پخش زنده
امروز: -
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: جایگاه انسان توسعه یافته در برنامههای توسعهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مغفول مانده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سعید نمکی در نشست هم اندیشی پروژه اقتصاد مقاومتی با موضوع ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی افزود: توجه نکردن به جایگاه انسان توسعه یافته، غفلتی تاریخی در نظام برنامه ریزی کشور است و هر زمان که از اندیشمندان و صاحبنظران برای برنامه ریزی دعوت میکردیم هیچکدام از انسان توسعه یافته و توسعه جایگاه نیروی انسانی سخن نگفت.
وی گفت: بخش بزرگی از رشد اقتصادی کشورهای صنعتی مربوط به پژوهش و آموزش است.
نمکی با اشاره به اینکه هزینه در آموزش و پژوهش، نوعی سرمایه گذاری است افزود: توسعه یافتگی نیروی انسانی فقط مربوط به دانشگاهها نیست بلکه در آموزش و پرورش نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: بر اساس آمارِ سال گذشته حدود ۴۴ درصد از بیکاران دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر هستند و این نشان میدهد افرادی را که آموزش میدهیم متناسب با نظامهای ارائه خدمت نیست.
نمکی افزود: آموزشهای جامعه محور نداریم و پژوهشها نیز کاربردی نیست.
وی گفت: ۲،۲ درصد از داروی مورد نیاز کشور وارداتی است که این رقم معادل ۳۸ درصد از کل داروی کشور هزینه دارد.
نمکی افزود: برای سال آینده متوسط افزایش بودجه کشور ۶،۷ درصد است، اما بودجه بخش پژوهش را بطور متوسط ۱۵ تا ۱۸ درصد درنظر گرفته ایم.
وی گفت: سال آینده، سال بهتری به لحاظ بودجه برای بخش پژوهش و آموزش خواهد بود.
نشست هم اندیشی پروژه اقتصاد مقاومتی با موضوع ارتقای پنج دانشگاه و پنچ پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی با حضور رؤسای تعدادی از دانشگاهها و پژوهشگاهها در وزارت علوم برگزار شد.