برگزاری جشنواره هلیم پزان در اقلید
جشنواره هلیم پزان با هدف احیای این سنت چند صد ساله در اقلید برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، شهردار اقلید گفت: در این جشنواره ۵۰ نفر در قالب گروههای سه تا
پنج نفره برای پخت بهترین هلیم به رقابت پرداختند.
مسعودی افزود:پس از رقابت ده ساعته، هشت گروه برتر معرفی و از آنها تقدیر شد.
وی بیان داشت: در این آیین سنتی، همه مردان و زنان شهر اقلید به صورت دسته جمعی، ضمن شکر گزاری نعمات خداوند اقدام به پخت حلیم می کنند.
در پخت این آش سنتی گندم را در ظرفی سنگی به نام جوقن یا هاون خرد می کنند و بعد از خرد شدن و خیس کردن گندم مقداری گوشت به ان اضافه می کنند و در ظرفی سفالی به نام دودسته میریزند و داخل تنور گلی که برای پخت نان هم از آن استفاده می شود می گذارند .
بعد از پختن آش با اضافه کردن روغن حیوانی یا محلی آن را سرو می کنند.
شهردار اقلید گفت: برگزاری چنین جشنوارههایی میتواند احیا کننده سنت قدیمی هلیم پزان اقلید باشد و امیدواریم این حرکت گامی مثبت برای ثبت ملی این رسم کهن باشد.
به گفته وی فلسفه پخت هلیم این گونه اعلام میشود که با توجه به اینکه شغل اکثر مردم اقلید در گذشته کشاورزی بوده و اول اسفند ماه کار کشاورزی در اقلید آغاز میشود، مردم بر این باورند که باید کار در زمینهای کشاورزی را با قوت زیادتری آغاز کنند به همین خاطر از این آش استفاده میکردند.
وی افزود: گندم کامل، گوشت و حبوبات و همچنین دارچین و روغن موادی است که برای پخت هلیم استفاده میشود.
مسعودی با بیان اینکه مقدمات ثبت ملی این رسم انجام شده است، افزود: پیش از این رسم کلوخ پزان این شهرستان ثبت ملی شده است.