پخش زنده
امروز: -
غذاهایی که شریانها را تنگ یا مسدود می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ عوامل خطرآفرین مختلفی از جمله پرفشاری خون، کلسترول بالا و چاقی ابتلا به بیماریهای قلبی و در نتیجه ،گرفتگی شریان ها را افزایش می دهند.
چربی (یا پلاک) به تدریج در دیواره رگها تجمع می کند، و آنها را باریک و سخت می سازد و زمانی که شریانها مسدود یا تنگ شود گردش خون سخت شده و شرایط ابتلا به بیماریهای قلبی افزایش می یابد.
مصرف سیگار و الکل و مواد غذایی سرشار از چربی رگها را باریک و سخت می کند.
گوشت و تخم مرغ
گوشت سرشار از چربی های اشباع و کلسترول است. حتی گوشت هایی که به عنوان کم یا بدون چربی در نظر گرفته می شوند می توانند سطوح کلسترول بد (LDL) را در خون افزایش دهند همچنین گوشت های فرآوری شده، مانند سوسیس، هات داگ، و کالباس، علاوه بر چربی های اشباع شده نمک افزوده شده به آنها نیز شرایط را بدتر می سازد.
زرده تخم مرغ حاوی لیپوپروتئین هایی است که می توانند شریان ها را مسدود سازند. یک تخم مرغ حاوی 5 گرم چربی و 186 میلی گرم کلسترول است. تخم مرغ پخته چربی کمتری نسبت به تخم مرغ سرخ شده دارد.
پوست ماکیان ، چربی های اشباع
پوست مرغ یا بوقلمون موجب افزایش تجمع چربی در دیواره شریان ها می شود ، یک بال مرغ سرخ شده دارای 10 گرم چربی و 160 کالری است. جدا کردن پوست پیش از پخت ماکیان توصیه می شود.
بسیاری از مواد غذایی حاوی چربی های ترانس یا اسیدهای چرب و تا حدی هیدروژنه هستند. این چربی ها یکی از دلایل اصلی گرفتگی شریان ها هستند ، چربی های ترانس بیشتر در غذاهای فرآوری شده، مارگارین، محصولات پخته شده و رویه خامه ای کیک یا شیرینی ها یافت می شوند.
شیرینی ، غذاهای کم ارزش
وجود میزان چربی های مضر، آرد پالایش شده و شکر در شیرینی هایی، مانند دونات و رولت، موجب تنگی شریانها می شود.
پیتزا و همبرگرها دارای چربی و کلسترول زیاد هستند. همچنین، در بسیاری موارد مواد تشکیل دهنده این نوع غذاها شیمیایی و مصنوعی هستند که برای بهبود عطر و طعم استفاده می شوند.
روغن ها و اسنک های شور
بیشتر روغن هایی که در آشپزخانه استفاده می شوند، مانند روغن ذرت، آفتابگردان سرشار از چربی های اشباع هستند. برخی از اسنک های محبوب، مانند سیب زمینی سرخ شده، بادام زمینی و ... با این قبیل روغن ها درست می شوند. استفاده از روغن های حاوی چربی های غیر اشباع مانند روغن زیتون و روغن هسته انگور برای پخت و پز پیشنهاد می شود.