پخش زنده
امروز: -
دست و پای قاچاق چیان صنایع دستی در اماکن تاریخی استان اصفهان بسته شد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز اصفهان؛ مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان گفت: با شدت گرفتن نظارت بر فروش و عرضه صنایع دستی در امکان تاریخی استان براساس مصوبه سال 87 هیات دولت فروش هرگونه صنایع دستی خارجی و قاچاق ممنوع شد.
جواد محمدی فشارکی از کاهش چشمگیر صنایع دستی قاچاق در امکان تاریخی خبر داد و افزود: خوشبختانه با پیگیری های انجام شده امروزه تنها 5درصد از کل صنایع دستی موجود در بازار استان قاچاق است،و اکنون بیش از 40هزار تولید کننده در این حرفه مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه پارسال بیش از 13میلیارد ریال صنایع دستی قاچاق در استان کشف و جمع آوری شده بود،گفت: مبدا این محصولات قاچاق کشورهای ترکیه،چین،پاکستان وهند است.
محمدی بیش ترین صنایع دستی کشف شده را مجسمه های تزیینی،پارچه های چاپی و بشقاب های قلمزنی از کشور های هند ،چین ،ترکیه و پاکستان دانست وافزود: واسطه گران صنایع دستی با محدود شدن فعالیت خود در اماکن تاریخی، بازار عرضه این محصولات قاچاق را به حاشیه ی این اماکن کشانده اند.
وی افزود: ارزان بودن کالاهای وارداتی و کاربردی بودن آن متناسب با نیاز مشتری ،شناسایی نادرست بازار هدف ازجانب تولید کنندگان داخلی و نداشتن بسته بندی مناسب از مهم ترین عوامل عرضه صنایع دستی خارجی در بازار و حاشیه اماکن تاریخی است.
مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان از نداشتن جایگاه مناسب در صادرات صنایع دستی نیز انتقاد کردوگفت: با وجود اینکه ایران نیمی از صنایع دستی دنیا را در اختیار دارد ،رتبه صادرات این کشور بین 35تا 39درنوسان است.
در یونسکو602 اثر صنایع دستی ثبت شده که از این تعداد 297متعلق به ایران است.
از ۳۰۰ رشته صنایعدستی ثبت شده در کشور ۱۹۶ رشته به اصفهان تعلق دارد .