پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو گفت: متأسفانه در کشور ما بیش از ۵۰ درصد نسخ دارویی را آنتی بیوتیکها تشکیل میدهند.
دکتر فاطمه سلیمانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه سومین همایش اقتصاد سلامت افزود: چالش در تأسیس منابع حوزه سلامت در همه جای دنیا وجود دارد، زیرا نیازهای حوزه سلامت نیازهای روز افزونی است و جامعه به سمت مسنتر شدن پیش میرود.
وی گفت: بیماریهای غیر واگیر شیوع بالایی در جامعه دارد و روشهای درمانی جدید روشهای پرهزینهای است برای اینکه به هدف عدالت در سلامت دست یابیم باید مدیریت بهینه منابع و تخصیص منابع براساس الگوی مناسب و هزینه اثر بخش صورت گیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: مشکلات تجویز و مصرف دارو در کشور چندان منطقی نیست، اما این به معنی مصرف بالا است.
وی با اشاره به اینکه در برخی آنتی بیوتیکها و مسکنها مصرف و تجویز دارو بیش از حد استاندار است گفت: بخش زیادی از داروها مثل داروهای بیماریهای مزمن، بر اساس بار بیماری حتی در حد نیاز نیست برای همین تجویز و مصرف دارو در کشورهای دچار یک روند منطقی و اثر گذار نیست یا از حد مجاز بیشتر و یا کمتر است.
سلیمانی افزود: البته در خصوص مصرف دارو عدد استانداردی وجود ندارد، زیرا دارو بر اساس اثر گذاری استفاده میشود، اما بار بیماریها در هر کشوری نشان دهنده نیاز به مصرف دارو است.
وی با بیان اینکه در کشور ما بیش از ۵۰ درصد نسخههای دارو مربوط به آنتی بیوتیکها میشود افزود: این عدد را سازمان بهداشت جهانی کمتر از ۳۰ درصد نسخههای دارویی عنوان کرده و در بسیاری از کشورها این میزان رعایت میشود ضمن اینکه در خصوص مصرف آنتی بیوتیکها نگرانی ما به علت بروز مقاومت دارویی است.
عضو آکادمی اقتصاد سلامت گفت: مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها در روند درمانی بیماران مشکل ایجاد میکند و به همین علت تجویز و مصرف منطقی دارو علاوه بر نظام سلامت برای خود بیماران نیز حایز اهمیت است.