به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، کارشناس حشره شناسی معاونت بهداشتی دانشگاه، گفت: گال بیماری پوستی است که از راه انگلی به نام "سارکویس اسکابئی" از رده عنکبوتیان ایجاد میشود.
زهرا سلطانی افزود: اندازه این انگلها بین نیم تا یک میلیمتر و به رنگ سفید و یا بی رنگ است که با چشم غیر مسلح دیده نمیشود.
وی افزود: این انگل پس از نشستن بر روی پوست شروع به حرکت کرده و پس از پیدا کردن محل مناسب، پوست را سوراخ و در لایه اپیدرم پوست حفره تونل مانندی ایجاد میکند، این انگل برای تغذیه بافتهای بدن فرد را هضم کرده و از آب میان بافتی استفاده میکند.
به گفته سلطانی، تماس فرد سالم با فرد آلوده، دست دادن و در آغوش کشیدن فرد آلوده به گال، زندگی در محیطهای اجتماعی شلوغ، انتقال از راه پوشاک، ملحفه، پتو، کیسه خواب و بالشت، استفاده از لوازم شخصی فرد آلوده، انتقال از راه آرایشگاه ها، بازی کودکان با یکدیگر به ویژه در مهدکودکها و وسایل اسباب بازی، از مهمترین راههای انتقال این بیماری است.
وی خارش شدید شبانه، چند شکلی بودن ضایعات که در مراحل اولیه به شکل حرف S. انگلیسی و دارای رنگ صورتی، سفید یا تیره و مختصری برآمده باشد و وجود ضایعات به طور معمول روی مچ، کناره دستها و پاها را از مهمترین علایم بیماری گال اعلام کرد.
این کارشناس حشره شناسی دانشگاه افزود: ضایعات در کودکان در کف دست و پا مشاهده میشود و در شیرخواران و افراد مسن سر و گردن را نیز ممکن است درگیر کند.
سلطانی بیان کرد: استفاده از کرم "پرمترین" ۵ درصد، لوسیون "لیندان" یک درصد و قرص "ایورمکتین" سه میلی گرم و شش میلی گرم بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت از راههای درمان این بیماری است.
او از مردم خواست در صورت مشاهده هر گونه علامت ابتلای به بیماری به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
بیماری گال در گذشته در مناطق فقیر با سطح بهداشتی پائین، زمان رخداد جنگ و زلزله، سیل و قحطی در اردوگاهها و دیگر مراکز تجمع انسانی بروز میکرد، اما امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته به صورت بومی وجود دارد.