به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ ماشاء الله عظیمی در برنامه «روز از نو» رادیو اقتصاد افزود: این تفاهمنامه همکاری با هدف توانمندسازی اقشار آسیبپذیر جامعه به امضا رسیده است.
وی اظهارداشت: خوشبختانه در کنار هدف های اقتصادی هدف های اجتماعی نیز در ذات تعاون نهفته است.
دبیر کل اتاق تعاون ایران گفت: تعاونی ها شایع ترین، گسترده ترین و جهانی ترین شبکه های اقتصادی و اجتماعی هستند که هر روز طرفداران بیشتری را به خود می بینند.
وی افزود : فلسفه تشکیل کمیته امداد اشتغالزایی، توانمندسازی، فقرزدایی و مواردی از این دست در جامعه است.
عظیمی بیان کرد : خوشبختانه امروز جنبه های توانمندسازی در این نهاد نسبت به گذشته بیشتر مورد توجه قرار گرفته که رسالت اتاق تعاون نیز تشکل سازی اقتصادی و توانمند سازی است.
وی تصریح کرد : این اتاق علاوه بر توانمندسازی در بحث تامین نیازهای جامعه نیز بسیار نقش آفرین است چرا که از وجود تعاونی ها و اتحادیه های قدرتمندی در حوزه تهیه و توزیع برخوردار است.
دبیرکل اتاق تعاون ایران گفت : در حال حاضر چهارهزار و ۷۰۰ تعاونی تهیه و توزیع با پراکنش های مناسبی در سراسر کشور فعال هستند که می توانند برخی از نیازهای جامعه را بصورت نقد و اقساط برطرف کنند.
وی در این مصاحبه رادیویی از رونمایی بسته جهیزیه برای زوج های تحت پوشش کمیته امداد خبرداد و افزود: اقلام جهیزیه کاملا ایرانی و در راستای اقتصاد مقاومتی است.
سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد هم با اشاره به اینکه پس از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی سهم تعاون در اقتصاد محقق نشده است اظهار کرد: شاید اگر تعاون در کشور بومی میشد و ساختار آن در اقتصاد ریشهدار میشد تاکنون شاهد فقر در جامعه نبودیم.
وی با اذعان به اینکه کمیته امداد از ظرفیت تعاونها خیلی محدود استفاده کرده است ، گفت: حضور مددجویان در تعاونیها احتمال شکست طرحهای اشتغالزایی را کاهش میدهد.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه مددجویان کمیته امداد یکی از بزرگترین تولید کنندگان فرش کشور هستند گفت: ارزش تولید فرش مددجویان تحت حمایت به ۴۰ میلیارد تومان در سال میرسد اما به دلیل رکود اقتصادی این فرشها در انبار ماندهاند که امیدواریم با کمک اتاق تعاون فروش فرشهای تولیدی مددجویان رونق بگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف انعقاد این تفاهمنامه توانمندسازی اقشار آسیبپذیر و نیازمند جامعه است گفت: این امر با ارائه خدمات اجتماعی، حمایتی، فرهنگی و معیشتی در قالب تشکیل تعاونیهای تولیدی توزیعی و خدماتی انجام میشود.
فتاح یکی دیگر از اهداف این تفاهمنامه را بازاریابی و فروش محصولات تولیدی مددجویان واجد شرایط به منظور حضور فعال در عرصههای اقتصادی اعلام کرد و افزود: همکاری کمیته امداد و اتاق تعاون ایران در زمینه تجارت،آموزش و پژوهش، تشکلهای هستهای صادراتی، تبادل و فناوری اطلاعات، گردشگری، کشاورزی، ایجاد اشتغال پایدار و صادرات محصولات مددجویان است.
وی ادامه داد: بر این اساس کمیته امداد متعهد شده است با همکاری اتحادیههای تعاونی ساماندهی طرحهای کوچک اشتغال را با هدف خوشهسازی و پیوند با بنگاههای بالادستی و پائیندستی انجام دهد.
رئیس کمیته امداد یکی از تعهدات اتاق تعاون ایران را معرفی ظرفیتهای بانگاههای اقتصادی تابعه برای جذب نیروی کار مددجو واجدشرایط اعلام کرد و افزود: همچنین یکی دیگر از تعهدات اتاق تعاون ایران برگزاری دورههای آموزشی کاربردی در زمینه کشاورزی، صنعت و خدمات متناسب با نیازهای مددجویان است.
وی با اشاره به اینکه اتاق تعاون ایران در ساخت مسکن مددجویان مشارکت خواهد کرد ، گفت: اعتبارات مورد نیاز این تفاهمنامه باتوجه به ظرفیتهای قانونی اتاق تعاون و از طریق بانک توسعه تعاون تامین میشود.
فتاح با اشاره به جمعیت سه میلیون مددجوی تحت حمایت کمیته امداد، اصلیترین وظیفه این نهاد را اشتغال و خودکفایی آنها دانست و افزود: با توجه به اینکه تعداد متخصصان و نخبگان تحت حمایت کمیته امداد کم نیست، دستگیری از این افراد به معنی شناسایی استعداد و کمک به بروز آن است.
وی اعتبار اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد در سال جاری را دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با این رقم امکان ایجاد اشتغال برای ۱۴۰هزار مددجو فراهم شده است که این تعداد مددجو طی دو تا سه سال آینده پس از خودکفایی کامل از چرخه حمایتی این نهاد خارج میشوند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه علت عمده خروج مددجویان از چرخه حمایتی اشتغال و خودکفایی است افزود: طی دو سال گذشته ۲۰۰ هزار خانوار از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شدند که اگر این کار انجام نمیشد ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه به این نهاد تحمیل میشد این در حالیست که این رقم برای سایر مددجویان تحت حمایت هزینه شد.
فتاح با بیان اینکه هزینه ایجاد شغل برای مددجویان کمیته امداد بسیار پایین است گفت: حداکثر هزینه ایجاد یک شغل در کمیته امداد ۲۰ میلیون تومان است.
بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون ایران نیز با اشاره به اینکه حدود ۵۰ میلیون ایرانی در تعاونیها عضو هستند یا از مزایای آن منتفع میشوند گفت: با توجه به مشترک بودن جامعه هدف این اتاق و کمیته امداد تلاش داریم تعامل با این نهاد انقلابی را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه با تشکیل تعاونی برای مددجویان کمیته امداد، آنها میتوانند از مزایای اتاق تعاون استفاده کنند ، افزود : استفاده از تسهیلات این اتاق و صندوق ضمانت تعاون از جمله مزایایی است که مددجویان میتوانند از آن استفاده کنند.
عبدالهی با اشاره به روابط گسترده اتاق تعاون ایران با کشورهای جهان اعلام کرد: این اتاق آمادگی دارد علاوه بر فروش محصولات تولیدی مددجویان در داخل کشور، به صادرات این محصولات هم کمک کند.