پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بوگوتا، خوان مانوئل سانتوس رئیس جمهور کلمبیا از توافق نامه صلحی که با شورشیان فارک امضا کرده است، دفاع و انتقاداتی را که در این رابطه بر ضد وی مطرح شده است، بی اساس دانست.
در اولین سالگرد انعقاد توافق نامه صلح میان دولت کلمبیا و شبه نظامیان فارک، رئیس جمهور این کشور اعلام کرد نگران آن است که مبادا امید برای دستیابی به صلح و ثبات در کلمبیا از بین برود. وی در عین حال تاکید کرد که مشکلات کنونی پیامدهای جنگ داخلی هستند و در این شرایط همه باید نیمه پر لیوان را ببینند.
سانتوس که اواخر سال گذشته با رودریگو روندونو ملقب به تیموشنکو سرکرده فارک توافق نامه صلح امضا کرد، از جنبه خلاقانه این توافق نامه که به بیش از پنجاه و سه سال جنگ میان دولت کلمبیا و شورشیان فارک پایان داد، دفاع کرد.
رئیس جمهور کلمبیا روز پنجشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در بوگوتا ضمن ابراز خرسندی از خلع سلاح هفت هزار نیروی مسلح فارک این اتفاق را مثال زدنی دانست. شورشیان پیشین فارک تا کنون نزدیک به 9 هزار اسلحه به سازمان ملل متحد تحویل داده اند.
طبق توافق نامه ای که دولت کلمبیا و فارک امضا کردند، نزدیک به هفت هزار عضو فارک برای خلع سلاح در بیست و شش منطقه مختلف در کلمبیا متمرکز شده اند تا به تدریج سلاحهای خود را تحویل ناظران سازمان ملل متحد بدهند. هیئتی سیاسی از سازمان ملل که ژان آرنو دیپلمات فرانسوی سرپرستی آن را بر عهده دارد، متحد مسئولیت نظارت بر اجرای توافق صلح قطعی کلمبیارا بر عهده دارد. فارک قدیمی ترین گروه چریکی فعال در آمریکای لاتین است که در سال 1964 در پی شورش دهقانان و اعتراض آنها به شرایط نامناسب موجود در کلمبیا شکل گرفت.
شبه نظامیان پیشین فارک با تحویل سلاحهای خود به بازرسان سازمان ملل متحد یک حزب سیاسی به همان نام فارک تشکیل داده اند. این حزب قرار است در انتخابات پارلمانی سال آینده کلمبیا شرکت کند.
توافق نامه صلح دولت کلمبیا و فارک که پس از چهار سال مذاکره دشوار میان دو طرف در هاوانا پایتخت کوبا امضا شده بود، بیست و ششم سپتامبر سال گذشته توسط سران دو طرف امضا شد و سپس در یک همه پرسی در تاریخ دوم اکتبر به رای عمومی گذاشته شد اما اکثریت مردم کلمبیا به آن رای منفی دادند. با این حال مانوئل سانتوس رئیس جمهور کلمبیا دست از تلاش برنداشت و بلافاصله توافق نامه جدیدی با این گروه امضا کرد که دوم دسامبر سال گذشته به تصویب پارلمان کلمبیا رسید.