به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز هدف از برگزاری این همایش را ارائه نتایج تحقیقات انجام شده در این خصوص برشمرد.
دکتر محمد نامی افزود: در ۵ سال گذشته اختلالات خواب در ۴۰۰ بیمار در بیمارستان نمازی و در ۶ ماه گذشته نیز در ۱۰۰ بیمار که به مرکز اختلالات خواب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مراجعه کرده اند، مطالعه شده است.
وی با اشاره به مشابه بودن نتایج تحقیقات انجام شده در فارس با آمار کشوری افزود: براساس آمار حدود ۳۰ درصد مردم در ایران دچار یکی از انواع اختلالات خواب بوده یا آن را تجربه کردهاند که ۱۵ تا ۲۵ درصد از این افراد اختلالات جدی دارند به گونهای که کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار داده و حدود ۵ تا ۱۰ درصد آنها نیز دچار اختلالات تنفسی خواب هستند.
دکتر نامی افزود: در کودکان اختلالات رفتاری حین خواب شامل حرف زدن، راه رفتن، تشنج، دندان قروچه و شب ادراری دیده میشود.
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در صورتی که اختلالات خواب کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، نیاز به درمان دارد، گفت: اختلالات خواب میتواند حافظه، یادگیری، تمرکز فرد را کاهش داده و احساس کسالت و کوفتگی در فرد ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۰ نوع اختلال خواب شناسایی شده است گفت: در مرکز اختلالات خواب دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای تشخیص دقیق نوع اختلال تست خواب برای افراد انجام میشود.
دکتر نامی افزود: در این روش حسگرهایی به بدن فرد نصب میشود و در طول مدت خواب نوار مغز و قلب، حرکات چشم، عضلات، قفسه سینه و میزان اکسیژن خون بیمار ثبت میشود.
وی گفت: با بررسی دقیق نتایج به دست آمده از این تست، علت و روش درمان اختلال خواب فرد شناسایی میشود.
دکتر نامی افزود: علاوه بر درمان دارویی، درمانهای غیردارویی شامل رفتار درمانی، بهداشت خواب، درمانهای کمک تنفسی، تغذیه و ورزش نیز میتواند نقش بسزایی در اصلاح الگوی خواب و بیداری افراد ایفا کند.
در تقویم جهانی آخرین جمعه مارس روز جهانی خواب نام گرفته است.