پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی تهران بر لزوم حمایت از صنایعی که به ایجاد ارزش افزوده و ثروت مشغول هستند تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ناصر ریاحی در نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: اگر دولت نمیتواند به تولید کنندگان کمک کند، لااقل در کار آنان نیز دخالت نکند؛ زیرا صدور دستورالعملها و وضع مقررات دست و پاگیر، جز مانعتراشی در برابر حمایت از کالای ایرانی حاصل دیگری ندارد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به حمایت از کالای ایرانی افزود: همواره از اینکه کالاهای غیرایرانی به تولیدات داخلی ترجیح داده شده است، رنج بردهام. باید طبقه روشنفکر، سلبریتیها و فعالان اقتصادی در مصرف کالای ایرانی به الگو تبدیل شوند تا مردم هم از تحقق این شعار استقبال کنند. درعین حال تولیدکنندگان نیز باید نسبت به ارتقای کیفیت تولیدات خود تعصب نشان دهد و برندسازی هم مورد توجه قرار گیرد.
ریاحی تولید تحت لیسانس را یکی از راهکارهای ارتقای کیفیت کالاهای داخلی دانست و گفت: تولید تحت لیسانس به حضور رقبای خارجی در بازار و انتقال دانش فنی کمک میکند و تحقق این امر مستلزم نوسازی و بازسازی صنایع است.
درخواست بخش خصوصی؛ اصلاح ساختار اقتصادی
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: درخواست بخش خصوصی از دولت این است که در رویکردها و سیاستگذاریهای حمایت از کالا و تولیدات داخلی به جای تکرار روشهای غلط گذشته، ساختار اقتصادی کشور را اصلاح کند.
علی سنگینیان در نشست امروز هیئت نمایندگان اتاق تهران، تداوم سیاستهایی مانند افزایش تعرفهها و ارائه تسهیلات ارزانقیمت به واحدهای تولیدی برای حمایت از کالای ایرانی را ناکارآمد دانست و افزود: اگر دولت همچنان بر اعمال این سیاستها که تجربه نشان داده شکست خورده است، ادامه دهد عملا به افزایش رانت و ناکارآمدی بیشتر در اقتصاد کشور دامن زده است.
رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران ادامه داد: دولت همچنین باید با تعامل سازنده با دنیا و جامعه بینالمللی، امکان ورود فناوری به کشور و بهرهمندی صنایع داخلی از فناوریهای روز دنیا را فراهم کند.
وی همچنین با توصیه به بخش خصوصی و صاحبان صنایع برای افزایش بهرهوری در کارخانهها و واحدهای تولیدی گفت: بدون ارتقای بهرهوری در کارخانهها که وظیفه بخش خصوصی است، امکان بهبود در کیفیت کالاهای ساخت داخل وجود نخواهد داشت.
سنگینیان در پایان خواستار موضعگیری صریح اتاق تهران در ارتباط با افزایش عوارض خروج از کشور شد که از روز گذشته دستورالعمل آن از سوی دولت ابلاغ شده است.
هدردهی منابع، الگوی کلی اقتصاد کشور
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: الگوی کلی اقتصاد کشور تاکنون، هدردهی منابع بوده طوری که فقط در بخش انرژی، سالانه 120 هزار میلیارد تومان منابع هدر میرود.
حمیدرضا صالحی در نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران افزود: دولت در اعمال سیاستهایش دچار عقبگرد است و این عقبگرد در تعیین نرخ سود مشهود است.
وی اضافه کرد: کاهش نرخ بهره که دولت برای مدیریت بازار ارز، آن را افزایش داد، میتوانست به رشد سرمایهگذاری کمک کند. این نوع تصمیمگیریها نشان دهنده آن است که هنوز نیاز به تولید داخلی در کشور احساس نشده است.
صالحی افزود: افزون بر ضرورت توجه به تولید داخلی باید به این نکته نیز توجه کرد که اگر در مورد بازارگشاییهای جدید اهتمامی صورت نگیرد، بازار داخل برای تولیدات صورت گرفته کافی نخواهد بود. صادرات باید رونق بگیرد تا قیمت کالاها در بازار داخلی نیز متعادل شود. حال آنکه، تصاحب بازارهای جدید نیازمند تقویت ارتباطات بینالمللی است.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به درخواستهای مکرر بخش خصوصی در مورد واقعیسازی نرخ ارز گفت: هر چه درخواست کردیم که متناسب با افزایش نرخ تورم، نرخ ارز نیز تعدیل شود، تیم اقتصادی دولت در برابر این درخواستها مقاومت کرد و در نهایت بازار ارز به چنین وضعیتی دچار شد و ارزش داراییهای مردم کاهش پیدا کرد.
صالحی گفت: اکنون دولتمردان باید پاسخگو باشند که به چه دلیل سیاستهای نادرست گذشته را ادامه دادند. دولت باید در مسیری حرکت کند که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی احساس امنیت کنند.
تضعیف کیفیت تولید داخل با تداوم رویکردهای کنونی
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: تداوم رویکردهای کنونی در حمایت از تولید داخلی به تضعیف بیشتر کیفیت کالاها منتهی خواهد شد.
رضا پدیدار در نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه واژه استقلال به عنوان یکی از آرمانهای اصلی انقلاب به خودکفایی تعبیر شد و درونزایی در مقابل برونگرایی قرار گرفته است افزود: البته از تعامل سازنده به عنوان اولویتی در اقتصاد و سیاست هم غفلت صورت گرفت که امیدواریم شعار حمایت از کالای ایرانی به همین سرنوشت دچار نشود زیرا اگر این حمایتها به حمایت اصولی از تولیدکنندگان و کارآفرینان ایرانی ترجمه نشود و فقط به حذف رقبای خارجی خلاصه شود در عمل تاثیری در وضع کنونی ایجاد نخواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه انتقاد از واردات کالا به منزله آدرس غلط دادن در زمینه حمایت از تولیدات داخلی است، ادامه داد: تولید ایرانی، زمانی در جایگاه فاخر خود قرار میگیرد که با هدف صادرات تولید شود. زیرا اگر نگاه تولیدکنندگان معطوف به بازارهای خارجی نباشد، تداوم نخواهند داشت.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با تاکید بر اینکه همه قوا باید برای حمایت از تولید داخلی بسیج شوند، گفت: تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی، تنها با حمایت سالم، شفاف و برابری همه فعالان اقتصادی در برابر قانون، حذف رانتها و استثناها، و معافیتهای تبعیضآمیز میسر و این مهم تنها با همکاری و همافزایی قوای سهگانه و همه نهادهای مسئول عملیاتی خواهد شد.
پدیدار با اشاره به نقش پارلمان بخش خصوصی و جامعه تخصصی کشور در تحقق حمایت از کالای ایرانی، این دو پرسش را مطرح کرد که آیا باید همه نیازهای کشور را در داخل کشور تولید کنیم؟ و پرسش دیگر آنکه آیا باید همه تولیدات خرد و کلان را مورد حمایت قرار دهیم؟
رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران با اشاره به شاخص هایی برای حمایت از کالای ایرانی و با جلوگیری از هدر رفت منابع، اشتغالزایی مناسب، مزیت رقابتی ملی و بینالمللی، ارزش افزوده اقتصادی و قیمت، کیفیت و جذابیت مناسب را از جمله این شاخصها برشمرد.
وی با اشاره به اینکه در مالزی، مرکزی برای هدایت یا کنترل و برنامهریزی واحد تشکیل شد، از ضرورت تشکیل چنین مرکزی در ایران خبر داد.
پدیدار با اشاره به راهکارهای دیگر برای تحقق حمایت اصولی از کالای ایرانی گفت: توجه جدی به سرمایهگذاران خارجی و اعطای امتیازات منطقی به آن دسته از شرکتهای ایرانی که بانی جذب و هدایت سرمایهگذاری بودهاند؛ جلب مشارکت تشکلهای فعال اقتصادی در سطح ملی و استانی به ویژه برای شرکتهای دانشبنیان، انجام اقدامات اصلاحی در همه بخشهای اقتصادی در قالب نقشه راه و تهیه و ارائه بستههای حمایتی در بخشهای صنعت و معدن تجارت و کشاورزی از جمله راهکارهاست.
وی همچنین رقابتپذیر بودن کالاها، کاهش هزینه تولید، اصلاح قانون کار، اصلاح نظام مالیاتی، ایجاد فضای شفاف و رقابتی، تکنرخی کردن ارز، ایجاد روابط عاطفی خریدار بومی و خارجی و رویکردهای دیپلماسی تجاری را که میتواند جنبه سیاسی هم داشته باشد، به عنوان الزامات اعتباربخشی به برند ایرانی در رقابت با کالای مشابه خارجی برشمرد.
پدیدار گفت: در بخش ساخت و تولید تجهیزات صنایع نفت و گاز و پالایش و پتروشیمی بیش از70 درصد توان تولید داخلی وجود دارد که در حال حاضر کمتر از نیمی از آن استفاده میشود.
حمایت از کالای ایرانی با تحریک تقاضا
سید محمد اتابک دیگر عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران نیز به برخی الزامات تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: حمایت از کالای تولید داخل منجر به افزایش تقاضا در بازار داخل خواهد شد که آن نیز به ارتقای سطح معیشت مردم نیاز دارد. در این میان، تحریک تقاضا و ارتقای سطح معیشت مردم، یک الزام دیگر نیز دارد و آن اشتغال است.
این فعال اقتصادی بر توجه بیشتر دولت به مقوله حمایت از صادرات کالای ایرانی در راستای حمایت از محصولات ساخت داخل تاکید کرد و گفت: دولت باید مقوله قیمت تمام شده محصولات را نیز مورد توجه قرار دهد.