پخش زنده
امروز: -
همايش همکاري هاي تجاري ايران وهند با حضور وزير راه و شهرسازي کشورمان، مقامات، تجار و بازرگانان دو کشور در دهلی نو برگزار شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، در اين همايش که با حضور وزير راه و شهرسازي کشورمان، مقامات هندي و تجار و بازرگانان ايراني و هندي برگزار شد، راهکارهاي افزايش همکاري هاي تجاري در بخش هاي مختلف بررسي شد.
توسعه ترانزيت و حمل و نقل و توسعه بندر چابهار هم از موضوعات مهم طرح شده در اين همايش تجاري بود.عباس اخوندي وزير راه و شهرسازي کشورمان در اين همايش با اشاره به اينکه در سال 2018 به گسترش تجارت در کريدورهاي مختلف مانند شمال به جنوب و جنوب وبه غرب و شرق به غرب بيشتر توجه خواهد شد گفت: با توسعه اين کرويدور و تلاش کشورهاي ذينفع در منطقه دسترسي کشورهاي مختلف از جمله هند به روسيه و کشورهاي اروپاو ديگر کشورها آسانتر و کوتاه تر خواهد شد.
وي با بيان اينکه چابهار را دروازه ملت ها نامگذاري کرده اند گفت توسعه اين بندر نه تنها براي ايران، هند و افغانستان بلکه براي ديگر کشورها از جمله روسيه، گرجستان و ساير مناطق هم منافع اقتصادي زيادي خواهد داشت.آخوندي با اشاره به ظرفيت هاي ترانزيتي ايران در بخش هاي مختلف دريايي، ريلي و هوايي افزود: در 6 سال گذشته تعداد پروازها از آسمان ايران 250 درصد افزايش داشته است و نشان دهنده نقش ايران در کريدور هوايي است.
«نيتين گادکاري» وزير حمل و نقل و کشتيراني هند هم در مصاحبه با خبرگزاري صداوسيما با اشاره به اهميت بندر چابهار براي ايران و هند و افغانستان گفت هند مشتاقانه علاقمند به افزايش همکاري هاي تجاري با ايران است و بندر چابهار به عنوان يک منطقه استراتژيک نقش مهمي در توسعه روابط تجاري بين هند و ايران خواهد داشت.وي افزود ما از توسعه اين بندر حمايت خواهيم کرد.
براساس قراردادهاي گذشته، هند درحال سرمايه گذاري 85 ميليون دلاري در بندر چابهار ايران است.وزير حمل و نقل و کشتيراني هند همچنين افزود: اين کشور از همکاري هاي ديگر با ايران در زمينه هاي حمل و نقل ريلي و جاده اي استقبال مي کند.در اين همايش همچنين بازرگانان درباره مشکلات بانکي و ويزا براي توسعه تجارت مطالبي بيان کردند.
«سوراب کومار» سفير هند در ايران هم با بيان اينکه مسائل بانکي از موضوعات مهم براي گسترش روابط تجاري بين دو کشور است افزود مذاکرات اوليه براي مبادلات تجاري براساس ريال و روپيه واحد پول دو کشور انجام شده است و در صورت نهايي شدن بسياري از مشکلات حل خواهد شد.وي افزود: يوکوبانک هند دفتر خود در ايران را باز کرده است و اميدواريم شعب يکي از بانک هاي ايراني هم در هند براي تسهيل در انتقال پول براي تجار هندي و ايراني در هند به زودي شعبه اي ايجاد کند.
در اين همايش«مهرداد تقي زاده» معاون حمل و نقل وزير راه و شهرسازي هم با تشريح مزاياي کريدورهاي تجاري ايران گفت تجارت فعال در کريدور هند به ايران و ايران به اروپاي غربي و شرقي نقش مهمي در توسعه منطقه خواهد داشت.وي افزود با ارسال محموله هاي هند از راه دريا به بندر چابهار و انتقال آن از راه زميني يا ريلي ايران به روسيه زمان ارسال بار به 20 روز و نصف زمان ارسال از راه دريا کاهش خواهد يافت.
وي ايجاد اشتغال، درآمد زايي، امنيت و ارتقاء وجه سياسي را از مزاياي گسترش ترانزيت و تجارت در کريدورهاي اقتصادي جنوب به شمال و شرق به غرب عنوان کرد.ديدار چهره به چهره بازرگانان و بررسي راهکارهاي توسعه تجارت بين ايران و هند هم از برنامه هاي حاشيه اي اين همايش تجاري بود.
مصاحبه ها:
1- نيتين گادکاري-وزير حمل ونقل وکشتيراني هند
2-عباس اخوندي-وزير راه وشهرسازي ايران
3-سورا کومار-سفير هند در ايران
4- مهرداد تقي زاده -معاون حمل ونقل وزير راه و.شهر سازي ايران