به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، محققان علوم پزشکی در موسسه کارولینسکای سوئد اعلام کردند تفاوتهای ژنتیک افراد، بر درمان افسردگی تاثیر میگذارد و در واقع میتوان با تحلیل وضعیت ژنتیکی مبتلایان به افسردگی، درمان آن را تسریع کرد.
محققان میگویند ژنی که آنزیم سی وای پی ۲ سی ۱۹ CYP۲C۱۹ را رمز گشایی میکند بر سطوح داروی اسیتالوپرام escitalopram تاثیر زیادی دارد. بر اساس این یافته که نتایج آن در شماره اخیر نشریه روان پزشکی آمریکا منتشر شد در واقع میتوان گفت: دوز این دارو باید بر اساس تفاوتهای ژنتیکی افراد مبتلا به افسردگی تنظیم شود.
این بررسی در موسسه کارولینسکای سوئد با همکاری بیمارستان دیاکونهیمت در اسلوی نروژ انجام گرفت.
درمان دارویی افسردگی به طور معمول با استفاده از داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین SSRIs انجام میگیرد که اسیتالوپرام مشهورترین داروی این گروه است. با این حال، تجویز این دارو نیز در برخی بیماران پاسخی نمیدهد.
دکتر ماگنوس اینگلمن ساندلبرگ و همکارانش در موسسه کارولینسکا میگویند در واقع با بررسی و تحلیل وضعیت ژنتیکی بیماران افسرده و نیز تحلیل کارکرد ژن CYP۲C۱۹ میتوان احتمال پاسخ به درمان بیماران را مشخص کرد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سازمان بهداشت جهانی از دهم اکتبر ۲۰۱۶، روز جهانی افسردگی، چالشی را برای مقابله با این اختلال خلقی آغاز کرده است. هدف جهانی این طرح، کمک به افراد افسرده است. افسردگی یک بیماری روانیست که باعث احساس غم و ناراحتی مداوم و از دستدادن علاقه میشود. اکثر افراد بعضی از مواقع احساس ناراحتی، افسردگی و غم میکنند، احساس افسرده و غمگین بودن واکنشی طبیعی بدن به مشکلات زندگی و از دستدادن چیزها و کسانی که به آنها علاقه داریم، میباشد. اما زمانی که این احساس غم و اندوه شدید، بیامیدی، بیچارگی و بیارزشی بیشتر از چند روز یا چند هفته طول بکشد، شما دچار بیماری افسردگی شدهاید.
اختلال افسردگی بر طرز فکر، احساس و رفتار شما تاثیر میگذارد. افسردگی ممکن است باعث ابتلای به انواع بیماریهای جسمی و روانی شود. افراد افسرده ممکناست در انجام وظایف روزانه ناتوان بوده و حتی احساس کنند، زندگی ارزش زندگی کردن ندارد. برخلاف تصور افراد افسردگی فقط یک ضعف و ناتوانی نیست و نمیتوان آنرا به سادگی نادیده گرفت، بلکه یک بیماری مزمن مانند بیماریهای دیابت یا فشار خون است که باید برای درمان آن اقدام کرد. اکثرافراد مبتلا به بیماری افسردگی بعد از مصرف دارو، جلسات مشاوره و یا سایر اشکال درمان، بهبود مییابند.