پخش زنده
امروز: -
روزنامه راي اليوم نوشت رژيم صهيونيستي تلاش مي کند شکست خود در سازمان ملل متحد را دستاورد تلقي و نقش قرباني را بازي کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما ، پايگاه اينترنتي راي اليوم در يادداشتي به قلم زهير اندرواس نوشت: حدود يک دهه پيش شولميت آلوني وزير فرهنگ رژیم اشغالگر قدس گفت صهيونيست ها به صلح گرايش نخواهند داشت زيرا باور دارند که تنها قرباني در جهان هستند.
در ادامه یادداشت آمده است: سخنان او براي افکار عمومي رژيم اشغالگر غيرمنتظره بود به ويژه که او در همان مصاحبه، مقامات جنگی و سياسي صهیونیستی را به ارتکاب جنايت جنگي متهم کرد و خواستار محاکمه آنان در دادگاه بين المللي شد.
اکنون بيش از گذشته، که جهان بر علیه اسرائیل است سياستمداران اسرائيلي از طريق ماشين عظيم تبليغاتي خود تلاش کردند نقش قرباني را بازي کنند آنها تلاش مي کنند پيروزي فلسطيني ها در مجمع عمومي سازمان ملل را دور بزنند و افکار عمومي داخلي را متقاعد کنند که صهيونيست ها همواره قرباني بوده و هستند و خواهند بود.
علاوه بر اين، پرداختن اسرائيل به اين مسئله به نفع برنامه هاي بنيامين نتانياهو است که در پرونده هاي فساد و رشوه خواري و خيانت در امانت متهم است به ويژه که پليس اعلام کرده است به زودي توصيه هايي براي محاکمه وي ارائه خواهد کرد تا نتانياهو نخستين نخست وزير رژيم اشغالگر باشد که در زمان نخست وزيري اش محاکمه مي شود.
از سوي ديگر مي توان گفت قطعنامه غيرالزام آور سازمان ملل متحد توانست سران رژيم اشغالگر را سردرگم کند زيرا نتايج راي گيري برخلاف پيش بيني هاي دستگاه ديپلماسي اسرائيل بود که به تهديدات دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا عليه کشورهايي که به اين قطعنامه راي مثبت بدهند دل بسته بود و بيوقفه براي کاهش شمار کشورهاي حامي اين قطعنامه و افزايش آراء کشورهايي که راي ممتنع يا مخالف مي دهند تلاش کرده بود.
شايد مهم ترين نشانه شکست نتانياهو و اسرائيل با هم، راي هند عليه اسرائيل در سازمان ملل بود. روزنامه صهيونيستي هاآرتص به اين مسئله اشاره کرد و نوشت نتانياهو به بهبود روابط با هند در سال هاي اخير افتخار مي کرد و مي گفت اين کشور بزرگ که همواره از کشورهاي عربي حمايت مي کرد اکنون در مراجع بين المللي از اسرائيل حمايت مي کند. ولي اين بار اوضاع آنگونه که اسرائيل مي خواست پيش نرفت.
هند که روابط اقتصادي نزديک با تل آويو دارد و قراردادهاي تسليحاتي متعددي با آن منعقد کرده است با راي خود اين پيام تند را به اسرائيل داد که: ما پول سلاح هايي را که از شما مي خريم مي پردازيم ولي مواضع سياسي اصولي خود را در مسئله فلسطين نمي فروشيم.
هاآرتص راي گيري در سازمان ملل را هديه اي به تهران توصيف کرد و نوشت اسرائيل بايد نگران باشد زيرا اين قطعنامه موجب شد رژیم صهیونیستی باز هم پايتختي به رسميت شناخته شده در سطح بين المللي نداشته باشد.
به نوشته اين روزنامه، تهديدات نيکي هيلي نماينده آمريکا در سازمان ملل مبني بر مجازات کشورهايي که به قطعنامه قدس راي مثبت بدهند نه فقط فايده اي نداشت بلکه موجب دردسر براي آمريکا شد. اين قطعنامه در واقع بي اعتمادي جهاني به رئيس جمهور آمريکا را نشان داد و کار را براي تلاش هاي بعدي اسرائيل دشوارتر کرد.