پخش زنده
امروز: -
جهانگيري و نوري المالکي راههاي افزايش همکاري بغداد و تهران را در سطوح مختلف به ويژه عرصه سياسي، امنيتي، اقتصادي و فرهنگي بررسي و درباره تقويت همکاريها در زمينه مبارزه با تروريسم رايزني کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از بغداد ؛ معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ايران و نوري المالکي همتاي عراقي اش درباره تحولات دو کشور و راههاي افزايش همکاري گفتگو کردند.
اسحاق جهانگيري، روز پنج شنبه با نوري المالکي، معاون رئيس جمهور عراق، ديدار و درباره راه هاي افزايش همکاري بين بغداد و تهران گفتگو کرد.
دفتر اطلاع رساني نوري المالکي با صدور بيانيه اي اعلام کرد که وي امروز با اسحاق جهانگيري همتاي ايراني خود در بغداد رايزني کرد.
دو طرف راههاي افزايش همکاري بين بغداد و تهران را در سطوح مختلف، به ويژه عرصه سياسي، امنيتي، اقتصادي و فرهنگي بررسي و درباره تقويت همکاريها در زمينه مبارزه با تروريسم رايزني کردند.
قدرت ها با تقسيم بندي تروريسم به خوب و بد براي ملت ها مشکل ايجاد مي کنند
معاون اول رييس جمهور در ديدار رييس مجلس عراق گفت: بعضي از قدرت هاي منطقه اي و فرا منطقه اي با تقسيم تروريسم به تروريسم خوب و تروريسم بد، براي ملت ها مشکل ايجاد کرده اند.
اسحاق جهانگيري گفت: دولت و ملت عراق به خوبي در برابر تروريسم ايستادگي و اين مهم را در جامعه جهاني ثبت کردند که يک ملت مي تواند با ايستادگي و يکپارچگي تروريسم را شکست دهد.
وي گفت: اهتمام و تدابير صحيح دولت و مجلس عراق براي حفاظت از يکپارچگي و تماميت ارضي اين کشور ارزشمند است و دولت و ملت عراق مي توانند با اتکا به مولفه هاي قدرتي که در اختيار دارند نه تنها بر مشکلات غلبه بلکه دوره و مسير جديدي براي پيشرفت باز کنند.
وي با اشاره به برگزاري انتخابات در عراق در آينده نزديک گفت: دولت عراق يکي از کشورهاي مردمي و دموکراتيک منطقه است که نمايندگان و دولت برآمده از آن با راي مردم انتخاب مي شوند آن هم در منطقه اي که مردم بخش هايي از آن قرن ها است آرزوي ديدن صندوق راي را براي انتخاب يا برکنارکردن مسئولان خود دارند.
جهانگيري افزود: بعضي از دشمني ها و مخالفت ها با کشورهايي نظير ايران و عراق به خاطر ساختار دموکراتيک اين دو کشور است که راي و نظر مردم امري تعيين کننده مي باشد.
وي با تاکيد بر اينکه جمهوري اسلامي ايران در همه شرايط در کنار دولت و ملت عراق است گفت: ما از انسجام عراق و از حرکت اهل سنت، شيعه و اکراد و همه طوايف براي پيشرفت و سربلندي اين کشور حمايت مي کنيم.
جهانگيري با اشاره به سطح عالي مناسبات دو کشور و مذاکرات انجام شده در اين سفر گفت: با اطمينان مي گويم در دوران بازسازي عراق در کنار شما خواهيم بود چنانچه در دوران سختي و حضور داعش با وجود همه دشواري ها و مسائل مخاطره آميز شرکت ها و مهندسان ايراني در عراق باقي ماندند و حتي تعدادي از آنها به شهادت رسيدند.
معاون اول رييس جمهور روابط مجالس ايران و عراق را خوب توصيف و ابراز اميدواري کرد: در سايه حمايت پارلمان هاي دوکشور برخي موانع و مشکلات موجود نيز برطرف خواهد شد.
وي از نقش رييس مجلس عراق در حمايت از توافق هاي دو کشور و نيز از استقبال و همراهي دولت و مسئولان عراقي از هيئت ايران در اين سفر قدرداني کرد.
سليم الجبوري نيز با مثبت خواندن اين سفر در مناسبات آينده دو کشور گفت: پيام اين سفر در اين برهه حساس دوستي و گسترش مناسبات است.
وي با بيان اينکه پارلمان عراق حامي توافقات دو کشور در همه زمينه هاست، گفت: ما براي ثبات نيازمند بهبود اوضاع اقتصادي کشور هستيم و براي رشد اقتصادي نيازمند همکاري با همه کشورها بويژه جمهوري اسلامي ايران مي باشيم.
وي با اشاره به شرايط دشوار عراق در زمان حضور تروريست ها گفت: مهمترين عامل موفقيت دولت و ملت عراق در برابر مشکلاتي نظير تروريسم ، افراطي گري و تجزيه و تقسيم اتحاد و يکپارچگي بوده است.
الجبوري با تاکيد براينکه ما هرگز نقش ايران را در حمايت از عراق فراموش نخواهيم کرد، گفت: جمهوري اسلامي ايران همواره در کنار عراق قرار داشته و اين پيروزي ها جز با حمايت ايران بدست نيامده است.
وي تصريح کرد: درهاي عراق براي تعامل و همکاري اقتصادي با ايران باز است. ما براي بازسازي تخريب هاي انجام شده توسط تروريست ها نيازمند حضور و سرمايه گذاري ايران در طرح هاي مختلف هستيم .
وي همچنين از روابط خوب دو مجلس به عنوان عاملي براي توسعه مناسبات ياد کرد و گفت: روابط ايران و عراق مبتني بر افراد و دولت ها نيست بلکه تکيه بر منافع دو ملت و دو کشور دارد.