مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی:
رفع تنش آبی ۶ شهر آذربایجانغربی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی گفت: با توجه به افزایش میزان مصرف آب، دخایر آبهای زیرزمینی کاهش یافته و شاهد فرونشست زمین در برخی مناطق استان هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،محمد اشرفی در گفتوگو با برنامه "مردم و مسئولین" صدای مرکزآذربایجان غربی اظهارداشت: با توجه به افزایش میزان مصارف آبی و کاهش نزولات جوی شاهد کاهش آبهای زیرزمینی و سطحی هستیم که این امر ایجاب میکند که میزان مصرف آب در تمام بخشهای کشاورزی، صنعتی و خانگی مدیریت شود.
وی با بیان اینکه زنگ خطر کم آبی در استان به صدا درآمده است، تصریح کرد: میزان نزولات جوی استان طی سال آبی جاری در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۳۲ درصد کاهش یافته است که این امر سبب کاهش میزان آب سفرههای زیرزمینی شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی با اعلام اینکه ۷۰ درصد آب شرب ارومیه از منابع آبهای سطحی و ۳۰ درصد از آبهای زیرزمینی تامین میشود، گفت: با بهره برداری از مدول ۲ تصفیهخانه آب گلشهر ارومیه، بخش عمده آب شرب این شهر از منابع آبهای سطحی که گواراتر از آبهای زیرزمینی است، تامین میشود.
اشرفی با بیان اینکه آب شرب تمام شهرها و روستاهای آذربایجانغربی از نظر کمی و کیفی از مطلوبیت عالی برخوردار هستند، اضافه کرد: مشترکان آب آذربایجانغربی، باکیفیتترین آب شرب را مصرف میکنند.
وی با اشاره به اینکه برخی مشترکان انتظار دارند آب شرب فاقد مواد معدنی باشد، اظهار کرد: از نظر علم پزشکی نیز وجود انواع مواد معدنی در آب ضروری است و اینکه بخواهیم تمام مواد معدنی موجود در آب را حذف کنیم، بدون شک سلامت انسان به خطر میافتد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی ادامه داد: از نظر کیفیت آب شرب نسبت به سایر استانها از وضعیت مطلوبی برخوردار هستیم به طوری که آزمایشگاههای آب این استان به عنوان آزمایشگاه مرجع بوده و آب شرب شهرها و روستاهای استان به صورت شبانهروزی مورد پایش کیفی قرار میگیرد.
*رفع تنش آبی در ۶ شهر آذربایجانغربی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی با اشاره به تنش آبی در شهرهای ارومیه، ماکو، شوط، بازرگان، پیرانشهر و بوکان، گفت: تمام این شهرها با تنش آبی مواجه بودند که هم اکنون آب این شهرها به صورت پایدار درآمده و تنها در شهر بوکان با مشکل تنش آبی مواجه هستیم.
اشرفی افزود: جمعیت بوکان به دلیل مهاجرپذیر بودن این شهر به طور غیرمنتظرهای افزایش یافته است و این امر سبب شده در تامین آب بوکان با مشکل مواجه شویم که برای بهبود وضعیت موجود، برنامههای بلند مدت، کوتاه مدت و میان مدت در حال اجرا هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی با بیان اینکه پنج چاه جدید برای رفع تنش آبی در شهربوکان حفر شده است، اظهارکرد: ایجاد خطوط انتقال بین مخازن و انتقال آب زرینه رود به شهر بوکان نیز در دست اقدام است.
اشرفی با بیان اینکه رفع تنش آبی بوکان نیازمند ۸۹۰ میلیارد تومان اعتبار است، ادامه داد: برای این منظور امسال ۳۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
* فرونشست زمین خطر جدی در آذربایجانغربی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی گفت: با افزایش میزان مصرف آبهای زیرزمینی، فرونشست زمین نیز افزایش مییابد به طوریکه در روستای کهریز ارومیه، خوی و دشت سلماس بیشترین میزان فرونشست را داریم.
اشرفی با بیان اینکه با کاهش میزان آبهای زیرزمینی شاهد تهدید و فشردگی در آبخوانها هستیم، اظهار داشت: برای جلوگیری از فرونشست زمین، ضروری است بخش کشاورزی بیش از پیش در مصرف آب به الگوی مصرف توجه کند.
*اشتراکهای غیرمجاز عامل اصلی افت فشار آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی در ادامه به افت فشار آب در برخی مناطق شهری و روستایی اشاره و خاطرنشان کرد: در برخی مناطق شهری و روستایی به دلیل وجود انشعاب غیرمجاز شاهد افت فشار آب هستیم که برای رفع این مشکل نیازمند مشارکت جدی مردم در معرفی انشعابات غیرمجاز هستیم.
اشرفی افزود: برای رفع مشکل افت فشار آب در برخی محلات شهر ارومیه خطوط انتقال جدید اجرا شده که از آن جمله میتوان به خط انتقال آب از خیابان انعام که طی چند روز گذشته اجرایی شد، اشاره کرد.
وی اعلام کرد: پروژه مخزن ۵ هزار متر مکعبی توحید نیز برای رفع مشکل افت فشار آب منطقه پارک جنگلی ارومیه در دست اجرا بوده و در آینده نزدیک وارد مدار بهرهبرداری میشود.
* طول شبکه اصلی و فرعی فاضلاب ارومیه یک هزار و ۲۶۱ کیلومتر است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی به تعداد تصفیهخانههای فاضلاب استان اشاره کرد و اظهار کرد: در ۱۲ شهر و ۲ روستای استان تصفیهخانه فاضلاب وجود دارد و تصفیهخانه فاضلاب روستای چوبلو تکاب، ریحانآباد ارومیه و روستای وار خوی نیز در حال اجرا بوده و مراحل پایانی را طی میکنند.
اشرفی با بیان اینکه طی سالهای اخیر اعتبارات عمرانی کاهش یافته است، اعلام کرد: یک هزار و ۲۶۱ کیلومتر شبکه فاضلاب در ارومیه وجود دارد که برای توسعه شبکه فاضلاب نیازمند مشارکت هر چه بیشتر مردم هستیم.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۸۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۲۰ روستا زیر پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارد و ضریب نفوذ شرکت آب و فاضلاب در روستاها ۸۶ درصد و در شهرهای استان ۱۰۰ درصد است.