پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان دامپزشکی کشور: ۷۵ میلیارد تومان از خسارات مرغداران پرداخت شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما علیرضا رفیعی پور در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه خسارات مرغداران باوجود مشکلات اعتباری سال گذشته، پرداخت شده است افزود: سهم سازمان دامپزشکی در خسارت مرغداران که مربوط به معدوم سازی و پاک سازی مرغداری های آلوده به ویروس آنفلوانزا بود 37 میلیارد تومان برآورد شده بود که به مرغداران پرداخت شد.
وی همچنین از ایجاد ستاد به واکنش های سریع بیماری آنفلوانزای پرندگان با حضور سازمانها و نهادهای مرتبط با این مشکل خبرداد و گفت: ستاد با حضور معاون اول رئیس جمهور و سازمانهای مرتبط مانند سازمان حفاظت محیط زیست در مواقع بحرانی بروز بیماری تشکیل جلسه می دهد تا اقدامات ضربتی و پیشگیرانه را در خصوص مقابله با بیماری تصویب شود و بودجه خاص مورد نیاز نیز اختصاص یابد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص شرایط بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روزهای گذشته افزود: سویه جدیدی از بیماری با ویروس H5N6 n6 در منطقه پارک ملی بوجاق گیلان گزارش شد که با همکاری تمام سازمانها و دستگاه ها از شیوع بیماری به دیگر مناطق جلوگیری و پرندگان مبتلا نیز معدوم سازی شدند.
رفیعی پور گفت: 3300 قطعه پرنده وحشی مبتلا به سویه جدید بیماری آنفلوانزا در پارک ملی بوجاق با حضور به موقع بازرسان و کارشناسان سازمان دامپزشکی و اقدام سریع آنان با همکاری سازمانها و نهادهای مرتبط معدوم سازی شد. وی افزود: امسال به منظور پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پرورش مرغهای بومی و رنگی با رعایت شرایط خاص مجوز خواهد داشت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از ارائه اطلاعات دقیق از آبگیرها، سدها ، دریاچه ها و تالابها در خصوص وضعیت پرندگان مهاجر به این مناطق از سوی سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد و گفت: بر اساس این اطلاعات همکاران سازمان دامپزشکی برای مقابله سریع با موارد ابتلای به بیماری تا شعاع 50 کیلومتری منابع آبی ، سدها، دریاچه ها و تالابها را رصد می کنند تا در صورت مشاهده این موارد اقدامات لازم را برای جلوگیری از شیوع بیماری انجام دهند.
رفیعی پور افزود: همکاران ستاد مقابله با آنفلوانزای پرندگان با حضور مستمر و پایش و نمونه برداری از مرغهای بومی، پرندگان وحشی مهاجر و مرغهای صنعتی در صورت مشاهده ردپایی از بیماری بلافاصله برای معدوم سازی اقدام می کنند. وی گفت: اتحادیه ها و انجمن های صنفی نیز قرار است درباره تولید ، فروش و استفاده از کود مرغی تعیین تکلیف کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: سال گذشته بیش از 25 میلیون قطعه مرغ در بیش از 626 کانون آلوده به بیماری آنفوانزای فوق حاد پرندگان در 22 استان کشور معدوم شدند.
رفیعی پور گفت: سال گذشته بیش از 29 هزار واحد مرغداری تحت نظارت و پایش بهداشتی بود که بیش از 6 میلیارد دوز واکسیناسیون در این مرغداری ها انجام شد. وی افزود: سال گذشته 321 هزار نمونه برداری و 837 هزار آزمایش در واحدهای مرغداری انجام شد.
پلیس قرنطینه در سازمان دامپزشکی تشکیل می شود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از تشکیل یگان حفاظتی پلیس قرنطینه خبرداد.
علیرضا رفیعی پور در ادامه جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه برای مقابله با بیماری ها، عوامل نوپدید، بیوتروریسم و ارتقای ایمنی غذایی به همکاری همه جانبه دولت و مجلس و سازمان های مرتبط نیاز است افزود: برای ارتقای ایمن غذایی و جلوگیری از ورود بیماری ها طرح پلیس قرنطینه تدوین شده است در این طرح پلیس به عنوان ضابط انتظامی درکنار کارشناسان و ناظران سازمان دامپزشکی در ایستگاه های قرنطینه برای نظارت تضمین و واکنش سریع قرار می گیرند.
وی گفت: وجود عوامل بیماری زا در کشورها و مناطق اطراف و امکان تهدیدات زیستی و بیوتروریسم از عواملی است که حضور پلیس قرنطینه را ضروری و اجتناب ناپذیر می کند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: حضور پلیس تضمین کننده فعالیت بازرسان و کارشناسان مراکز قرنطینه است چون اگر ضابطین انتظامی و قضایی درکنار کارشناسان قرار گیرند امکان برخورد سریع با متخلفان فراهم می شود.
رفیعی پور تشکیل کمیته های مشورتی دامپزشکی در سراسر کشور را از دیگر اقدامات برای ارتقای امنیت غذایی و ارتقای سلامت و بهداشت فرآورده های خام دامی دانست و گفت: ابلاغیه تشکیل کمیته های مشورتی سال گذشته ارسال شده و قرار است نمایندگانی از تمام دستگاه های و سازمان های مرتبط در این کمیته ها حضور داشته باشند تا از تخصص و تجربه افراد برای مقابله سریع با عوامل بیماری زا استفاده شود.
وی تاکید کرد: کمیته های مشورتی دامپزشکی از امسال فعال می شوند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درخصوص آمادگی این سازمان برای مقابله با حمله احتمالی بیو تروریسم در حوزه دامپزشکی گفت: از آنجا که احتمال دستکاری ویروس ها و تولید بیماری های نو پدید در حوزه دام وطیور وجود دارد این سازمان برای مقابله با این احتمالات همیشه در آماده باش است و خوشبختانه باید اعلام کنیم که تا کنون با مواردی مواجه نشده ایم.
تشدید نظارت بهداشتی عامل افزایش میزان صادرات در سال گذشته
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی میزان صادرات آبزیان و انواع خوراک دام به 179 هزار تن رسید.
علیرضا رفیعی پور در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه تشدید نظارت سازمان دامپزشکی سبب افزایش قابل توجه فرآورده های خام دامی در سال گذشته شد افزود: براساس آمار گمرک در سال گذشته 25 هزار تن صادر شد که این رقم در سال 95 در حدود 15 هزار تن بود.
وی آمار صادرات انواع ماهی خوراکی منجمد را در سال گذشته 53 هزار تن اعلام کرد و گفت: در سال 95 میزان صادرات این فرآورده خام دامی 42 هزار تن بوده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: تا پایان سال گذشته 101 هزار تن انواع خوراک دام، طیور و آبزیان صادر شد که این رقم در سال 95 حدود 77 هزار تن بوده است.
رفیعی پور تاکید کرد: نظارت بهداشتی و ارتقای کیفیت و سلامت محصولات خام دامی از عوامل مهم در افزایش میزان صادرات این گروه از محصولات بوده است.
وی گفت: سال گذشته بیش از 3 میلیون قطعه ماهی زنده صادر شد که این عدد در سال 95 فقط یک میلیون و 883 هزار قطعه بود.
رئیس سازمان دامپزشکی تصریح کرد: سال گذشته آمار بازدیدهای بهداشتی و نظارتی کارشناسان و بازرسان این سازمان افزایش قابل ملاحظه ای داشت بطوری که بازرسان در کشتارگاهها 11 میلیون راس واحد دامی را پیش و پس از کشتار از لحاظ سلامت و بهداشت بررسی و تایید کردند که در نتیجه آن بیش از 3 میلیون کیلوگرم از گوشت و امعا و احشاء غیرقابل مصرف تشخیص داده شد.
رفیعی پور افزود: سال گذشته ناظران و بازرسان سازمان دامپزشکی کشور بیش از 705 میلیون قعطه مرغ را در کشتارگاه از لحاظ سلامت بررسی کردند که در نتیجه آن بیش از 5 میلیون تن گوشت مرغ شامل 410 هزار قطعه معدوم شده .
وی گفت: در مجموع در بخش های تولید، توزیع و نگه داری و عرضه فرآورده های خام دامی 2 میلیون و 584 هزار مورد بازدید انجا شد که در مجموع بیش از 4 میلیون کیلوگرم از انواع فرآورده های خام دامی از چرخه مصرف خارج و معدوم شد.
32 هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در تعطیلات معدوم شد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ماموران گشت ویژه نوروزی از 25 اسفند تا 15 فروردین در 35 هزار مورد بازدید 32 هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی را ضبط و از چرخه مصرف خارج کردند.
علیرضا رفیعی پور در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه گروههای بازرسان ثابت و سیار در تمام مناسبت های مذهبی و اعیاد طرح تشدید نظارت را اجرا می کنند افزود: بازرسان در ایام تعطیلات نوروزی بیش از 10 هزار بار از کشتارگاههای کشور بازدید کردند که در نتیجه 264 هزار کیلوگرم انواع فرآورده خام دامی به علت تخلفات بهداشتی ضبط کردند.
وی گفت: براساس آمارهای موجود در ماه مبارک رمضان سال گذشته 37 هزار گروه بازرسان ثابت و سیار عملیات نظارت بهداشتی را بر عهده داشتند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در عید قربان سال گذشته نیز 3318 کارشناس دامپزشکی در 1900 گروه ثابت و سیار بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی نظارت داشتند.
رفیعی پور درباره شرایط بهداشتی طیور در سال گذشته گفت: با اجرای طرح واکسیناسیون و تشدید نظارت های بهداشتی کانون های بیماری از 4731 مورد به 2591 کانون کاهش یافته است.
وی افزود: سال گذشته بیش از 250 میلیون و 738 هزار مورد واکسیناسیون انجام شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: سال گذشته به منظور کنترل شیوع بیماری های دامی آبله و بروسلوز بیش از 6 میلیون راس دام سنگین و 26 میلیون راس دام سبک تحت مراقبت بهداشتی قرار گرفتند.
رفیعی پور درباره اجرای عملیات کنترل شیوع بیماری تب کریمه کنگو افزود: سال گذشته 57 میلیون متر مکعب از جایگاههای نگه داری دام بدن و بیش از 13 میلیون راس دام سم پاشی شد.
وی درباره واکسیناسیون بخش طیور گفت: سال گذشته بیش از 6 میلیارد دوز واکسیناسیون در بخش طیور صنعتی انجام شد.