پخش زنده
امروز: -
کارشناس ارشد بانکداري از آلمان گفت: ايران با توجه به ظرفيت علمي مي تواند به قطب فين تک در منطقه تبديل شود.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، پروفسور بارچ، در هفتمين همايش سالانه بانکداري الکترونيک و نظام هاي پرداخت، درباره مفهوم يکپارچه سازي مالي گفت: اين مفهوم به قدمت خود بانک ها بوده و بسيار مهم است و با استفاده از محصولات درست بايد نيازهاي مشتريان بانکي را پاسخگو بود و پيش از آن بايد مشتريان را به خوبي شناخت تا از اين طريق محصولات خود را به آنها فروخت. همچنين گزينه هاي زيادي را بايد براي مشتريان خود در نظر بگيريم تا ترغيب به استفاده از آن شوند.
وي افزود: فروش خدمات مديريت مالي در آمريکا به بحران برخي از بانک هاي اين کشور کمک کرده و به طور کل مي توان از فروش خدمات مديريت مالي درآمد زايي کرد و از سويي افزايش خدمات مالي مي تواند ريسک هاي مالي را بالا برد.
بارچ تصريح کرد: در بانکداري امروز مباحث ديجيتالي کردن کانال ها، موبايل بانکينگ و بانکداري بر مبناي ديتا محوريت دارند. در بحث ديجيتالي کردن اختلال هايي به وجود مي آيد و ديگر نيازي به بانکداراني که فروشند هستند نيست و بايد بانکداراني داشته باشيم که تحليلگر باشند.
اين کارشناس بانکداري در ادامه گفت: بانک ها هميشه فکر مي کنند که همه محصولات را بايد خودشان توليد کنند؛ اما بايد زنجيره توليد را گسترش داد. هم اکنون تعداد شعب ديگر تعيين کننده نيستند و در اروپا طي 10 سال اخير 50 درصد شعب بانکي ناپديد شده اند و در حال حاضر سيستم فناوري اطلاعات و پيش بيني رفتار مشتريان تعيين کننده است. هر چيزي که استاندارد شود قابليت ديجيتال شدن دارد و 95 درصد کسب و کارها به سمت ديجيتالي شدن حرکت مي کند. در اروپا بانک ها به سمت ديجيتالي شدن حرکت مي کنند و ظرف 8 دقيقه مي توان از طريق يک اپليکيشن حساب افتتاح کرد.
بارچ خاطر نشان کرد که به طور کل سرعت و انعطاف پذيري ديجيتالي شدن به گونه اي خواهد بود که بانک هاي سنتي ديگر قابليت رقابت را نخواهند داشت و بانک هاي واسطه در آينده نزديک ممکن است که از ميان بروند؛ ضمن اينکه مدل هاي تجارت بايد تغيير پيدا کنند و يکپارچگي در بانکداري انجام گيرد.
وي گفت: به نظر من بانک هاي ايران نيازي به سرمايه گذاري زيادي نخواهند داشت و بايد از تجارب اروپايي استفاده کنند تا با هزينه ناچيز پيشرفت قابل توجهي داشته باشند و اگر بخواهيم در منطقه، مرکزي براي فين تک انتخاب کنيم، آن کشور ايران است زيرا داراي نيروي انساني تحصيل کرده و مستعد است.
پروفسور بارچ در پايان گفت: بايد براي مشتريان کانال هاي جذاب ديجيتال با ايمني بالا ايجاد کنيم تا خدمات مناسب بانکداري را به آنها سريع تر ارائه دهيم.