پخش زنده
امروز: -
هنر فراموش شده زیلوبافی در شهر حسن آباد جرقویه علیا در شهرستان اصفهان احیا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ زیلو کهن ترین هنر سنتی دست بافته ایرانیان است که پیشنیه آن به قبل از اسلام می رسد و این هنر صنعت ایرانی حاصل اندیشه و خلاقیت اهالی مردم این منطقه است.
بخشدار جرقویه علیا گفت: این هنر کهن 40سال پیش به فراموشی سپرده شده بود که با ذوق و تلاش هنرمند جوان حسن آبادی تنها کارگاه زیلوبافی در این شهر فعال شد.
حسین بهزادفر، احیای این هنر صنعت ایرانی را در جذب گردشگران داخلی و خارجی در این منطقه موثر دانست و افزود: تشویق اهالی و حمایت از هنرمندان صنایع دستی و سنتی کهن همچون گلیم، جاجیم، خورجین، سفره بافی موجب رونق اقتصاد پایدار در منطقه می شود.
جوان خوش ذوق و هنرمند حسن آبادی هم گفت: با راه اندازی کارگاه زیلو بافی با مساحت 30مترمربع زمینه اشتغال مستقیم دونفر فراهم شده و با آموزش هنرجویان بافت زیلو در این منطقه در آینده ای نزدیک توسعه می یابد.
سیدروح الله فاطمی، خنک و بادوام بودن ، زیبایی و سلامت بدون استفاده از رنگهای شیمیایی را از جمله ویژگی های این هنر صنعت کهن ایرانی برشمرد و افزود: زیلوبافی با برخورداری از مکانیسم پیچیدهی بافت به عنوان تکامل یافته گلیم و جاجیم محسوب میشود.
زیلو نوعی زیرانداز و کفپوش دستبافت است که با نخ بافته میشود و شباهت زیادی به حصیر دارد و این هنر سنتی شکل تکامل یافته حصیر محصول شهر میبد استان یزد است.
همچنین ناصر خسرو در سفرنامهاش به 500کارگاه زیلوبافی اشاره کرده است.
شهر حسنآباد با 320هکتار مساحت در 115کیلومتری مرکز استان اصفهان و در جنوب شرق این استان واقع است.