شناسایی اختلالات تکاملی کودکان با آخرین شیوه های روز در شیراز
دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه شناسایی اختلالات تکاملی کودکان با آخرین شیوه های روز در کشور پیشگام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نخستین دوره آموزشی کشوری "بیلی (Bayley) گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از قطبهای تکامل کشور، همواره با جدیت در تامین محیط استاندارد درمان و رفع مشکلات تکاملی کودکان پیشتاز بوده است و در این راستا، متولی آموزش به دانشگاههای منطقه جنوب کشور است.
دکتر سید محمد صادق کشفی نژاد افزود: تست "بیلی" یکی از تستهای تشخیصی اختلالات تکاملی در کودکان بوده و انجام آن مستلزم فراهم سازی شرایط خاص از جمله فضایی با کمترین تحریکات بینایی و شنوایی برای کودک است.
مدیرگروه سلامت خانواده و جمعیت و مدارس دانشگاه ادامه داد: ددانشگاه علوم پزشکی شیراز، با بهره گیری از امکانات مطلوب سخت افزاری موجود و نیز حضور مدرسان کشوری و کارشناسان مجرب، به صورت هفتگی و در طول دو ماه، میزبان دو کارشناس دانشگاههای منطقه جنوب کشور در مرکز جامع تکامل درمانگاه امام رضا (ع) است.
وی با تاکید بر این که تست بیلی یکی از آزمونهای تشخیصی معتبر جهانی است، گفت: این آزمون سطح تکامل کودک را در حیطههای شناختی، ارتباطی (گفتاری) حرکتی، اجتماعی- عاطفی و تطابق رفتاری مورد ارزیابی قرار میدهد.
کشفی نژاد افزود: با انجام این آزمون، امکان تشخیص و مداخله زودهنگام اختلالات تکاملی کودکان وجود دارد؛ به نحوی که بر اساس نوع اختلال تکاملی، پزشک مشکل کودک را تشخیص داده و برنامه درمانی را تعیین میکند.
وی، محدوده سنی انجام تست بیلی را از ۱۶ روزگی تا ۴۲ ماهگی (سه و نیم سالگی) عنوان کرد و یادآور شد: مدت زمان لازم برای انجام تست، بسته به سن کودک و همکاری او، از ۳۰ تا ۱۲۰ دقیقه متفاوت است.
نخستین دوره آموزشی کشوری "بیلی (Bayley) با هدف تربیت مربی دانشگاههای علوم پزشکی جنوب کشور، در مرکز جامع تکامل کودکان درمانگاه امام رضا (ع) برگزار شد.