رئیس قوه قضاییه گفت: نظام جمهوری اسلامی نظام یکتای سیاسی است و در هیچ نظام سیاسی مردمسالاری دینی یافت نمی شود.
آیت الله صادق آملی لاریجانی با اشاره به وظایف سنگین این سازمان در اطلاع رسانی های حقوقی و با گرامیداشت 12 آذر سالروز تصویب قانون اساسی افزود: آرمان های انقلاب اسلامی در واقع آرمان اسلام است و انقلاب اسلامی با چنین آرمان هایی تحقق یافت و در قانون اساسی هم ساختار حقوقی پیدا کرد.
وی گفت: بنیان نظام جمهوری اسلامی با بنیان نظام های لیبرال غربی متفاوت است و در شرایطی که نظام لیبرال غربی مدعی بود که لیبرال پایان تاریخ است نظام جمهوری اسلامی این طرز تفکر را به چالش کشید.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی براساس نگاه توحیدی است افزود: در نظام لیبرال دمکراسی ، اصل بر فردگرایی و نسبی بودن ارزشهاست اما قانون اساسی در نظام جمهوری اسلامی براساس نظام توحیدی است و من معتقدم روی همین قانون اساسی هم باید کار شود و بطن آن شکفته شود.
آملی لاریجانی از برخی روشنفکران داخلی که به فکر جدایی دانش و ارزشها هستند گفت: شهید مطهری در اوایل انقلاب از این روشنفکرها که ادعا می کردند میان حقایق و ارزشها فاصله وجود دارد انتقاد می کرد .
وی افزود: متاسفانه در انقلاب ما عده ای مسئولیت هم گرفتند اما از سکولاریسم دفاع می کردند و به مدعیان روشنفکری مجال می دادند تا سکولاریسم را در دفتر دانشگاه ها و مطبوعات ترویج کنند و این با قانون اساسی سازگار نیست.
رئیس قوه قضاییه گفت: امکانات دولت اسلامی باید برای رشد فضائل انسانی هزینه شود نه اینکه عده ای بزرگوار بگویند نمی توان مردم را به زور به بهشت برد و یا بگویند حالا اگر دو تار موی خانم ها بیرون باشد چه اشکالی دارد .
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش سیر جمهوری اسلامی را در این سالها رو به تکامل توصیف کرد و بر نقد منصفانه از این دوران تاکید کرد و افزود: قطعا نظام ما با مشکلاتی هم روبروست و باید مشکلات نقادانه و منصفانه مطرح شود.
وی به دشمنی منافقین با امام اشاره کرد و گفت: آنها مرتب اطرافیان امام را تخریب می کردند و به نیروهای اطراف امام تهمت می زدند و نمی خواستند نظام مقتدر اسلامی جان بگیرد.
رئیس قوه قضاییه افزود: جمهوری اسلامی همه ادعاهای فلاسفه سیاسی دنیا را به چالش کشید و مدعیان سکولاریزم
مکرر از زندان ها و دادسراها بازدید کرده ایم
رئیس قوه قضائیه گفت: علاوه بر مسئولان عالی قضایی خود بنده بازدیدهای چند ساعته از زندان ها، دادسراها، پزشکی قانونی و سازمان ثبت داشته ام و عده ای ادعا می کنند که ما هیچ نظارتی بر سازمان های مرتبط با قوه قضائیه نداریم.
آیت الله صادق آملی لاریجانی افزود: قانون اساسی حل و فصل خصومات را بر عهده قوه قضائیه گذاشته است و اینها همه لوازمی دارد و حالا عده ای آمده اند و می گویند که باید سازمان زندان ها زیرمجموعه دولت باشد.
وی به ساختار قضایی قوه قضائیه در برخی کشورها اشاره کرد و گفت: در هیچ جای دنیا قوه قضائیه مانند ایران اینقدر استقلال ندارد و برخی سر مطالبی پوچ بحث می کنند که الحاق سازمان زندان ها برخلاف قانون اساسی است و می گویند مسئولان قوه قضائیه سری به زندان ها نمی زنند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: شورای انقلاب به لحاظ استحکام مصوباتش از مجلس هم بالاتر بود چون به تجویز امام راحل صورت می گرفت و شورای نگهبان قوانین مصوب مجلس را به لحاظ شرعی بررسی می کرد اما مصوبات شورای انقلاب را فقهای شورای نگهبان هم لغو نمی کردند.
وی گفت: اگر مسئولی می خواهد رئیس قوه قضائیه را تخریب کند چرا قوه قضائیه را با حرف های سخیف تخریب می کند؟ الحاق سازمان زندان ها به قوه قضائیه اصلاً ربطی به مصوبه شورای انقلاب ندارد و بحث تشکیل سازمان زندان ها مربوط به سال 64 است.
رئیس قوه قضائیه افزود: ادعا می کنند که مسئولان قضایی هیچ نظارتی ندارند و یک دفعه هم به زندان سرکشی نکرده اند در صورتی که خود من علاوه بر معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل و روسای دادگستری ها بازدیدی چند ساعته از زندان و دادسرا داشته ام.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: با روسای دادگستری ها شرط کرده ایم که نظارت مستمر داشته باشیم و به همین منظور معاونت نظارت برای روسای دادگستری ها طراحی کرده ایم و برخی روسای دادگستری ها چند ساعت قبل از اذان صبح حرکت می کنند تا مثلاً ساعت 7 و نیم به دادگستری فلان شهر برسند و بر روند کار نظارت کنند.
وی افزود: خود من چندی پیش ساعت 7 و نیم وارد یکی از شعب دادگاه شدم و دیدم برخی ها نیستند و گفتند زیارت عاشورا می خوانند که همان جا گفتم اقدام واجب را رها کرده اند و به مستحب پرداخته اند.
رئیس قوه قضائیه تخریب جمهوری اسلامی و نظام قضایی و مسئولان قوه قضائیه و اتهامات خلاف واقع و دروغ های عجیب و غریب را تأسف بار خواند و گفت: عده ای برای دفاع از همراهانشان بال بال می زنند و می خواهند القاء کنند که جمهوری اسلامی ایران مشکل دارد.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: به غلط می گویند که سالانه 17 میلیون پرونده در قوه قضائیه تشکیل می شود و 34 میلیون نفر گرفتارند و قوه قضائیه توی سر مردم می زند در حالی که ما مکرر گفته ایم که اولاً آمار 15 میلیون است نه 17 میلیون و ثانیاً منظور ما از 15 میلیون این است که شاید یک پرونده که وارد قوه قضائیه می شود در مراحل مختلف قضایی 10 بار شماره بخورد و اینگونه نیست که ما 15 میلیون نزاع و حادثه حقوقی در سال داشته باشیم.
وی گفت: باید شاخصه های رو به رشد قوه قضائیه را هم دید چرا که ما در سال 88 حدود 7 هزار قاضی داشتیم و همین ها که الان علیه قوه قضائیه اتهام درست می کنند نمی گذاشتند ما افزایش قاضی بدهیم و می گفتند کفایت می کند اما ما وقتی به مقام معظم رهبری نامه نوشتیم و استدلالاتمان را بیان کردیم ایشان از مسئولان اجرایی خواستند به استدلال های منطقه ما توجه شود و امروز بیش از 11 هزار قاضی در قوه قضائیه مشغول به کار هستند.
رئیس دستگاه قضا به پیچیدگی های جذب یک قاضی اشاره کرد و افزود: برای مثال برای جذب 250 قاضی 40 هزار نفر ثبت نام می کنند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: ابعاد نظارتی بر قضات بسیار توسعه یافته است و ما با تخلفاتی که در این مورد صورت می گیرد به جد برخورد می کنیم و هیچ نهادی مانند قوه قضائیه اینقدر بعد نظارتی فعال ندارد و ما حتی بر عملکرد قضات نظارت پنهان می کنیم.
وی افزود: اینکه نمی شود اگر از کسی خوشمان نیاید همه چیز را زیر سوال ببریم و چند روز پیش در یکی از روزنامه ها از فاضل محترمی دیدم که از آیت الله اردبیلی تجلیل می کرد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: ما اعتقاد نداریم که بگوییم ویرانه تحویل گرفته ایم و بالاخره قوه قضائیه در این چند دهه مسیر تکاملی داشته است و بنا نیست هر چیزی به ذهنمان بیاید علیه قوه قضائیه رسانه ای کنیم.
وی بر تقویت فعالیت های قرآنی و فرهنگی در قوه قضائیه و همچنین در بهره گیری از دانش های نوین و فناوری های اطلاعات در این قوه تاکید کرد و افزود: دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی توسعه یافته است و با وجود کاهش بودجه عمرانی توسعه فیزیکی خوبی صورت گرفته است و در شهر تهران و شهرستان های مجاور 17 ساختمان جدید افتتاح خواهد شد.
رئیس قوه قضائیه گفت: مسئله عدالت که رکن رکین دستگاه قضایی است باید در چارچوب مباحث فلسفه سیاسی بحث شود و عدالت قضایی امری نسبی است و قاضی براساس شواهد و ادله حکم می کند و اینکه در عالم واقع چیست ارتباطی به قاضی ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: نمی توان عملکرد قوه قضائیه را با دو سه پرونده ارزیابی کرد و باید منصفانه ورود کنیم و بتوانیم به شیطنت ها و نامروتی ها علیه قوه قضائیه پاسخ دهیم و ما از جامعه حقوقی توقع داریم علیه کسانی که سیاه نمایی می کنند بایستند.