معاون قوه قضائیه:
دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تا پایان سال آینده به هزار و ششصد دفتر می رسد
معاون رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: 300 دفتر خدمات الکترونیک قضایی تأسیس شده است که تا پایان سال به 700 دفتر و تا پایان سال آینده به هزار و 600 دفتر می رسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما حجت الاسلام حمید شهریاری در نشست نخبگانی فناوری اطلاعات در قوه قضائیه که با حضور استادان دانشگاه و صاحبنظران در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد ، افزود : با توجه به پیچیدگی رسیدگی در پرونده های قضایی هیچ راهی بجز تحقق عدالت الکترونیکی نداریم و دادرسی سنتی دیگر جوابگوی دستگاه قضایی نیست و چند سال است که وارد مباحث الکترونیکی کردن خدمات قضایی شده ایم و یکی از این خدمات در دفاتر الکترونیک قضایی صورت می گیرد که در این دفاتر علاوه بر ثبت دادخواست ، 14 خدمت دیگر نیز ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه در احراز هویت افراد در بحث ثبت دادخواست و ابلاغ الکترونیکی مشکلات کمتر شده است، گفت : کارت هوشمند ثبت احوال کار ما را بسیار آسان می کند.
شهریاری درباره سامانه ابلاغ الکترونیک هم گفت : در گذشته که ابلاغ ها به صورت کاغذی و سنتی صورت می گرفت، بیش از 80 درصد ابلاغ های قضایی به دست صاحبان ابلاغ نمی رسید و رسیدگی های قضایی طولانی و مرتب تجدید وقت می شد.
وی گفت : درباره ارتباط با نیروی انتظامی نیز آن طور که باید ، مشکلات ما رفع نشده است و هنوز همه کلانتری ها به یک سرور اصلی وصل نشده اند.
شهریاری افزود : همه دادگاه های مدنی را توانسته ایم با استفاده از سامانه های الکترونیک قضایی تمام الکترونیک کنیم اما در دادگاه های کیفری چون یک واسطه اش نیروی انتظامی است هنوز تمام الکترونیک نشده است.
وی افزود: بانک ها نیز در نگهداری مدارک صاحبان سپرده ها مشکلاتی دارند که تعامل کرده ایم تا مدارک را به ما ارسال کنند و ما امضای خود را روی آن مدارک اسکن کنیم و بعد از این اقدام بانک ها می توانند مدارک موجود در بانک را امحاء کنند.
شهریاری ، رفت و آمد وکلا در دادگاه ها را یکی از مشکلات خواند و گفت: بعد از اینکه برای وکلا کارت هوشمند صادر شد و هر وکیلی از دفترش می تواند ثبت درخواست کند ، این رفت و آمد بسیار کاهش یافته است و این موضوع می تواند موجب سلامت هرچه بیشتر دستگاه قضایی هم بشود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: در دستگاه قضایی سامانه ای دیگر هم داریم که همه قضات و شعب دادگاه ها به این شبکه وصل هستند که این شبکه ملی عدالت و شبکه ای داخلی است و در 900 نقطه قضایی کشور پراکنده شده است و سازمان زندان ها، دفاتر ثبت اسناد و پزشکی قانونی به این شبکه وصل هستند.
شهریاری گفت: در سامانه نظارت الکترونیکی (سنا) نیز اقدامات قضایی قضات کنترل می شود و تخلفات احتمالی را هم می توانیم تشخیص دهیم.
معاون رئیس قوه قضائیه گفت: دولت الکترونیک بدون تغییر قوانین و مقررات قابل تحقق نیست و یکی از معضلات ما برای شکل گیری دولت الکترونیک، درگیری های نهادی است.
شهریاری افزود: طرح عدالت الکترونیک از دولت الکترونیک جلوتر است و 127 طرح در ذیل عدالت الکترونیکی تعریف شده که بیش از 50 طرح آن کلید خورده است.