پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر صنعت: بدلیل خارج شدن ثبت سفارش خودرو از روند عرفی خود، با نظر مسئولان از ادامه ثبت سفارش تا فراهم شدن شرایط مطلوب و مدیریت واردات جلوگیری شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما؛ محسن صالحي نيا در نشست خبري افزود: هرچند توقف ثبت سفارش به طول انجاميد ولي واردات خودرو براساس ثبت سفارش قبلي انجام مي شود.
وي با بيان اينکه گمانه زني ها در خصوص واردات خودرو قابل استناد نيست، گفت: در يکي دو ماه اخير ما پيشنهادات خود را در اين خصوص به اتفاق وزارت امور اقتصادي و دارايي و دستگاههاي ذيربط در قالب کار گروه به دولت ارائه کرديم که آئين نامه اي آن بزودي ازجانب دولت تصويب و ابلاغ مي شود.
صالحي نيا افزود: يکي از پيشنهادات ما تعيين تکليف خودروهايي است که به دلايلي در گمرکات کشور متوقف مانده ، وضعيت اين گروه از خودروها بگونه اي تعيين شود که بعد از ابلاغ آئين نامه تفاوت معناداري که باعث سوء استفاده شود بوجود نيايد.
وي با اشاره به اينکه تا نهايي نشدن موضوع در دولت نمي توان جزئيات آن را بيان کرد، گفت: موضوع تعيين تکليف واردات خودرو در کميسيون برنامه و بودجه دولت در دست بررسي است و بزودي تصويب و ابلاغ مي شود.
634 هزار اشتغال جديد در بخش صنعت و معدن ايجاد مي شود
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در امور توليد گفت: در سال 97 حدود 634 هزار اشتغال جديد در بخش صنعت و معدن ايجاد مي شود که فارغ التحصيلان دانشگاهها بعنوان شغل اوليها در اولويت قرار دارند.
رضا رحماني در نشست خبري با اشاره به امکان ايجاد 70 درصد از فرصت هاي شغلي کشور در بخش صنعت و معدن و تجارت افزود: ايجاد اشتغال در بخش پوشاک باتوجه به نيروبر بودن آن ، توسعه اشتغال در روستاها و مناطق محروم از طريق فرآوري سنگ هاي معدني و تزئيني، تکميل زنجيره توليد در صنايع فرش و مبل، توسعه توليد دانش بنيان در بخش معدن، توسعه صنايع بسته بندي و توسعه صادرات از طريق حمايت از توليد داخلي از اولويت هاي دولت و بخش صنعت، معدن و تجارت است.
وي با تاکيد بر حمايت از توليد داخل گفت: حمايت از توليد مي تواند به صورت هاي مختلفي انجام شود که مبارزه با قاچاق کالا، مديريت واردات، تکميل زنجيره ارزش و جلوگيري از خام فروشي نمونه هايي از حمايت از توليد است و همه ما امروز وظيفه داريم از توليد محصولات داخلي که خوشبختانه در بسياري از حوزه ها بيشتر از نياز داخلي توليد مي شود فارغ از گرايش هاي سياسي حمايت کنيم.
رحماني افزود: امسال 44 پروژه در قالب ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي تعريف شد و قرار است ما در بخش صنعت و معدن تا پايان امسال 6 هزار واحد از حدود 11 هزار واحد صنعتي و معدني با بيش از 60 درصد پيشرفت فيزيکي را راه اندازي کنيم که خوشبختانه اهداف تعيين شده تا به امروز با ميانگين راه اندازي ماهانه 500 واحد با همکاري بانکها و دستگاههاي مرتبط محقق شده است.
وي با اشاره به پرداخت 40 هزار ميليارد تومان ازجانب نظام بانکي به رونق توليد در سال آينده گفت: نظام بانکي سال گذشته هم به جاي 16 هزار ميليارد تومان 17 هزار و 200 ميليارد تومان از منابع خود به بنگاههاي توليدي صنعتي در قالب رونق توليد پرداخت کرد.
رحماني افزود: در هشت ماه امسال هم 8 هزار و 338 واحد توليدي و صنعتي ثبت نام شده در سامانه بهين ياب 6 هزار و 348 ميليارد تومان تسهيلات در قالب رونق توليد دريافت کردند.
وي گفت: نوسازي صنايع از اولويت هاي وزارت صنعت ، معدن و تجارت است و بر همين اساس تاکنون 704 واحد صنعتي براي دريافت تسهيلات به نظام بانکي معرفي شد که 36 واحد موفق به دريافت تسهيلات براي نوسازي شدند.
رحماني همچنين با بيان اينکه در 8 ماه گذشته حدود 8200 جواز تاسيس صادر کرديم، افزود: 700 جواز تاسيس بيش از اهداف تعيين شده بود.
وي با تاکيد بر تکميل زنجيره هاي توليد و ايجاد حداکثر ارزش افزوده در کشور گفت: در سالهاي اخير بيش از 8 ميليارد يورو در بخش تکميل زنجيره هاي توليد سرمايه گذاري شده است.
صندوقهای توسعه ای تا 49 درصد به سازمانهای توسعه ای تسهیلات پرداخت می کنند
قائم مقام وزیر صنعت ، معدن و تجارت در امور تولید گفت : صندوقهای توسعه ای تا 49 درصد از منابع مورد نیاز سازمانهای توسعه ای را که حکم بازوی دولت را دارند تسهیلات پرداخت می کنند .
رضا رحمانی در نشست خبری با تاکید بر مشارکت صندوقهای توسعه ای در رونق تولید افزود : این صندوقها تاکنون تا 20 درصد از تسهیلات مورد نیاز سازمانهای توسعه ای را پرداخت می کردند در حالی که کشورهای با اقتصاد آزاد بیشترین سازمانهای توسعه ای را دارند .
وی همچنین به حمایت از سازمانهای توسعه ای در بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت : صنعتی شدن کشور مدیون سازمانهای توسعه ای است در واقع این گروه از سازمانها فرصتی برای کشور هستند .
رحمانی همچنین به وضعیت ایجاد اشتغال در سال 96 افزود : صد درصد اشتغال پیش بینی شده برای بخش صنعت ، معدن و صنوف مختلف در سال 96 شامل 450 هزار شغل طی 8 ماه امسال محقق شد .
وی با بیان اینکه تولید و اشتغال بعنوان دغدغه اصلی دولتمردان از موضوعاتی است به صورت محسوس و جدی تری نسبت به سال گذشته در لایحه بودجه سال 97 دیده شده است گفت : در سال 97 ایجاد حدود 634 هزار شغل برای بخش صنعت ، معدن و صنوف تولیدی و توزیعی پیش بینی شده که ایجاد اشتغال در روستاها ، مناطق محروم و شهرهای کوچک با هدف کاهش هزینه ها در اولویت قرار دارد .
رحمانی افزود : حدود 18 هزارمیلیارد تومان از محل صرفه جویی حاملهای انرژی و هدفمندی یارانه ها برای توسعه تولید و اشتغال در قالب طرح های رونق تولید و اشتغال و حمایت از واحدهای تولیدی با اولویت جذب فارغ التحصیلان دانشگاهها تحت عنوان شغل اولی ها منظور شده است .
وی با اشاره به ظرفیت های بخش صنعت ، معدن و تجارت گفت : با رصد ماهانه آمار کالاهای منتخب ، تولید بیشتر از سه چهارم کالاهای منتخب روند افزایشی داشته که درصورت فعال نشدن تقاضا به مشکل خواهیم خورد و برهمین اساس بحث صادرات و حمایت از تولید داخل را در اولویت قرار دادیم.
رحمانی با اشاره به اجرای طرح جامع فولاد و اینکه فقط در زنجیره فولاد طی دو سه سال اخیر 54 میلیون تن افزایش تولید داشتیم افزود : زنجیره کامل تولید درهدفگذاری های انجام شده و در افق 1404 دیده شده است .
وی گفت : برای تکمیل زنجیره تولید فولاد بیش از 8 میلیارد یورو سرمایه گذاری جدید نیاز داریم ضمن اینکه در بخش زیر ساخت ها هم شامل ایجاد و توسعه بنادر و ساخت نیروگاههای مورد نیاز بیش از 14 میلیارد دلار باید سرمایه گذاری جدید انجام شود.
رحمانی با اشاره به تصویب بند "ب" ماده 43 در قالب برنامه ششم توسعه به حمایت از بخش معدن افزود : اکتشافات انجام شده در پهنه کشور طی سال جاری معادل کل اکتشافات انجام شده تاکنون است و باتوجه به ایجاد یک فراکسیونی در مجلس برای حمایت از بخش معدن از سال آینده شاهد جهش در بخش معدن خواهیم بود.