمان قرارداد بنا بر اسناد موجود 6 ماه زمانی که در سوال مورد اشاره قرار گرفته تعجیلی برای خاتمه مدنظر نبوده است.
وی افزود: قرارداد قبلی حجمی بود، اما قرارداد کنونی نیز حجمی است و تغییری در این عرصه رخ نداده است. البته نوع نیروهایی که برای این حوزه استفاده شده با توجه به نوع فناوری در عرصه های دیگر به کارگیری شده اند و تعدیل نیرویی نیز صورت نگرفته است.
آذری جهرمی در پاسخ به سوال دوم نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: شرکت مخابرات در سال 88 براساس قوانین، خصوصیسازی شد و از سال 89 به صورت مداوم قراردادهایی برای واگذاری به بخش خصوصی منعقد شد.
وی افزود: باید اذعان کرد که قرارداد مورد سوال نمایندگان زودتر از موعد به پایان نرسیده و همچنین باید یادآور شد تعدیل نیرویی نیز رخ نداده است و طبق قرارداد پیمانکار حق ندارد فردی را تعدیل کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: بخش نظارت شرکت زیرساخت بر این شرکت نظارت دارد و نه شبکه موبایلی که باید این مهم مد نظر قرار گیرد.
آذری جهرمی تصریح کرد: همچنین باید یادآور شد در خصوص تأمین نیرو نیز برای حوزه ارتباطات زیرساخت از مجلس درخواست کردیم برای برطرف کردن موضوع استخدام نیروهای مورد نیاز مجوز لازم صادر شود.
بیانیه ۲۳۹ تن از نمایندگان در محکومیت حمله امریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیانیه ۲۳۹ تن از نمایندگان را در محکومیت حمله امریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه قرائت کرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 26 فروردین) مجلس شورای اسلامی بیانیه 239 تن از نمایندگان را در محکومیت حمله امریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه قرائت کرد.
متن بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
امریکا محور جهانی شرارت با همدستی انگلیس و فرانسه با حملات گسترده موشکی به کشور اسلامی سوریه در روز مبعث پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) اوج دشمنی و خصومت خود را نسبت به امت اسلامی به نمایش گذاشت.
امریکایی ها که در طول 7 سال گذشته در جنگ نیابتی و با به کارگیری ده ها هزار تروریست آموزش دیده در پایگاه نظامی کشورهای همسایه سوریه و با استفاده از ظرفیت های گسترده همپیمانان اروپایی و منطقه ای نتوانست ساختار سیاسی حاکم بر سوریه مبتنی بر آراء مردم سوریه را تغییر دهد و شکست سختی را متحمل شد امروز در آستانه حل سیاسی بحران سوریه و پیروزی مردم سوریه یک بار دیگر دست به آتش افروزی زد و با کمک انگلیس و فرانسه به سوریه حملات موشکی کرد.
تأسفبارتر اینکه همداستانی و حمایت برخی از کشورهای عربی و اسلامی است که از این جنایت استقبال کرده و موجی از تنفر را در میان امت اسلامی به وجود آوردند.
ما نمایندگان ملت بزرگ ایران ضمن محکومیت شدید جنایات امریکا، انگلیس و فرانسه، حمایت قاطعانه خود را از سوریه به عنوان خط مقدم جبهه مقاومت اعلام کرده و مطمئن هستیم امریکا همانند 7 سال گذشته در این هدفگذاری جدید شکست خواهد خورد و ملت و دولت سوریه با مقاومت تاریخی و ماندگار خود از این مصاف سخت، سرافراز بیرون خواهد آمد و به امنیت پایدار خواهد رسید.
گزارش کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از عملکردها درخصوص واردات بنزین و نفت گاز و میزان طلبکاریهای شرکت ملی نفت ایران در جلسه علنی، قرائت شد.
محمدمهدی مفتح در نشست علنی امروز (یکشنبه، 26 فروردین) مجلس شورای اسلامی در گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درخصوص عملکرد اجزاء 1 و 2 بند (ز) تبصره (1) قانون بودجه سال 1396 کل کشور گفت: این گزارش حاصل بررسیهای کارشناسی و نشستهای غیررسمی همکاران عضو کمیسیون با دستگاههای ذی ربط و چندین جلسه رسمی کمیسیون است.
نماینده مردم تویسرکان درمجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: این گزارش دربرگیرنده سابقه موضوع، اقدامات و رسیدگیهای مراجع ذی ربط و در نهایت پیشنهادهایی برای اصلاح امور و رفع نارساییهاست.
در این گزارش درباره مباحثی همچون واردات بنزین و نفت گاز بیش از مجوزهای قانونی از طریق معاوضه نفت خام با فرآوردههای نفتی طی سنوات 87 تا 89، عدم تسویه بهای میعانات گازی تحویلی به شرکتهای پتروشیمی بابت تحویل مواد افزودنی تحویلی به شرکتهای پالایش و پخش طی سالهای 90 و 91، عدم تسویه حساب فی مابین دولت و شرکت ملی نفت ایران طی سنوات 86 تا 88 و عدم تسویه مبلغ 6.336 میلیارد ریال بدهی ناجا به شرکت ملی نفت ایران صحبت شده و در نهایت پیشنهادهایی برای رفع نواقص ارائه شده است.
قرائت گزارش نظارتی مجلس درباره تسویه برداشتهای بیش از مجوز قانونی از محل صادرات نفت
گزارش نظارتی مجلس درخصوص تسویه برداشت های بیش از مجوزهای قانونی دولت طی سالهای 1387 تا 1391 از محل صادرات نفت به منظور تامین بنزین و نفت گاز قرائت شد.
در نشست علنی صبح امروز خانه ملت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درخصوص عملکرد اجزای یک و دو بند (ز) تبصره یک قانون بودجه سال 1396 کل کشور قرائت شد.
در مقدمه این گزارش آمده است: به موجب مفاد جزء یک بند (ز) تبصره یک قانون بودجه سال 1396 کل کشور مقرر گردید نسبت به تسویه برداشت های بیش از مجوزهای قانونی دولت طی سالهای 1387 تا 1391 از محل صادرات نفت به منظور تامین بنزین و نفت گاز جمعا تا مبلغ 229817 میلیارد ریال و همچنین مابه التفاوت فروش داخلی فرآورده های نفتی با قیمت های فوب خلیج فارس طی سالهای 86 تا 88، تا مبلغ 32038 میلیارد ریال در رابطه مالی فی مابین دولت و شرکت ملی نفت ایران با خزانه داری کل کشور اقدام شود.
جزء دو بند مذکور نیز مقرر نموده بدهی نیروی انتظامی به شرکت ملی نفت ایران به مبلغ 6336 میلیارد ریال تسویه شود.
در پایان این بند، دیوان محاسبات کشور موظف به رسیدگی به اقدامات متضمن نقض قوانین بودجه توسط مسئولان ذیربط وقت و ارایه گزارش به تفکیک هر سال به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات شده است.
موافقت مجلس با انتقال محکومان بین ایران و سریلانکا
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب لایحه ای امکان انتقال و تبادل زندانیان بین ایران و سریلانکا را میسر کردند.
وکلای ملت در آستانه سفر امروز رئیس مجلس به سریلانکا لایحه موافقت نامه انتقال محکومان بین دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا را در اولویت بررسی قرار دادند و پس از بحث و گفتگو آن را به تصویب رساندند.
این موافقت نامه مشتمل بر یک مقدمه و 21 ماده است و اجازه مبادله اسناد بین دو کشور برای اجرای آن داده شده است.
نمایندگان در تبصره ای مقرر کردند در اجرای این موافقتنامه رعایت اصول 139 و 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
اکبر رنجبرزاده در نشست علنی امروز (یکشنبه، 26 فروردین) مجلس شورای اسلامی تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را به این شرح قرائت کرد:
- تذکر محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینیشهر و اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد به رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و وزیر خارجه در خصوص توقف فوری اجرای پیمان CTB با توجه به اینکه ایران هنوز به آن نپیوسته است؛ ضرورت دارد تجهیزات مربوط به این پیمان و سنسورهای وابسته به آن جمع آوری شود و همچنین تذکر به وزیر آموزش و پرورش در خصوص توقف اجرای آزمون استخدام آموزش و پرورش تا تعیین تکلیف وضعیت حقالتدریسیها و مصوبه کمیسیون آموزش مجلس در این مورد.
- تذکر علی ساری نماینده اهواز به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص عدم تعیین تکلیف و شمارهگذاری خودروهای وارداتی ویژه مناطق آزاد و حومه تحت پوشش آنها و تلاش عدهای خاص به حذف آن در استان خوزستان.اسقاط خودروهای فرسوده شامل حامل مناطق آزاد نمیشود. چرا عدهای در تلاش هستند این اتفاق بیفتد قطعاً رانت بزرگی پشت این قضیه وجود دارد.
- تذکر صدیف بدری نماینده مردم اردبیل به رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش چرا مطالبات حقالتدریسیها و اضافهکاریها و پاداش پایان خدمت فرهنگیان و معلمان در سال 96 هنوز به طور کامل پرداخت نشده است.همچنین تذکر به وزیرکشور جلوگیری از اقدامات تنشزا و غیرضروری برخی مسئولین استان گیلان و شهرستان آستارا در منطقه حیران.
- تذکر احمد مرادی نماینده بندرعباس،قشم و بندر خمیر به وزیر بهداشت، درآمد و آموزش پزشکی، بیش از یک سال است که تنها بیمارستان دولتی بندرعباس، بیمارستان شهید محمدی به دلیل خرابی دستگاه ام آر آی موجبات نگرانی و سرگردانی بیماران و نارضایتی آنها شده است، همچنین تذکر به وزیر جهادکشاورزی در خصوص بروز یک نوع بیماری قارچی در نخلیلات در شهرستان حاجی آباد باعث ضرر هنگفت شده است.
- تذکر هاجر چنارانی نماینده نیشابور و فیروزه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استحاله فرهنگی یعنی به فراموشی سپردن مشاهیرملی همچون شیخ فریدالدین عطار و حکیم خیام نیشابوری از یک طرف و ترویج باروهای غربی درحوزه فرهنگ،کتاب، فیلم و سینما می شود، همچنین چرا باید روزهای ملی که فقط 5 روز است و بیانگر فخر و فرهنگی ملت ایران است و مشاهیری همچون عطار و خیام نیشابوری باید بازتعریف شوند در جدول وزارتخانه جایی نداشته باشد.
- تذکر هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور و فیروزه به نماینده رئیس جمهور،در خصوص به فراموشی سپردن روزهای ملی و معرفی مشاهیر ملی همچون شیخ فریدالدین عطار و حکیم نیشابوری، رمزی از نفوذ فرهنگی توسط اجانب است.
- تذکر پروانه مافی نماینده مردم تهران و اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد به وزیر جهادکشاورزی، لزوم تعیین تکلیف وزارتخانه متبوع درخصوص نرخ خرید تضمینی گندم با وجود تصمیم شورای اقتصادی مبنی بر عدم افزایش نرخ خرید تضمینی گندم اطلاع حاصل شد که حضرتعالی دستوری مبنی برافزایش نرخ خرید تضمینی صادر کرده اید، لازم است بگویی منابع لازم از کجا تامین می شود، چنانچه افزایش ضروری به نظر می رسد انتظار می رود با تاخیر یک ساله طلبه کشاورزان پرداخت نشود.
- تذکر پروانه مافی نماینده تهران به وزیر آموزش و پرورش، لازم است هر چه سریع تر تکلیف آزمون دوره اول سمپاد مشخص شود تا خانواده ها از بلاتکلیفی خارج شوند.
- تذکر بشیرخالقی نماینده خلال به وزیر صنعت، معدن و تجارت،بی توجهی به شهرک صنعتی هشتچین، همچنین تذکر به وزیر نیرو قلع و قمع 270 اصله درخت میوه هشت ساله در فاصله 53 متری رودخانه در روستای سنگاباد شهرستان کوثر.
- تذکر محمد دهقان نماینده مردم چناران به اتفاق 62 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور، ضرورت عزل رئیس بانک مرکزی و عوامل دخیل در گرانی ارز و متوقف کردن چرخه زندگی مردم و ضربه به نظام اقتصادی کشور.
- تذکر علی بختیار نمایندگان گلپایگان به وزیر راه و شهرسازی،عدم اجرای بزرگراه عراقشهر کرد به رغم تصویب چند ساله مصوبات استانی و همچنین تذکر به وزیر کشور جابجایی مرزهای سیاسی حوزه انتخابیه بدون توجه به اسناد ثبتی طی سال های گذشته و لزوم جدیت در اصلاح آنها.
- تذکر علی بختیار نماینده گلپایگان به وزیر نیرو تعلل در واگذاری مدیریت بهره برداری کوچه لری به شرکت توسعه آب و نیروی ایران با وجود ابلاغ آن.
- تذکر امیر خجسته نماینده مردم همدان به رئیس جمهور، لزوم توجه جدی و برکناری و برخورد با متخلفان مالی در بنیاد شهید و سازمان اقتصادی کوثر وبانک دی و تذکر به وزیر راه و شهرسازی لزوم توجه جدی به تعریف و ابلاغ استانداردهای ساخت و ساز در مناطق واقع در گسل.
- تذکر نادر قاضی پور،محبوب، امیرآباد و رنجبرزاده به رئیس جمهور، تسریع در صدور دستور جلوگیری از دادن افطار توسط دستگاه هایی که شامل ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری هستند.
- تذکر محبوب، امیرآبادی ،قاضی پور به وزیر کشور، باتوجه به اینکه ماه مبارک رمضان نزدیک است تمهیدات موثر در مبارزه با روزه خواری در نظر گرفته شود.
- تذکر منصور مرادی نماینده مریوان به رئیس جمهور در خصوص آلودگی آب های رودخانه های سیروان بر اثر واژگونی تانکرهای حامل مواد سوخت در کشور عراق و جاده مریوان-سنندج.
- تذکر محمدابراهیم رضایی نماینده خمین به وزیر راه و شهرسازی،چرا مسئولان وزارتخانه مانع اقدامات نسجنیده مدیریت سازمان هواشناسی کشور در تبیین قرارداد با یک شرکت فرانسوی نشده است در حالی که دانش لازم در کشور وجود دارد.
- تذکر علی وقف چی نماینده زنجان و طارم به وزیر جهادکشاورزی،تسریع در کاهش قیمت کودهای شیمیایی در شهرستان طارم، همچنین تذکر به وزیر کشور، تاخیر در اجرای پروژه های ملی و استانی و تعطیلی آن به خصوص بزرگترین پروژه شمال غرب کشور و نابسمانی در بزرگترین بازار ایران یعنی بازار زنجان و تذکر به وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسیر اتوبان زنجان-قزوین و ایجاد روشنایی در مسیر فوق.