پخش زنده
امروز: -
بذر به مدت 24 ساعت در محلول آب و قارچکش قرار داده شود تا ضدعفونی صورت گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی قائمشهر گفت: برای جلوگیری از بیماریهای قارچی و باکتریایی، نیاز به ضدعفونی بذر برنج است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مجید جعفری افزود: مراحل کاشت ، داشت و برداشت از ارکان مهم در زراعت محصول است. وی با اشاره به لزوم ضدعفونی بذر برای جلوگیری از بیماریهای قارچی و باکتریایی، به کشاورزان توصیه کرد از سموم قارچکش توصیه شده از قبیل سلست، تریفمن و رورال استفاده شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر در خصوص ضد عفونی کردن بذر و سبک و سنگین کردن بذر شالی گفت: بذر به مدت 24 ساعت در محلول آب و قارچکش قرار داده تا ضدعفونی بذر صورت گیرد.
جعفری با اشاره به اینکه بذر را پس از 24 ساعت از آب حاوی قارچ کش جدا کرده و عملیات جوانه زنی را انجام می دهیم، ادامه داد: نکته مهم در استفاده از قارچ کش این است که در طی 24 ساعت، 3 الی 4 بار باید ترکیب بذر و قارچ کش مخلو ط شود تا قارج کش به همه قسمتهای بذر آغشته شود.
وی درباره سبک و سنگین کردن بذر شالی افزود : برای سبک و سنگین کردن بذر شالی، ابتدا بذر را در آب می ریزیم و تمامی بذر های پوک روی آب جمع شده و با صافی از روی اب جدا می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر با بیان اینکه داشتن بذر سالم و با قوه نامیه بالا را با آب نمک می توان تشخیص داد، در خصوص نحوه این کار گفت: غلظت نمک باید به اندازه ای باشد که سر تخم مرغ بالای آب قرار گیرد و سپس بعد از ریختن بذر در آب نمک بذرهای نیمه پر از بذرهای سالم جدا شود.
وی درباره اقدامات بعد از خارج کردن بذر از آب نمک گفت: 2 الی 3 بار بذر با آب شستشو داده تا شوری بذر از بین برود سپس بذرهای شسته شده در آب معمولی به مدت 24 ساعت جهت خیساندن برای خزانه گیری اقدام می شود.