به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدعلی نجفی گفت : مراسم ساماندهی و احیای درختان چنار خیابان ولی عصر (عج) آغاز هفته درختکاری در تهران است و برای هفت روز پیش رو برنامه های مختلفی تدارک دیده ایم که در هر روز، برنامه مفصلی اجرا خواهد شد.
نجفی در حاشیه مراسم ساماندهی و احیای درختان چنار خیابان ولی عصر (عج) و آغاز هفته درختکاری، از درخت به عنوان یک موهبت الهی یاد کرد و گفت: درختان در شکل گیری شخصیت و هویت شهر بسیار مهم هستند؛ به خصوص درباره تهران که از قدیم چنارها جزو معروف ترین دیدنی های تهران محسوب می شدند، تا جایی که در بعضی از کتب به تهران در مواردی به عنوان چنارستان اشاره شده است.
وی افزود: خیابان ولی عصر (عج) به عنوان یکی از بزرگ ترین خیابان های خاور میانه به طول 18 کیلومتر، از قدیم چنارهای معروفی داشته است و حتی در یکی از سفرنامه ها به چنارهای خیابان ولی عصر (عج) اشاره شده است؛ اما متاسفانه از دو - سه سال پیش بخشی از این چنارهای این خیابان به دلایل مختلف و با تصمیمات مختلفی که گرفته شده، دچار آفت شدند از این رو حدود 750 اصله چنار دچار بیماری سرطان رنگی شده بود.
شهردار تهران گفت : در مطالعات به این نتیجه رسیدیم که برای این 750 اصله درخت نمی توان اقدامی صورت داد و باید آن ها را با درختان دیگر جایگزین کنیم؛ به دلیل اینکه نمی خواستیم درختان کوچکی را به جای این درختان چنار قدیمی بکاریم، از شهر اصفهان کمک گرفتیم و این درختان را از آنجا خریداری و به تهران منتقل کردیم.
وی تصریح کرد: حدود 750 اصله درخت چنار 10 تا 15 ساله به جای آن 750 اصله درختی که دچار سرطان رنگی شده بودند، کاشته خواهد شد؛ این مراسم آغاز هفته درختکاری در تهران است. برای هفت روز هم برنامه های مختلفی تدارک دیده ایم که در هر روز، برنامه مفصلی اجرا خواهد شد.
نجفی در ادامه از شهروندان درخواست کرد تا شهرداری را درباره پوشش گیاهی تهران و حفاظت از فضای سبز یاری کنند و در هر جایی که با مشکل و خطایی مواجه می شوند، حتما موضوع را به شهرداری اعلام کنند.
شهردار تهران از پویش «درخت در کنار سبزی» خبر داد و گفت: کاشت سبزی در داخل منازل یکی از سنت های نوروزی ماست و معمولا خانم ها از قبل از نوروز این سبزی ها را کاشته و آن ها را به مناسبت روز طبیعت به خارج از تهران می اندازند؛ اما درخواست دارم در این پویش یا کمپین هر کسی که در منزل خود دارای حیاط است، حداقل یک درخت در حیاط غرس کند. ما نیز در پارک های مناطق مختلف شهر تهران، فضاها و زمین هایی را آماده می کنیم که مردم مراجعه و درخت غرس کنند.
وی ابراز امیدواری کرد با این کار تهران به عنوان یک شهر نمونه در سطح ملی و بین المللی مطرح شود تا در فاصله زمانی کوتاهی، فضای سبز شهر به چند برابر افزایش پیدا کند.
نجفی تاکید کرد: در شش ماه گذشته حدود هزار و 200 هکتار فضای سبز در کمربند اطراف تهران با آبیاری قطره ای ایجاد کرده ایم که این اقدام نیز در روز سه شنبه به عنوان روز درختکاری افتتاح خواهد شد.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره رعایت حریم دو متری ساختمان ها در خیابان ولی عصر (عج) تصریح کرد: درباره بخشی از ساخت و سازهای خیابان ولی عصر (ع) که مشرف به خیابان اصلی است ، قطعا سخت گیری بیشتری می کنیم و اجازه نمی دهیم با ساخت و سازها، لطمه ای به درختان و فضای سبز وارد شود. همچنین باید در نظر داشت در گذشته درباره بهسازی جوی های آب و پیاده راه ها نیز اشتباهاتی صورت گرفت که بر این اساس ما مطالعات عمیقی درباره خاک شناسی و مسایل هیدرولوژی را شروع خواهیم کرد تا مطمئن باشیم آب کافی به ریشه درختان خیابان ولی عصر (عج) می رسد.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره تعیین کاربری سازه جنب تئاتر شهر، تاکید کرد: این ساختمان با کاربری دینی و مذهبی است اما هنوز درباره مدیریت و نوع فعالیت های آن تصمیم گیری نکرده ایم؛ در این زمینه قرار است طی یک ماه آینده جلساتی را برگزار و تصمیم گیری کنیم.
وی درباره پیشنهاد هنرمندان به منظور تبدیل این فضا به محلی برای برگزاری نمایش های آئینی و تعزیه نیز گفت: این پیشنهاد هنرمندان را در تصمیم گیری برای کاربری مورد نظر قرار داریم و بر این اساس می شود یک کاربری مشترکی را تعریف کرد که در عین کاربری دینی و مذهبی، درباره فعالیت های مذهبی و دینی هنرمندان هم بتوان از آن مکان استفاده کرد اما در نهایت بعد ای تصمیم گیری، نتیجه را اعلام خواهیم کرد.
بدون توسعه حمل و نقل عمومی نمی توانیم مشکل آلودگی هوا را حل کنیمنجفی در پاسخ به سوال دیگری درباره اجرای طرح های مقطعی برای کاهش آلودگی هوا در تهران، تاکید کرد: ما باید طرح های دراز مدتی را به اجرا بگذاریم که با تغییر شرایط هوا، متوقف نشود. باید در نظر داشت که ریشه خیلی از مسایل مربوط به شلوغی و ترافیک تهران، استفاده از وسایل نقلیه شخصی در کنار ضعف حمل و نقل عمومی است بنابراین اگر نتوانیم حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم، طبیعتا نمی توانیم جلوی آن مشکل را بگیریم.
وی با بیان اینکه « به دنبال آن هستیم که حمل و نقل عمومی را در سال 97 مورد بررسی و تعقیب قرار دهیم» ابراز کرد: مجلس شورای اسلامی و دولت تسهیلاتی در اختیار شهرداری ها قرار داده اند که امیدوارم بتوانیم از این تسهیلات به خوبی استفاده و شرایطی را فراهم کنیم که شهروندان در شرایط عادی احتیاجی به استفاده از وسیله نقلیه شخصی نداشته باشند.
شهردار تهران در ادامه از شهر هوشمند به عنوان یکی از محوری ترین برنامه های شهرداری یاد کرد و گفت: توسعه شهر به عنوان شهر هوشنمد می تواند جلوی بسیاری از رفت و آمد ها را بگیرد، در این زمینه شورای مربوطه تشکیل شده و برنامه های اجرایی نیز از سال 97 شروع می شود.
نجفی یادآور شد: مجموعه ای از برنامه ها باید اتفاق بیفتد تا موضوع آلودگی هوا به صورت کامل برطرف شود که امیدواریم این برنامه ها دیگر مقطعی نباشد و ادامه پیدا کند.
تصمیمی برای ایجاد محدودیت های ترافیکی در روزهای پایانی نداریموی در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییرات احتمالی طرح ترافیک در روزهای پایانی سال، تاکید کرد: پیشنهادهایی درباره طرح زوج و فرد صورت گرفته اما هنوز به جمع نرسیده ایم؛ البته ترجیح ما این است که تغییری در شرایط ترافیک و زوج و فرد در روزهای پایانی سال ایجاد نکنیم و نمی خواهیم مردم دچار مشکل شوند.
شهردار تهران افزود : به هر حال مردم برنامه ریزی کرده اند و در روزهای آخر سال می خواهند خرید بیشتری انجام دهند؛ اگر مجبور شویم به خاطر حجم زیادی ترافیک ممکن است محدودیت هایی را اعمال کنیم اما فعلا هیچ تصمیمی برای ایجاد محدودیت های ترافیکی در روزهای پایانی نداریم و دلمان نمی خواهد این کار را بکنیم.
نجفی درباره تخریب قبور امامزاده عبدالله (ع) شهر ری با هدف تجاری سازی و کسب سود نیز با تاکید بر اینکه «امامزاده ها و اماکن مذهبی از این نوع زیر نظر سازمان اوقاف اداره می شوند و ربط مستقیمی به شهرداری تهران ندارد» گفت: اگر جایی باشد که مجوزی از شهرداری مورد نیاز باشد، شهرداری حتما بر اساس ضوابط و قواعد خود تصمیم می گیرد، بنابراین اگر دستگاه و سازمانی بخواهد صرفا بر اساس منافع تجاری اقدام کند، شهرداری جلوی آن را خواهد گرفت.
وی یادآور شد: از سوی سازمان اوقاف گفته شده، هدف اصلی آن ها بازسازی و ساماندهی این قبرستان است که با تاریخ تهران پیوند خورده و بسیاری از مردم که پدران و مادران و پدربزرگان و مادربزرگان آنها در این محل دفن هستند، نسبت به آن همبستگی روحی و نوستالوژی دارند. نمی خواهیم اثر فرهنگی و تاریخی قبرستان از بین برود، در عین حال که ساماندهی قبرستان مورد تایید است.