پخش زنده
امروز: -
جشنواره طلایی اروند، جشنواره ای که این روزها سازش در بوق و کرناس و آوازه اش در ایران پیچیده.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، جشنواره طلایی اروند، جشنواره ای که این روزها سازش در بوق و کرناس و آوازه اش در ایران پیچیده. بارقه امیدی که از سال 84 اعلام موجودیت کرد در سال 92 به تمامیت ارضی رسید و ساکنانش چشم انتظار ماندند تا به امروز.
خبری در راه است.. این مضمون بنرها و بیلبوردهای بلند بالایی بود که از چند ماه پیش بر در و دیوار شهر همه را کنجکاو کرد و شاید باریکه امید را روشن؛ کم کم مشخص شد می خواهند قیمتها را کم کنند و به چارچوب منطقه آزاد نزدیکتر؛ تبلیغات سراسری شد و خوشحالی فراگیر.
جشنواره خرید طلایی اروند ده روز پیش با وعده و وعید کاهش قیمتها در آبادان و خرمشهر کلید خورد و مسافران زیادی را از اقصی نقاط کشور به بازارهای آبادان و خرمشهر کشاند.
آقایان توانایی و مرادی روسای اصناف آبادان و خرمشهر به استودیوی خبر آمدند و از 35 تا 40 درصد تخفیف خرید گفتند؛
تخفیف وسوسه انگیزی که شاید هرگز متولد نشد و حالا با گذشت ده روز از اجرای ناکامش و حواشی پردردسرش صدای همه را درآورد.
فروشندگان با گلایه از نحوه اجرای جشنواره و قانونمند نبودن آن می گویند: منطقه آزاد اروند به جای چسباندن برچسب تخفیف بر روی ویترین مغازه ها آنهم بدون ایجاد بسترهای کاهش قیمت باید به کاهش تعرفه های واردات تن می داد و یا با کسبه ای که مایل به شرکت در طرح بودند قرار داد می بست.
شمار زیادی از کاسب کارها با اشاره به اینکه بازار فروششان در روزهای جشنواره با قبل از آن تفاوت چندانی نکرد می گویند: بازارهای آبادان به دلیل ورادات کالای ته لنجی همیشه همینطور شلوغ است و پرطرفدار.
مردم اما که یک سوی دیگر داستانند با توجه به اعمال نشدن تخفیفها بیشترین نگاهشان به حاشیه های جشنواره جلب شد. حاشیه هایی هنجارشکن که شاید از بی تدبیریها منشاء گرفت. رقص و پایکوبی شماری از بانوان مسافر تحت تاثیر جوّ که یکباره در فضای مجازی دست به دست شد.
همین موضوع پای همه را به میدان کشاند، از صدور بیانیه درباره بی حرمتی در سزمین شهدا و تجمع طلاب و روحانیون و تذکر کوبنده امامان جمعه گرفته تا واکنشهای شدید مردم آبادان و خرمشهر.
طلاب گفتند: برای نهادینه شدن امر به معروف و نهی از منکر تلاش بسیار شده نباید به سادگی از آن گذشت در صورت لزوم آتش به اختیاریم.
شرفی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی نقدی به خودش زد و گفت: ما بر سر نشاط اجتماعی و جشنواره ای مردمی به توافق رسیدیم نه تغییر فرهنگ.
امامان جمعه ضرب الاجل تعیین کردند و گفتند: مسئولان منطقه آزاد اروند باید عذرخواهی کنند.
مردم اما جنبه عمومی اش را دیدند و در پیامهایی بی شمار و انتقاد آمیز به هزینه های میلیاردی و بی نتیجه منطقه آزاد اروند اشاره و تاکید کردند: شهری که یک خیابان سالم ندارد ، آب با کیفیت ندارد ، شبکه فاضلاب ندارد ، پزشک متخصص ندارد و فقر و اختلاف طبقاتی در آن بیداد می کند رقص و آوازش چیست؟
امروز دبیر جشنواره که نامش این روزها حسابی بر سر زبانهاست، پاسخی را تبیین و در فضای مجازی منتشر کرد تا شاید آبی شود بر آتش خشم مردم متدین آبادان و خرمشهر.
داریوش معمار ضمن عذرخواهی از وضعیت پیش آمده از شرکت 4000 واحد صنفی در جشنواره خرید طلایی گفت و فعالیت 20 گروه موسیقی در مراکز تجاری و خیابانهای شهر را تنها بهانه ای برای نشاط اجتماعی و شاید در پی آن سیل مسافران و در نهایت رونق اقتصادی منطقه و خروج بازارها از رکود عنوان کرد.
او این را هم گفت که، گلایه های شهروندان را به جان می خریم و در فرصتهای بعدی جبران خواهیم کرد.
با همه بایدها و نبایدها نخستین جشنواره خرید طلایی اروند در پرسر و صداترین وضعیت ممکن اجرا شد و حالا روزهای پایانی اش را در سراشیبی و سکوتی مبهم می گذراند اما تا کی مردم مقاوم و رنجدیده ی منطقه از موقعیتهای طلایی سازمان ثروتمند اروند بهره مند شوند خدا داند...
نویسنده: خدیجه تقیان