پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئيس جمهور: براي نابودي تروريسم در منطقه بايد همه کشورها به عراق کمک کنند تا ريشه فسادي که مي توانست منطقه ما را به آشوب بکشاند خشک شود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از بغداد ؛ معاون اول رئيس جمهور کشورمان در ديدار رئيس جمهوري عراق گفت: براي نابودي تروريسم در منطقه بايد همه کشورها به عراق کمک کنند تا ريشه فسادي که مي توانست منطقه ما را به آشوب بکشاند خشک شود.
گزارش اختصاصي سرويس بين الملل از بغداد
اسحاق جهانگيري در ديدار با فواد معصوم گفت : نقش عراق در جهان اسلام و منطقه و در عرصه بين المللي ممتاز است و دولت و ملت عراق با تکيه بر مرجعيت ديني، رهبري با درايت سياسي و قانون اساسي مترقي خود موفق شدند به فضل الهي از بحران ها با سربلندي عبور کنند.
جهانگيري گفت: همه اقوام و مذاهب و جريانات سياسي به دنبال وحدت و يکپارچگي عراق هستند و اين عامل مهمترين محرک در پيشرفت عراق و نابودي تروريسم است.
معاون اول رييس جمهور با تاکيد بر اينکه مهمترين رمز پيروزي عراق بر مشکلات همين وحدت و يکپارچگي ملي است ، گفت: بايد از اين وحدت در چارچوب قانون اساسي حفاظت شود.
جهانگيري با اشاره به اينکه جمهوري اسلامي ايران در مواقع سختي و پيروزي در کنار دولت و ملت عراق بوده است، اظهار داشت: در مبارزه ملت عراق با داعش نشان داديم جمهوري اسلامي ايران از عراق جدا شدني نيست و امروز نيز که بحث بازسازي عراق مطرح است آمادگي داريم در کنار دولت و ملت عراق باشيم زيرا ما امنيت و رفاه عراق را امنيت و رفاه ايران مي دانيم.
وي با اشاره به افزايش مناسبات في مابين در حوزه اقتصادي و به طور مشخص در بخش نفت، گاز و برق و نيز تبادل فرهنگي و سفر ميليونها زائر از دو کشور گفت: بايد تلاش کنيم تا سطح مبادلات اقتصادي از 7 ميليارد دلار عبور کند.
معاون اول رييس جمهور تصريح کرد: حل برخي موانع اداري و مسائل بانکي مي تواند در اين زمينه اثربخش باشد. خوشبختانه اراده سياسي در بالاترين سطح وجود دارد تا بستر براي همکاري جدي تر بخش خصوصي با يکديگر مهيا شود.
جهانگيري با اشاره به اينکه روابط ايران و عراق در بالاترين سطح قرار دارد و مي تواند به عنوان يک الگوي موفق در منطقه مطرح شود گفت: ما خواستار تعامل و همکاري همه کشورهاي منطقه هستيم و معتقديم کشورهاي اسلامي منطقه مي توانند مشکلاتشان را با گفت و گو حل کنند.
وي در اين نشست با ابلاغ سلام رييس جمهوري کشورمان به رييس جمهور عراق از نقش و شخصيت مرحوم جلال طالباني در توسعه مناسبات تهران ـ بغداد به نيکي ياد کرد.
رييس جمهور عراق نيز با تاکيد بر روابط تاريخي، فرهنگي و ديني دو کشور ايران و عراق گفت: عراق حمايت ايران از عراق در مقابله با گروه هاي تروريستي و داعش را فراموش نکرده است و امروز نيز در دوره بازسازي نيازمند اين همکاري هستيم.
فواد معصوم با اشاره به زمينه هاي بسيار براي همکاري اقتصادي دو کشور گفت: عراق از سرمايه گذاري جمهوري اسلامي ايران در طرح ها و پروژه هاي اقتصادي استقبال مي کند و خواهان ايفاي نقش پر رنگ تر بخش خصوصي ايران در اين زمينه است.
وي همکاري با کشورهاي دوست و همسايه را اولويت بغداد توصيف و تاکيد کرد: روابط دو کشور براساس منافع مشترک بنا شده است و اطمينان مي دهيم که عراق در هيچ اقدامي عليه همسايگانش مشارکت نخواهد کرد.
رييس جمهور عراق با اشاره به مذاکرات انجام شده در حوزه مسائل اقتصادي، بانکي و آب و هوا گفت: ما خواهان استفاده از تجربيات ايران براي حل مشکلات هستيم.
فواد معصوم بر حفظ وحدت ملت عراق در برهه کنوني تاکيد کرد و آن را عاملي مهم براي عبور از مشکلات و حفظ يکپارچگي عراق دانست.
جهانگيري در ديدار با العبادي
روابط سياسي تهران و بغداد راهبردي است
معاون اول رئيس جمهور کشورمان با تاکيد بر اينکه توسعه همکاريهاي اقتصادي و مناسبات تجاري ايران و عراق نيازمند شکل گيري توافقات سازنده است، گفت: ايران و عراق نيازمند يک سند جامع براي همکاري اقتصادي هستند تا آن را مبناي همکاريهاي اقتصادي في مابين قرار دهند.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به اينکه روابط جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عراق روابطي بسيار خوب و سازنده است افزود: مناسبات دو کشور در بخشهاي مختلف به سطح قابل قبولي رسيده است و روابط سياسي تهران و بغداد روابطي راهبردي است و اشتراکات متعدد دو ملت مي تواند زمينه ساز گسترش روابط اقتصادي في مابين باشد.
وي گفت: هم اکنون در مقطعي هستيم که عراق بر بسياري از مشکلات غلبه کرده و با قدرت به دنبال بازسازي است و جمهوري اسلامي ايران که در مشکلات و پيروزي ها در کنار ملت عراق بوده است، آمادگي دارد در دوران بازسازي اين کشور نيز مشارکت جدي داشته باشد.
جهانگيري با اشاره به آمادگي ايران براي حضور و مشارکت در بازسازي عراق اعزود: ايران آمادگي دارد خط اعتباري تا ميزان 3 ميليارد دلار در اختيار عراق قرار دهد تا شرکت ها و بخش خصوصي ايران بتوانند مشارکت جدي تري در بازسازي عراق داشته باشند.
وي مهمترين محدوديت پيش روي مناسبات اقتصادي دو کشور را مسائل بانکي دانست و اظهار داشت: مسائل بانکي دو کشور هنوز در نقطه ابتدايي است که لازم است با تدبير و راهکارهاي مناسب به دنبال حل و فصل اين مسائل باشيم.
معاون اول رييس جمهور همچنين بر ضرورت تجارت آزاد ميان ايران و عراق تاکيد کرد و اظهار داشت: تجارت آزاد مي تواند زمينه اي براي افزايش مبادلات اقتصادي ايران و عراق باشد.
وي با اشاره به مشکلات برخي پيمانکاران و شرکت هاي خصوصي ايراني که در عراق فعاليت دارند گفت: برخي شرکت هاي ايراني هنوز مطالباتشان پرداخت نشده که لازم است اين موضوع حل و فصل شود تا اين شرکت ها بتوانند نقش پررنگ تري در بازسازي عراق ايفا کنند.
جهانگيري بر ضرورت اتصال راه آهن ايران و عراق تاکيد کرد و گفت: اتصال راه آهن دو کشور نيازمند احداث يک پل و ايجاد 30 کيلومتر خط ريلي است که با تحقق اين امر عراق مي تواند به آسياي ميانه و چين دسترسي داشته باشد و خط ريلي ايران نيزتا درياي مديترانه ادامه خواهد يافت.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به آمادگي جمهوري اسلامي براي گسترش همکاري ها با عراق اضافه کرد: ايران آمادگي دارد همکاري هاي خود را با عراق بدون هر گونه محدوديتي در حوزه هاي مختلف از جمله نفت و گاز افزايش دهد.
وي همچنين ضمن اعلام آمادگي 24 ساعت شدن گمرکات ايران اظهار داشت: توافقات خوبي در زمينه گمرکات و استاندارد ميان دو کشور انجام شده اما هنوز مشکلات و محدوديت هايي وجود دارد که بايد با همکاري دو کشور برطرف شود.
جهانگيري همچنين به مسئله اروند رود اشاره و تصريح کرد: متاسفانه بيش از 30 سال است که مردم دو کشور از مزاياي اين رودخانه محروم هستند و با توجه به اينکه ساز و کارهاي لازم در قرارداد 1975 الجزاير پيش بيني شده اميدوارم هر چه زودتر مذاکرات لازم انجام و شاهد حل و فصل مسائل اروند رود باشيم.
وي يکي از دغدغه هاي مردم ايران را مسئله ريزگردها بيان کرد و با اشاره به اينکه منشأ بخش زيادي از ريزگردها در کشور عراق است گفت: مردم استان هاي خوزستان و ايلام با مشکلات متعدد ناشي از ريزگردها مواجه هستند که انتظار داريم اين مسئله با همکاري مشترک دو کشور هرچه سريعتر حل و فصل شود.
نخست وزير عراق نيز در اين مذاکرات مشترک با اشاره به روابط ديرينه دو ملت و اشتراکات تاريخي و ديني گفت: هيچکس نمي تواند روابط دو کشور را تخريب کند و ما مسئوليت داريم که مناسبات في مابين را در همه زمينه هاي سياسي،اقتصادي و فرهنگي تقويت کنيم.
حيدر العبادي با اشاره به تلاش عراق در جهت لايروبي و پاکسازي اروندرود گفت: اميدوارم مسائل مرتبط با اروندرود از طريق مذاکرات طرفين حل و فصل شود .
وي با اشاره به مشکلات پيش روي تعاملات بانکي دو کشور افزود: عراق آماگي دارد تلاش هاي لازم را براي حل اين مشکلات و تسهيل مبادلات بانکي انجام دهد.
نخست وزير عراق ضمن قدرداني از حضور شرکت هاي فعال ايراني در دوران بازسازي و اصلاح زيرساخت هاي اين کشور گفت: بخش خصوصي ايران سرمايه گذاري هاي خوبي در اين زمينه داشته است.
در اين نشست برخي وزراي ايراني و عراقي نيز گزارشي از آخرين وضعيت مناسبات في مابين ارائه کردند و مسائل بانکي مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و رييس کل بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران و همتاي عراقي وي نيز پيشنهاداتي براي حل و فصل مسائل بانکي دو کشور ارائه کردند.
العبادي از ايران به خاطر حمايت از عراق در جنگ با تروريسم قدرداني کرد
خبرگزاري اسپوتنيک از مسکو گزارش داد: حيدر العبادي نخست وزير عراق از ايران به خاطر کمک به عراق در جنگ با تروريسم قدرداني کرد.
دفتر اطلاع رساني نخست وزير عراق روز چهارشنبه اعلام کرد العبادي و اسحاق جهانگيري معاون رئيس جمهور ايران به يک دور از گفتگوهاي رسمي پايان دادند.
العبادي در گفتگو با جهانگيري از ايران به خاطر حمايت از عراق در جنگ با تروريسم تا محقق شدن پيروزي و آزادي اراضي اين کشور از اشغال تروريست هاي داعش تشکر کرد.
وي گفت: « ايران و عراق فرصت همکاري مشترک زيادي در زمينه برقراري صلح و ثبات و پايان درگيري هاي مسلحانه در منطقه دارند.»
نخست وزير عراق گفتگو با طرف ايراني را مثبت ارزيابي کرد و افزود ترسيم مرزهاي مشترک و همکاري هاي اقتصادي تهران و بغداد از جمله محورهاي گفتگوها بوده است.
جهانگيري نيز در اين ديدار پيروزي عراق بر تروريست هاي داعش و شکست توطئه هاي دشمنان به لطف جانفشاني عراقي ها و فتواي مراجع ديني را ستود.